Επιτροπή φορέων και κατοίκων για τον Υμηττό: Διεκδικούμε την έκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με μαζική παρουσία και ουσιαστική συζήτηση φορέων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/10, στο πάρκο Νεαπόλεως, η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής. Αποφασίστηκε

1. Η συμμετοχή των φορέων στην πεζοπορία που έχει σχεδιάσει η Ομάδα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 8.30πμ με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Υπουργείου (Νεαπόλεως και Καλαβρύτων), όπου θα αναρτηθεί συμβολικά πανώ. Η έκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποδοθεί στην Πόλη και τους κατοίκους της αποκλειστικά σαν πράσινος ελεύθερος χώρος αναψυχής. Διαδρομή: Υπ. Γεωργίας – Opus (μονοπάτι 12) – Σπηλιά Νυχτερίδας και επιστροφή πάλι μέσω του μονοπατιού 12 στο Γήπεδο Μπάσκετ της οδού Ναυαρίνου (Ναυαρίνου & Ανατολής).

2. Η πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των Επιτροπών στους 15 Δήμους γύρω από τον Υμηττό, για την απόλυτη προστασία του, την κατάργηση του νομικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμούς, καταπατήσεις, εκχερσώσεις και γενικά αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα του. Για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση,χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Για ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία.

Νεότερη Παλαιότερη