Τι δείχνουν πραγματικά οι αλλαγές αντιδημάρχων

pixabay / geralt
Πριν λίγες ημέρες έγινε ένας εξορθολογισμός της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Ζωοφιλίας που εξελίχθηκε σε αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Ζωοφιλίας με επικεφαλής τον κ. Καράντζαλο ενώ οι κ.κ. Λογοθέτης και Γουργούλης αντάλλαξαν πόστα. Μείζονα κι ελάσσονα αντιπολίτευση έκαναν λόγο για αποτυχία επιλογών του Δημάρχου ενώ η ανακοίνωση της όγδοης παράταξης δεν επιδέχεται σχολιασμού.

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν ο διαχωρισμός της Ψηφιακής Καινοτομίας [πλέον περνά σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο] από την αντιδημαρχία Ζωοφιλίας η οποία συμπληρώνεται από την καθημερινότητα και το περιβάλλον, ήταν σωστή. Είχαμε έγκαιρα επισημάνει το παράδοξο της αρχικής αντιδημαρχίας με το πάντρεμα τομέων τόσο διαφορετικών μεταξύ τους. Κατά δεύτερον ο κ. Λογοθέτης όπως αναφέρθηκε, δεν μπορούσε εξαρχής να αναλάβει τον τομέα της Παιδείας στον οποίο σταδιοδρόμησε για δεκαετίες αφού ήταν μέχρι πρότινος Διευθυντής στο 7ο Δημοτικό.

Άρα η διόρθωση και ο εξορθολογισμός δε συνεπάγονται απαραίτητα αποτυχία επιλογών, άλλωστε είναι δύο στις εννέα αντιδημαρχίες.

Θα αναρωτηθεί κανείς. Λύθηκαν τα προβλήματα της καθαριότητας; Όχι, και τα δύο παραπάνω δρομολόγια που έχουν βγει, φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, διότι εκεί πονά χρόνια τώρα ο Δήμος. Ωστόσο ο κ. Λογοθέτης σε αντίθεση με τους προκατόχους του επί Γ. Σταθόπουλου και Β. Ζορμπά, δε βγήκε να μας πει πόσο ωραία καμωμένα είναι όλα ενώ υπάρχουν παράπονα, αλλά αναγνωρίζει τα προβλήματα και περιγράφει τα όποια μικρά βήματα έγιναν.

Θυμάμαι έναν αντιδήμαρχο καθαριότητας πριν μερικά χρόνια που με συνάντησε στο δρόμο κάνοντας παράπονα για ό,τι σημειώναμε για τον τομέα του διότι τα έβρισκε όλα πάρα πολύ καλά. Βέβαια τα έβρισκε όλα τόσα καλά ώστε στις εκλογές που ακολούθησαν είχε αφήσει το πλοίο βάζοντας πλώρη για αλλού.

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Μυλωνάκης θα μπορούσε εννέα μήνες μετά να μην κάνει τίποτε. Να τα βρει όλα εξαιρετικά και όταν έρθουν οι εκλογές από πρώτος να βρεθεί τρίτος ή να χάσει με 20 μονάδες στο κεφάλι και από την ζαλάδα του χτυπήματος να επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια πράγματα θυμιατίζοντας διαρκώς τον εαυτό του.

Η καθημερινότητα ορθότατα αποτέλεσε αντικείμενο ευρύτερης αντιδημαρχίας, ΑΛΛΑ η πράξη μετρά.

Είδαμε πχ ότι προ μερικών μηνών "εξαφανίστηκαν" ορισμένα δέντρα στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ορθά τα αντικατέστησε στέλνοντας ένα μήνυμα όσον αφορά τα όρια του καθενός. Αυτό φυσικά πρέπει να έχει και συνέχεια. Πχ δύο Δήμαρχοι διαδοχικά έβαζαν μπάρες στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής και μετά μοίραζαν τηλεχειριστήρια. Δικαιώθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων αναμετρήσεων; Θα βάλει η σημερινή Δημοτική Αρχή τάξη στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής;

Εν κατακλείδι οι αντιδημαρχίες δείχνουν μια πολιτική κατεύθυνση. Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά και εκεί εστιάζουν οι δημότες.

Νεότερη Παλαιότερη