Συνάντηση Μυλωνάκη με τον ΓΓ του ΥΠ.ΕΣ: Τι ζήτησε για την ανάπλαση της Αγίας Τριάδος και τη φύλαξη των σχολείων

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Γ. Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπ. Εσωτερικών Σάββα Χιονίδη


Γ. Μυλωνάκης: «Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα στελέχη του Υπουργείου με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Δήμου μας»

Θέματα που χρήζουν επίλυσης και σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών για τη πόλη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπ. Εσωτερικών Σάββα Χιονίδη.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση ο κ. Μυλωνάκης έθεσε στον κ. Χιονίδη το ζήτημα του έργου ανάπλασης της οδού Αγίας Τριάδος σε συνέχεια και της σχετικής μελέτης που απέστειλε η δημοτική αρχή προ μηνών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όπως ανέφερε είναι κρίσιμο να εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατό, για ένα έργο, που είναι σημαντικό για την πόλη.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία του Δήμου από τις ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως είναι οι οδηγοί για τα οχήματα καθαριότητας, στις καθυστερήσεις διαγωνισμών όπως για παράδειγμα αυτόν που αφορά στην προμήθεια του προσωπικού καθαριότητας με μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και στα φαινόμενα βανδαλισμών στα σχολεία.

Μάλιστα με αφορμή το παραπάνω ζήτημα και ενόψει και του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, μέσω του οποίου θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης σε σχολικές υποδομές, πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα να εξεταστεί από το Υπουργείο η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός συστήματος φύλαξης των σχολείων της πόλης και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, με ψηφιακά μέσα.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τους ΠΕ 60-Βρεφονηπιαγωγούς-με τον Δήμαρχο να επισημαίνει την ανάγκη ανάληψης θεσμικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι νηπιαγωγοί των παιδικών σταθμών, που είναι σήμερα χωρίς αντικείμενο καθώς τα παιδιά που φιλοξενούνται πλέον εκεί απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις από άλλες ειδικότητες, σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο κ. Χιονίδης δεσμεύθηκε πως θα εξετάσει σε συνεργασία και με τον Υπουργό όλα τα θέματα που τέθηκαν, με στόχο την αναζήτηση βέλτιστων λύσεων το συντομότερο δυνατό.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής
Νεότερη Παλαιότερη