Έκαναν την ανακαίνιση του μπάνιου τους και όλη η γειτονιά απολαμβάνει να βλέπει τη λεκάνη και το καζανάκι τους

Το έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Η καθαριότητα είναι όπως το τανγκό. Θέλει δύο. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να δει και να οργανώσει μια τακτικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων τα σαββατοκύριακα αλλά και ορισμένοι κάτοικοι πρέπει να καταλάβουν και επιτέλους να σεβαστούν πως τα όρια της ελευθερίας τους δεν μπορούν να καταπατούν των διπλανών τους.

Λαμπρό παράδειγμα η συνοδευτική φωτογραφία του κειμένου. Στην αρχή έκανε δειλά την εμφάνισή του το έπιπλο του μπάνιου με το ντουλάπι και τον καθρέπτη. Λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκε η λεκάνη με το καζανάκι όπου αμφότερα κοσμούν το πεζοδρόμιο της 28ης Οκτωβρίου. Η ιδιοκτησία έκανε την ανακαίνιση του μπάνιου και για να δείξει στη γειτονιά που ακριβώς την έχει γραμμένη, πέταξε τη λεκάνη σε κοινή θέα μαζί με τα υπόλοιπα.

Και για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, τα οργανωμένα συνεργεία που κάνουν ανακαινίσεις με ένα ελάχιστο επιπλέον κόστος απομακρύνουν μπάζα και οτιδήποτε προκύψει. Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όπως επίσης υπάρχουν δημότες που σέβονται τους γείτονές τους και όταν προβαίνουν σε ανάλογες εργασίες, έχουν φροντίσει για την απομάκρυνση των παλαιών υλικών.

Δεν πρόκειται για κλαδιά από δέντρα που μεγαλώνουν, μας προσφέρουν οξυγόνο και υπεραξία στο προάστιο. Πρόκειται για την επιτομή της πρόκλησης, της ασέβειας και της αδιαφορίας. Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος. Αυτές οι δουλειές έχουν φασαρία. Δεν μπορεί κανείς να μη γνωρίζει ποιος ξεφορτώθηκε τη λεκάνη του σε κοινή θέα. Ίσως θα μπορούσαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής να αναζητήσουν τους υπεύθυνους και να τους επιβραβεύσουν με ένα πρόστιμο ώστε να μάθουν τα όριά τους. Δεν είναι δουλειά της υπηρεσίας να μαζεύει λεκάνες.


Νεότερη Παλαιότερη