Παρέμβαση του Δημάρχου για όσους εναποθέτουν μπάζα στα πεζοδρόμια - Τι ζητά από τους δημότες

Την παρέμβαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη προκάλεσε το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί εκ νέου ορισμένοι να εναποθέτουν μπάζα, έπιπλα και οτιδήποτε άλλο τους είναι άχρηστο σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτησή του για την ανασκόπηση της εβδομάδας που προηγήθηκε:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να εναποθέτουν έπιπλα, μπάζα και άχρηστα υλικά από ανακαινίσεις στα πεζοδρόμια προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση αρκετών συνδημοτών μας στα κοινωνικά δίκτυα. 

Πρόκειται για μία εντελώς παράνομη ενέργεια καθώς ο κανονισμός καθαριότητας  και ο νόμος για τα οικοδομικά υλικά είναι σαφής. Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να τα τοποθετούν σε ειδικό κάδο με δική τους χρέωση, διαφορετικά επιβάλλεται αυστηρά πρόστιμο.

Όπως καταλαβαίνετε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να βρίσκεται διαρκώς σε κάθε γειτονιά, παρά το γεγονός ότι στελέχη διέρχονται καθημερινά με οχήματα της υπηρεσίες πολλούς δρόμους για να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα. 

Απευθύνω έκκληση λοιπόν στους λίγους που προκαλούν τα προβλήματα να καταλάβουν πως πρέπει να σεβαστούν τους συνδημότες τους, το νόμο και παράλληλα να μη θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων της καθαριότητας όταν καλούνται να απομακρύνουν υπερβολικού βάρους μπάζα κι απορρίμματα. 

Τέλος παρακαλώ όσοι από τους πολίτες εντοπίζουν κάτι να ειδοποιούν αμέσως το Δήμο, ώστε οι επόπτες να ενημερώνουν τους υπαίτιους για τις υποχρεώσεις τους και τις επιπτώσεις αν δε συμμορφωθούν. Σε αυτή μας την προσπάθεια για μία καθαρή πόλη σας θέλουμε συμμάχους. Μόνο έτσι θα φτάσουμε στον στόχο μας.

Νεότερη Παλαιότερη