Μια διάσωση διαφορετική από τις άλλες έγινε την περασμένη εβδομάδα στη λεωφόρο Μεσογείων

Μια διάσωση διαφορετική από τις άλλες έγινε την περασμένη εβδομάδα από τη Φιλοζωική της Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και τη γνωστή ομάδα Alma Libre.

Ένα μωρό γατάκι έπεσε μέσα σε αγωγό ομβρίων επί της λεωφόρου Μεσογείων. Δεν υπήρχε σχάρα στην άκρη του δρόμου παρά μόνο τσιμέντο. Στο οδόστρωμα υπήρχε μόνο ένα μικρό καπάκι φρεατίου που είχε πλέον γίνει ένα με την άσφαλτο και στάθηκε αδύνατο να ανοίξει παρά τις προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. 

Μερικές ώρες αργότερα και μετά την παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καράντζαλου, έσπευσε όχημα της Περιφέρειας Αττικής όπου το συνεργείο με ειδικά εργαλεία κατάφερε να ανοίξει το καπάκι. 

Ο εθελοντής της Alma Libre παρέμεινε για 8 ώρες στο σημείο, μπήκε στο αγωγό, τοποθέτησε παγίδα και ξαναμπήκε αργά το απόγευμα όπου ο μικρούλης επιτέλους πιάστηκε!

Ο ζωηρός φίλος μας βρίσκεται προσωρινά υπό τη φροντίδα των εθελοντών της Φιλοζωικής αναζητώντας ένα σπιτάκι για να περάσει τις υπόλοιπες επτά ζωούλες του.

Ένα μεγάλο μπράβο στη Φιλοζωική της Αγίας Παρασκευής, την ακούραστη Alma Libre όσο επίσης το Δήμο και την Περιφέρεια για το ενδιαφέρον που έδειξαν.

Νεότερη Παλαιότερη