Γ. Οικονόμου για ΣΒΑΚ: Το θέμα δεν είναι να το παραδέχονται ψιθυριστά, αλλά να το διορθώσουν

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η πανάκριβη μελέτη ΣΒΑΚ (χρηματοδοτημένη κατά 80% από ιδίους πόρους του Δήμου!) της περιόδου Ζορμπά-Σαρκούλα, που την υπερψήφισε χθες η δημοτική αρχή Γιάννη Μυλωνάκη και η παράταξή του Γιάννη Σταθόπουλου είναι καταστροφική για την διαχείριση της κυκλοφορίας. 

Αντί για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας η πόλη μας αποκτά ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι δημότες και οι επαγγελματίες. 

Με την μονοδρόμηση βασικών δρόμων όπως η Αγίου Ιωάννου (μόνο άνοδος) και την αντιδρόμηση άλλων (όπως π.χ. Αιγαίου Πελάγους και Ειρήνης),  διοχετεύεται στην πόλη, χωρίς πρόδρομες ενέργειες έργων στάθμευσης και διεξόδου σε βασικές περιφερειακές αρτηρίες, ένας κυκλοφοριακός φόρτος που θα δημιουργήσει απόλυτη ασφυξία και θα επιβαρύνει το περιβάλλον. 

Αυτή είναι η αλήθεια και την λέμε ανοιχτά στους δημότες καταψηφίζοντας το σκέλος αυτό του ΣΒΑΚ που είναι καταστροφικό για την πόλη και την αγορά. 

Οι δημότες που αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα με την κυκλοφορία,  σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν εύκολα, ούτε να φθάσουν,  ούτε να βγουν από τα σπίτια τους. 

Κάναμε πρόταση στην δημοτική αρχή να δώσει εντολή στον ανάδοχο μελετητή, σύνταξης εναλλακτικής πρότασης κυκλοφοριακής διαχείρισης για ένα μεγάλο τμήμα της πόλης. 

Και δεν είναι μόνο η Αγίου Ιωάννου. Είναι σχεδόν όλοι οι βασικοί δρόμοι που   μονοδρομούνται και σε μεγάλο βαθμό τροποποιείται η κυκλοφοριακή κατάσταση πέραν πάσης λογικής. Αγνοώντας βασικά στοιχεία του κυκλοφοριακού φόρτου που επιβαρύνεται δραματικά τις ώρες αιχμής από τα εκπαιδευτήρια.
Και μπορεί ψιθυριστά, όπως ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου και έμπειρος μηχανικός Κώστας Κρητικίδης,  να το παραδέχονται  ( Στο 2.09 του βίντεο "έχει απόλυτο δίκιο"... ο ομιλητής) αλλά στην ψηφοφορία...αποδέχονται το λάθος.

Τους προειδοποιούμε ότι πρέπει να το ξαναδούν και να το ξαναμελετήσουν πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον Δήμο μας.

Νεότερη Παλαιότερη