Αν η ενημέρωση των δημοτών για θέματα που πρέπει να γνωρίζουν είναι..."απρέπεια"

Texisarea / pixabay
«Δεν μπορώ να μην πω για αυτά τα οποία διαπιστώσαμε. Παράνομες συνδέσεις στο ΔΕΔΔΗΕ. Στο κτίριο λοιπόν του Μετοχικού Ταμείου, ξαφνικά, πριν λίγους μήνες διαπιστώσαμε ότι το ρεύμα, που υπήρχε, ήταν παράνομα συνδεδεμένο. Κάποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτό. Δεν έγινε μόνο του. Και βέβαια η ιστορία που ξεκινάει από την εποχή του κ. Σταθόπουλου, τα διαμερίσματα στην Αιγαίου Πελάγους, που και εκεί υπήρχαν παράνομες συνδέσεις και με κάλεσε ο εισαγγελέας, έδωσα κατάθεση και είναι σίγουρο βέβαια ότι θα καλέσει και τον κ. Σταθόπουλο και τον κ. Ζορμπά για το ποιος έδωσε την εντολή όταν αυτοί που διέμεναν στα διαμερίσματα έλεγαν ότι πηγαίναμε στο Δήμο και λέγαν ότι μας κόβετε το ρεύμα και το συνέδεε ο Δήμος. Κάπως γινόταν αυτό. Αυτές οι υποθέσεις είναι πλέον στον εισαγγελέα».

Του Στρατή Μαζίδη

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης κατά την πρόσφατη δημόσια συνεδρίαση του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής του έτους 2023.


Ωστόσο αυτή η αναφορά αντί να οδηγήσει σε βαθύ προβληματισμό όσων είχαν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους ως προς την αποτελεσματικότητά τους, προκάλεσε από την πλευρά του κ. Σταθόπουλου ακόμη μια επιθετική ανακοίνωση συνοδευόμενη από τους γνωστούς χαρακτηρισμούς "πολιτική απρέπεια", "τοξικότητα" ενώ συμπεραίνει πως ο Δήμαρχος «έβγαλε δημόσιο πόρισμα ρευματοκλοπής από εργαζόμενους του Δήμου, με εντολή Δημάρχου!».

Το ίδιο περίπου επανέλαβε και ως σχόλιο σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με ακόμη πιο οξύ ύφος.

Ωστόσο οι τοποθετήσεις του πρώην Δημάρχου μάλλον εκπέμπουν έναν εκνευρισμό συνοδευόμενο από ανησυχία. Η τοποθέτηση του κ. Μυλωνάκη δεν έχει χαρακτηριστικά πορίσματος αλλά περιγραφής μιας πραγματικότητας. Ποια είναι αυτή;

Ότι τον κάλεσε ο εισαγγελέας να καταθέσει. Τι σημαίνει αυτό; Πώς έχει κατατεθεί μήνυση. Από ποιον; Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΕΔΔΗΕ διότι όταν μετά τη διανομή οι κληρονόμοι του Πρίγγουρη πήγαν να συνδέσουν το ρεύμα στα ακίνητα που έλαβαν, διαπιστώθηκε πως ήδη ρευματοδοτούνταν.

Ποιος συνέδεσε το ρεύμα; Ο Δήμος; Άνθρωποι εκτός του Δήμου; Ποιο είναι το προφίλ όσων χρησιμοποιούσαν αυτά τα σπίτια; Πώς είχαν βρεθεί; Με τι καθεστώς έκαναν χρήση των διαμερισμάτων; Όλα αυτά θα τα αναζητήσει ο εισαγγελέας.

Και τι απέγινε με εκείνο το πρόστιμο των περίπου € 5.000,00 της ΕΥΔΑΠ για παράνομη σύνδεση σε ένα από τα διαμερίσματα, όπως προέκυψε το 2019 με τον πρώην Δήμαρχο Σταθόπουλο να δεσμεύεται τότε ότι θα αναλάβει αυτός να το πληρώσει κι ενώ αποκαλυπτόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο πως είχαν δοθεί τα κλειδιά των σπιτιών χωρίς καμία διαδικασία; (άρθρο 1, άρθρο 2).

Κι αλήθεια, πώς αξιοποιούνται αυτά τα διαμερίσματα σήμερα προς όφελος του Δήμου Αγίας Παρασκευής; Ο τότε Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είχε πει ότι η Κοινωνική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε αναλυτικό έλεγχο αυτών που βρίσκονταν τότε στα διαμερίσματα, ποιοι είναι, τι είναι, αν βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα, θα αναζητήσει τα ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Το έκανε; Επίσης είχε αναφέρει πως θα ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τη Ν.Υ. για να ακυρώσει τη διαμοίραση της κληρονομιάς Πρίγγουρη; Τη ζήτησε; Δόθηκε;

Δε γνωρίζω τι είναι ανέντιμο, απρέπεια, τοξικό κ.ο.κ. αλλά αν επί των ημερών ενός Δημάρχου [με την έκταση της Αγίας Παρασκευής και όχι πχ της Νέας Υόρκης] γίνονται παράνομες συνδέσεις ρεύματος και ύδρευσης σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου και αυτός το μαθαίνει επί θητείας του μεθεπόμενου Δημάρχου, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι αποδεικνύει στην πράξη πως δεν ελέγχει και δεν προστατεύει το πλοίο στο οποίο ανέλαβε καπετάνιος.

Κι αν στα διαμερίσματα του Πρίγγουρη θα μπορούσαν να δοθούν πολλές ερμηνείες [πχ ότι τρίτα πρόσωπα έκαναν τις συνδέσεις] που δεν αποτελούν κολυμπήθρα του Σηλωάμ, τι απάντηση δίνει κανείς για την παράνομη σύνδεση στο ακίνητο που μίσθωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το φθινόπωρο του 2022 έναντι 2.500,00 ευρώ δίχως να έχει τα χρήματα για να το αξιοποιήσει, ώστε σήμερα 2 χρόνια μετά να έχει πληρώσει σχεδόν 60.000,00 ευρώ για να φιλοξενεί αράχνες; Μια ηλεκτροπληξία την προκαλεί, είτε ρευματοδοτείται, είτε όχι.

Νεότερη Παλαιότερη