Οι «Δεσμοί Αλληλεγγύης» στο Σωματείο «Αργώ»

Η Αντιπρόεδρος των «ΔΕΣΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»  κ. Ντίνα Μανωλοπούλου , το ιδρυτικό στελεχος των «ΔΕΣΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» κ. Παναγιώτης Πετράκης  και η υπεύθυνη επικοινωνίας  κ. Γιάννα Αναστασιάδου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 22 Αυγούστου το Σωματείο Ναυτικών Γονέων  Ατόμων με  Αναπηρίες «ΑΡΓΩ» στα Καλύβια. 

Στη συνάντηση που είχαν με την Πρόεδρο του «ΑΡΓΩ» κ. Συλβάνα Στρακόσα και εργαζόμενους  ενημερώθηκαν  αναλυτικά για το έργο που επιτελείται, το πόσο αναγκαίο είναι  για τα άτομα που φιλοξενούνται  και τους γονείς τους  και ξεναγήθηκαν στους χώρους. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας που αφορά στην υποστήριξη  και προσφορά των «Δεσμών Αλληλεγγύης» στις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των οικότροφων.

Η κ. Μανωλοπούλου, στο τέλος της επίσκεψης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συνάντηση με τα παιδιά  ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Μας υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη. Με την ίδια αγάπη που δίνουν ή, μάλλον, ανταποδίδουν στους φροντιστές τους. Εδώ γίνεται ένα τεράστιο έργο. ´Ένα έργο που απαιτεί πολλή και εξειδικευμένη φροντίδα, γνώση αλλά, πάνω απ όλα, όπως λέει η κ. Συλβάνα Στρακόσα , πολλή αγάπη. Όλοι μας πρέπει να στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να γινόμαστε συμμέτοχοι στη φροντίδα αυτών των ατόμων και στη στήριξη των γονέων τους. Δεν είναι μόνο η διαμονή και η διατροφή. Μία μεγάλη ομάδα από ειδικούς εκπαιδευτές, ψυχολόγους εργοθεραπευτές και ιατρούς είναι διαρκώς δίπλα στα παιδιά. Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στο προσωπικό που φροντίζει το φαγητό, την καθαριότητα και καθετί που αφορά στην καθημερινότητά τους».

Η Πρόεδρος Συλβάνα Στρακόσα ευχαρίστησε τους «Δεσμούς Αλληλεγγύης» για τη σημαντική και συνεχή τους προσφορά στις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των παιδιών του «ΑΡΓΩ» τα τελευταία χρόνια . Και συμπλήρωσε: «Όπως καταλαβαίνετε, τα άτομα που βρίσκονται στις δομές μας είναι δύσκολες  περιπτώσεις και εδώ θα βρουν ό,τι χρειάζονται. Χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό, όχι μόνο με γνώση αλλά και με διάθεση και υπομονή. Η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς τη συνεχή στήριξη της Πολιτείας και την τεράστια βοήθεια των μεγάλων δωρητών και χορηγών, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά αυτού του πολύ σημαντικού εγχειρήματος, αυτό το  φιλανθρωπικό σωματείο δεν θα υπήρχε. Αυτά τα άτομα δε θα είχαν πού να πάνε».

Το «ΑΡΓΩ» διαθέτει συνολικά 5 δομές: 2 ΣΥΔ, Οικοτροφείο, και 2 ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, ένα στον Πειραιά και ένα  στα Καλύβια).

Νεότερη Παλαιότερη