Απολογισμός: Μια τυπική διαδικασία με «συναινετικό» γκολ να ακυρώνεται από το VAR ως οφσάιντ

pixabay / Stadien_NRW
Σε ήπιους τόνους και δίχως να τραβήξει σε μάκρος ολοκληρώθηκε η ειδική δημόσια συνεδρίαση του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής του έτους 2023, δηλαδή της προηγούμενης διοίκησης. Εκτός του γεγονότος πως αυτές οι συνεδριάσεις αποτελούν συνήθως επανάληψη πολιτικών μονολόγων δίχως να προσθέτουν κάτι καινούριο στο δημόσιο διάλογο, αναρωτιέται κανείς επιπρόσθετα, τι εξυπηρετεί ο απολογισμός μιας εκλογικής χρονιάς όταν αυτή συνοδεύεται με αλλαγή προσώπων στη Δημοτική Αρχή έντεκα μήνες αργότερα.

Του Στρατή Μαζίδη

Σουρεάλ σκηνικό να βλέπεις μια παράταξη η οποία από πρώτη τερμάτισε τρίτη, δηλαδή αποδοκιμάστηκε [καλώς ή κακώς] από τους δημότες, να έρχεται ένα χρόνο μετά να μιλήσει για το έργο της.

Αυτό για το οποίο δέχτηκε κριτική η πρώην δημοτική αρχή - νυν ελάσσονα αντιπολίτευση είναι πως δεν προχώρησε σε κανένα σημείο της συνεδρίασης σε μια μορφή αυτοκριτικής ή ανάληψης κάποιας ευθύνης, τύπου "προσπαθήσαμε αλλά κάναμε και λάθη εδώ, εδώ κι εδώ".

Επί της ουσίας οι κ.κ. Σάρκουλας και Ζορμπάς έκαναν τον απολογισμό του 2023 ενώ ο Δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ εκλογών και ανάληψης των καθηκόντων του από την απερχόμενη τότε Δημοτική Αρχή.

Ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο αξίζει να γίνουν δύο επισημάνσεις:

👉 Ο Βασίλης Ζορμπάς διευκρινίζοντας την πρόσφατη δήλωσή του περί πολιτικών ρεταλιών της ΝΔ προσδιόρισε ότι αφορούσε ανθρώπους σε κεντρικό επίπεδο διευρύνοντας έτσι το χάσμα με τον κομματικό του χώρο, αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός δεν τον βοήθησε καθόλου κατά την περίοδο 2019-2023, παρά το γεγονός πως πολλά στελέχη της ΝΔ προεκλογικά το 2019 έρχονταν στην Αγία Παρασκευή για να τα πάει χεράκι - χεράκι στον κόσμο να πάρουν κανέναν σταυρό.

👉 Ο Γιάννης Σταθόπουλος αναφερόμενος στον κ. Ζορμπά, αφού έκανε τις γνωστές επισημάνσεις στο ενίοτε εκρηκτικό ταπεραμέντο του κάνοντας λόγο για - τι άλλο; - απρέπειες, κατέληξε λέγοντας πως ήταν «ένας δήμαρχος ο οποίος δούλεψε, έκανε πράγματα και δεν άφησε μηδενικό έργο στην πόλη, άφησε πίσω του ένα ολόκληρο [κόβεται ο ειρμός] πάνω στο οποίο πατάει η σημερινή δημοτική αρχή».

Ωστόσο ο «συναινετικός» κ. Σταθόπουλος ήταν εκείνος, όπως του υπενθύμισε ο Δήμαρχος - VARίστας κ. Μυλωνάκης, που σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα έλεγε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου (και μπορείτε να θυμηθείτε τα βίντεο εδώ):

«Υπάρχει διαπλοκή με συμφέροντα, με τον ενοικιαστή του κτήματος Σιστοβάρη έκανε απαράδεκτες κινήσεις, έχουμε οικονομικά σκάνδαλα και σωρεία απευθείας αναθέσεων, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι 600.000 για τα κλαδιά. Κανένας δήμος δεν έδωσε πάνω από 50-100.000 για τα κλαδιά, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έδωσε 600.000 με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο εργολάβο»

«Για όλα αυτά και πολλά ακόμα, αγαπητές και αγαπητοί, ισχυριζόμαστε ότι το πρόβλημα της Αγίας Παρασκευής έχει το όνομα του Βασίλη Ζορμπά και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να χάσει τις εκλογές του Οκτωβρίου. Και δηλώνω εδώ ότι αν δεν είμαστε εμείς τη δεύτερη Κυριακή, θα δηλώσουμε στήριξη στην παράταξη που θα είναι απέναντι στον Ζορμπά τη δεύτερη Κυριακή χωρίς να σκεφτούμε τίποτε άλλο».
Ήταν τέτοιο το πάθος του κ. Σταθόπουλου τότε ώστε δεσμευόταν πως αν βγει τρίτος, θα είναι απέναντί του τη δεύτερη Κυριακή, κάτι το οποίο ορισμένα στελέχη της παράταξης Ζορμπά σε αντίθεση με άλλα δεν ξέχασαν μέσα σε μια εβδομάδα εκείνη την περίοδο.

Τελικά δούλεψε ο κ. Ζορμπάς ή υπήρχε διαπλοκή; Έκανε πράγματα κι άφησε έργο ή ήταν το πρόβλημα της πόλης που έχει όνομα; Κάποια στιγμή ο κ. Σταθόπουλος θα πρέπει να αποφασίσει κι ο ίδιος τι πιστεύει.


 Κατά τα λοιπά, μια τυπική διαδικασία [με εξαίρεση την αναφορά του Δημάρχου για παράνομη σύνδεση ρεύματος σε ακίνητο που ενοικιάζει ο Δήμος! που θα αναλυθεί ξεχωριστά], όπως θα έλεγε κι ο Πασχάλης Τερζής! 


Νεότερη Παλαιότερη