Συνάντηση του Δημάρχου και των επικεφαλής για τον Συμπαραστάτη του Δημότη - Το λάθος που πρέπει να αποφύγουμε

pixabay / geralt
Σύμφωνα με πληροφορίες του Agiaparaskevi-guide.gr με το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη με επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη. Η πρωτοβουλία του Δημάρχου ήρθε ως υλοποίηση της δέσμευσής του σε απάντηση που είχε δώσει σε πρόσφατο ερώτημα στον επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργο Οικονόμου αναφορικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και σε πρώτο χρόνο διαπιστώθηκε μια κοινή διάθεση να εξαντληθούν οι προσπάθειες για την εύρεση μιας πρότασης κοινής αποδοχής που δε θα διαθέτει παραταξιακή ταυτότητα.

Ο Δήμαρχος φέρεται να τόνισε πως επιθυμεί να ακούσει τις προτάσεις των επικεφαλής και να μη θεωρηθεί ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να πατρονάρει τη διαδικασία. Ωστόσο, και παρά το γεγονός πως ενδεχομένως ορισμένοι επικεφαλής να έχουν κάποια πρόσωπα κατά νου, βασική κοινή θέση αποτέλεσε να υπάρξει μια στάση αναμονής μέχρι την κατάθεση των υποψηφιοτήτων καθώς μπορεί να προκύψει κάποια επιλογή που να αξίζει να προχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί ένα πιθανό λάθος ανακύκλωσης προσώπων που έκαναν τον κύκλο τους στα δημόσια πράγματα και που ενδεχομένως να αναζητούν τα... τελευταία ένσημα. Είναι καιρός να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να διαθέτουν σχετικές περγαμηνές και φιλοδοξίες. Όλοι έχουν το δικαίωμα να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν. Επίσης είναι αδιανόητο να εκλεγεί στη θέση του ΣτΔ κάποιο πρόσωπο χωρίς νομικές γνώσεις ή εμπειρία στον τομέα της διαμεσολάβησης, ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

Νεότερη Παλαιότερη