Λύσαμε όλα τα προβλήματα οπότε ας ασχοληθούμε με την Κάρμεν Ρουγγέρη

Δεν είναι σύμπτωση ότι η πόλη της Αγίας Παρασκευής αντιμετωπίζει διαχρονικά τα ίδια προβλήματα. Είναι μια πόλη βυθισμένη στη μιζέρια. Γιατί το ένα; Γιατί το άλλο; Γιατί κάνατε εκείνο; Γιατί επιλέξατε ετούτο, κ.ο.κ. Σα να μείναμε στο ράφι και όλα μας ενοχλούν.

Του Στρατή Μαζίδη 

Εδώ και κάποιες εβδομάδες ο κ. Σταθόπουλος έχει βρει το νέο μεσανατολικό ζήτημα, το παιδικό φεστιβάλ που έγινε στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Διαρκώς το βρίσκει ακριβό ενώ είχαμε και δική μας παιδική θεατρική ομάδα, είχε υποστηρίξει. Τώρα τον πληροφόρησαν καλοθελητές [έτσι τους χαρακτήρισε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου] ότι η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη έγινε στο Κορωπί με πολύ λιγότερα χρήματα. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής του απήντησε προτρέποντάς τον να αναζητήσει τις τεχνικές προδιαγραφές της εκάστοτε περίπτωσης και ενημερώνοντάς τον πως η ίδια παράσταση στο Δήμο Ασπροπύργου θα γίνει με ακόμη περισσότερα χρήματα. 

Παρένθεση: Πράγματι αναζήτησα τη σχετική απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για το Δήμο Ασπροπύργου η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο εκδηλώσεων. Εκεί να δείτε ονόματα, εκδηλώσεις και αριθμούς. Αλλά στον Ασπρόπυργο δε βασιλεύει η μιζέρια. Κλείνει η παρένθεση.

Είναι όπως το μοντέλο ενός αυτοκινήτου που έχει διαφορετικές εκδόσεις και κατά συνέπεια τιμές.

Φαίνεται πως τώρα η βελόνα κόλλησε στο παιδικό φεστιβάλ. Αναρωτιέμαι αν ο πρώην Δήμαρχος αντιλαμβάνεται πόσο επικυρώνει με την πολιτική του τακτική, διαρκή επανάληψη των ίδιων πραγμάτων [ούτε το "Ρετιρέ" να βλέπαμε] και νοοτροπία τα εκλογικά αποτελέσματα του 2019 και 2023.

Ωστόσο θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να παρατεθούν οι τεχνικές προδιαγραφές της παράστασης στους τρεις δήμους για να δούμε τις διαφορές και πως αυτές προκύπτουν.

Όμως η πόλη μας έχει ένα παράδοξο. Κουνούν το δάχτυλο και ρωτούν, όσοι οφείλουν απαντήσεις και μας έμπλεξαν σε αχρείαστες περιπέτειες. 

Ο επικεφαλής της Νίκης μιλά σε προγενέστερη ανακοίνωση [διότι μας βομβαρδίζει διαρκώς] για διασπάθιση χρημάτων. Εντούτοις πως θα χαρακτήριζε κανείς τα λεφτά που δόθηκαν επί των ημερών του για το SummERTime για χάρη του οποίου έγινε φύλλο και φτερό το 10ημερο της Βιβλιοθήκης; Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είχε ξοδέψει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τη διετία 2016-17 [σε Δ.Σ. της εποχής είχε αναφερθεί πως δαπανήθηκαν 100.000 ευρώ συνολικά] και τελικά το φεστιβάλ μετακόμισε με απόφαση της ΕΡΤ το 2018 στο Ζάππειο και μετά εξαφανίστηκε.

Πόσες εκατοντάδες [ή εκατομμύρια;] ευρώ έχει χάσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για να πληρώνει ενοίκια για Δημαρχείο επειδή ο κ. Σταθόπουλος δεν έστειλε στις καλένδες μια μελέτη που ο δικός του αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών χαρακτήρισε "σπάταλη" [υπάρχει το βίντεο] αντί να αγοράσουμε ένα έτοιμο κτίριο σε μια εποχή με χαμηλές τιμές; Κι όχι μόνο αυτό αλλά παρέλαβε τεύχη δημοπράτησης χωρίς τον εκβραχισμό κι αντί να τα επιστρέψει πάραυτα στους μελετητές τα προώθησε στην Περιφέρεια, μετά έβαλαν μόλις 5 κ.μ. [ούτε 1 γεμάτο Ντάτσουν] και στο τέλος υπέγραψε ότι θα πληρώσουμε τυχόν επιπλέον έξοδα του έργου.

Πόσα χρήματα έχασε ο Δήμος με τον απίστευτο όρο του 13% και τις περιπέτειες που έχει μπλέξει τώρα με το Γιαβάσειο λόγω των χειρισμών της δημοτικής αρχής του πρώην πρώην Δημάρχου;

Πόσα πάλι χρήματα έχουμε πετάξει για ενοίκια για μια αίθουσα στη Λ. Μεσογείων που ενοικιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022 και ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί αφού απαιτούνται ποσά που δεν υπάρχουν; 

Πόσο στοιχίζει στους δημότες το γεγονός ότι ο κ. Σταθόπουλος στο τέλος της θητείας του ενέπλεξε το Δήμο σε δικαστικές περιπέτειες - τις οποίες χάσαμε πανηγυρικά - για το λόφο Τσακού αντί να συνδράμει ώστε να βρεθεί κοινός τόπος με το Χολαργό ώστε να προκύψει κάτι όμορφο στην περιοχή και χάρη στο χειρισμό του έχουν εμφανιστεί έτεροι διεκδικητές του χώρου;

Πόσα χρήματα μπορεί να πληρώσουμε αποζημίωση στον εργολάβο του κολυμβητηρίου επειδή από το Μάιο του 2018 κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα που έχει ανακύψει με το Κτηματολόγιο;

Μήπως να θυμηθούμε κάτι χιλιάρικα που δόθηκαν πριν κάποια χρόνια για κάποια σίδερα κολλημένα μεταξύ τους τα οποία τοποθετήθηκαν ως έργα τέχνης - κρεμάστρες σε κάποια σημεία της πόλης [κι είναι άραγε όλα στη θέση τους;];

Τα παιδιά χάρηκαν. Η πλατεία Αγίου Ιωάννου γέμισε πολίτες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ίσως σε κάποιους να μην άρεσε. Ας έπρατταν διαφορετικά όταν είχαν την ευκαιρία, που συνήθως σχεδίαζαν εκδηλώσεις με τους ίδιους και τους ίδιους.

Πάντως όπως κάποιοι θα περίμεναν από άλλους να το "ψάξουν" και να "νοιαστούν" το δημοτικό χρήμα, ομοίως θα περίμεναν πολλοί από αυτούς εξαιτίας των παραπάνω, να είναι φειδωλοί στα λόγια και οξύτατοι μπροστά στον καθρέπτη.

Νεότερη Παλαιότερη