Μου τη δίνει το Euro στην πλατεία, μου τη δίνει η Κάρμεν Ρουγγέρη στον Αϊ Γιάννη, μου τη δίνουν όλα

Η αντιπολίτευση, δηλαδή η παρουσίαση - υποστήριξη μίας άλλης πολιτικής αντί της εφαρμοζόμενης, για να πείθει εαυτούς και αλλήλους πρέπει να είναι λελογισμένη, ενδεχομένως στοχευμένη στα κορυφαία ζητήματα, να μην καταντά υπερβολική και φυσικά όταν αφορά διαχρονικά ζητήματα να μην παραβλέπει άβολα ερωτήματα.

Του Στρατή Μαζίδη

Αφορμή για τις σημερινές σκέψεις αποτελεί η τελευταία ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και τον κ. Σταθόπουλο.

Όπως προκύπτει ο πρώην δήμαρχος εξακολουθεί να κινείται στις ράγες της προηγούμενης τετραετίας, δηλαδή ερμηνεύοντας εσφαλμένα το αποτέλεσμα των εκλογών μαλώνει διαρκώς τους διοικούντες [τότε τους προηγούμενους, τώρα τους σημερινούς]. Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιπολίτευση ξεκίνησε είδη από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου πριν καν αναλάβει καθήκοντα η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη.

Ό,τι και να κάνει ο Δήμαρχος, ο κ. Σταθόπουλος θα το βγάλει ανακοίνωση σε βάρος του.

❌Είδαμε να κάνει ανάρτηση ακόμα και για την εκδήλωση με τον ημιτελικό του Euro που έγινε στην πλατεία Αγίας Παρασκευής αναφέροντας ότι η Δημοτική Αρχή "έδωσε στο λαό ποδόσφαιρο" και πως μας "θύμισε κάτι από τα παλιά". Αυτό είναι αρκετά υποτιμητικό για τους δημότες αφού αφήνει μια εσάνς τύπου ότι είμαστε περιορισμένης αντίληψης αλλά ένας ανύπαρκτος δήμαρχος βάζει μία γιγαντοοθόνη και μας αποκοιμίζει. Όσον αφορά τα... παλιά, διατηρώ πολύ ωραίες αναμνήσεις από το Euro το 88, το Μουντιάλ του 90 ή τα Eυρωμπάσκετ όταν ο κόσμος είχε λεφτά στην τσέπη του πριν τον εμπλέξουν στον ευρωμονοκατσικόδρομο, πήγαινε στις πλατείες καθόταν στα μαγαζιά και απολάμβανε τα όμορφα αθλητικά βράδια. Mία εκδήλωση στην οποία απ ό,τι είδαμε έδωσε το "παρών" πάρα πολύς κόσμος άρα κρίνεται πετυχημένη, αποτελεί λόγω αντιπολίτευσης και μάλιστα δύο ανακοινώσεων; Ή μήπως δεν αρέσει επειδή το σκέφτηκε κάποιος άλλος;

❌Ακόμη και το τριήμερο παιδικό φεστιβάλ με την Κάρμεν Ρουγγέρη χαρακτηρίστηκε ως ακριβό με το συμπληρωματικό σχόλιο πως υπάρχει αντίστοιχη παιδική θεατρική ομάδα του δήμου. Με το ίδιο σκεπτικό να μην πηγαίνουμε να βλέπουμε κάτι άλλο είτε αφορά πολιτισμό είτε αθλητισμό αφού πάντα κάτι αντίστοιχο έχει ο δήμος. Και γενικώς να μην κάνουμε τίποτε, να μην πηγαίνουμε πουθενά, να τη δούμε Βόρεια Κορέα και να καθόμαστε εντός δημοτικών ορίων. Θυμάμαι επί Δημοτικής Αρχής Ζορμπά πρόσωπο προσκείμενο σε αυτή να μου αναφέρεται με υποτιμητικά λόγια στη συναυλία των Ονιράμα και τα λεφτά που κόστισε. Απήντησα ότι αυτό λέγεται κακομοιριά και πως επιτέλους πρέπει να σπάσει αυτή η μιζεροκατάσταση στην Αγία Παρασκευή. Το κακό δεν είναι ότι ήρθαν οι Ονιράμα με το Φεστιβάλ Νεολαίας που είχε σχεδιάσει και οργανώσει με επιτυχία ο τότε αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας, αλλά πως δεν ενισχύθηκε περισσότερο [απεναντίας απαξιώθηκε ώστε να καταργηθεί] και δεν αποτέλεσε πρότυπο αντιγραφής. Κι όμως η πρώην Δημοτική Αρχή που αυτοακρωτηριάστηκε, καταγγέλλει τη σημερινή Δημοτική Αρχή επειδή έχει το δικό της πλάνο μη συνεχίζοντας δικά της πολιτιστικά δρώμενα, μολονότι οι δημότες στο τέλος θα κριθούν, όπως κάθε φορά, να αξιολογήσουν.

Εν προκειμένω η Κάρμεν Ρουγγέρη τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στο παιδικό θέατρο κάνοντας εξαιρετική δουλειά, όπως είχε κάνει μία άλλη εποχή η αγαπητή ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου. Σε κάθε περίπτωση η κατάμεστη πλατεία του Αϊ Γιάννη είναι η απάντηση του κόσμου στην κριτική της εσωστρέφειας και της κακομοιριάς που λέει στη Δημοτική Αρχή "θέλουμε κι άλλο". Ναι ο δήμος οφείλει να αξιοποιεί το δικό του πολιτιστικό δυναμικό αλλά πρέπει να κάνει και το κάτι παραπάνω, συνεπώς πολύ καλά έπραξε με το Φεστιβάλ και μακάρι να συνεχίσει να φέρνει ονόματα στην πόλη. Γιατί δηλαδή να μην ακούσουμε έναν Κώστα Τουρνά ή ένα Βασίλη Παπακωνσταντίνου;

😟Εν τω μεταξύ πρόσφατα η μείζονα αντιπολίτευση εισηγήθηκε αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο προς τη Δημοτική Αρχή να δεχθεί a priori όλα τα τυχόν παιδιά ΑμΕΑ στα καλοκαιρινά camp παραγνωρίζοντας η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και στο ευαίσθητο αυτό θέμα δεν μπορούν να υπάρξουν οριζόντιες γενικεύσεις. Αλλος έχει ένα πόδι, ένα χέρι, κανένα πόδι ή κανένα χέρι, βλέπει - ακούει - μιλάει από ελάχιστα ως καθόλου, ίσως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, έχει σύνδρομο down κ.ο.κ. Πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές στην πιο ευαίσθητη ηλικία και όχι για αυτοκίνητα που πάμε να τα χωρέσουμε μέσα σε ένα ferry boat. Δεν είναι όλα τα ΑμΕΑ το ίδιο. Φυσικά ο Δήμος, όχι μόνο τώρα, πάντοτε, πρέπει να εστιάζει στα άτομα αυτά και μάλιστα ανεξαρτήτου ηλικίας εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για τους συμπαραστέκεται έμπρακτα όλο το χρόνο και όπως αξίζει στον ανηφορικό αγώνα το δικό τους και των δικών τους.

👀Γενικώς γίνεται μία αντιπολίτευση δύο μέτρων και σταθμών. Τρανταχτό παράδειγμα τα όσα λαμβάνουν χώρα στην πλατεία στην Αγίας Τριάδος. Είναι τυχαίο που κάποιοι από τους ομιλήσαντες κατοίκους σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ήταν υποψήφιοι του πρώην Δημάρχου; Και γιατί αυτός δεν αποδείχθηκε το ίδιο ευαίσθητος με την πλατεία Κοραή στα χρόνια που διοικούσε αλλά έφτασε επί ημερών Ζορμπά να ακούει ατάραχος τον επιχειρηματία να ομολογεί ότι έχει καταστρατηγήσει τις αποφάσεις του σώματος και δεν πετάχτηκε από την καρέκλα να ζητήσει την "απελευθέρωση" της πλατείας; Γιατί έβαλε την μπάρα στην κεντρική πλατεία και μετά μοίρασε μηχανάκια να ξαναγίνει πάρκινγκ; Για ποιο λόγο ανέχτηκε και αυτός το χάλι των πεζοδρομίων της Μεσογείων.

✒ Έχουμε ξαναπεί ότι η εμπλοκή ή η ενασχόληση με πράγματα τα οποία περιλαμβάνουν τη νίκη ή την ήττα καλό είναι να αποφεύγονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν και τα δύο.

Ο πρώην δήμαρχος καθημερινά βομβαρδίζει τα μέσα ενημέρωσης με δελτία τύπου, κάνει κατάχρηση στη δυνατότητα σχολιασμού σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζονται άλλοι και διαρκώς επαναλαμβάνει κουραστικά τα ίδια πράγματα με αναφορές στη δική του εποχή σα να πρόκειται για το χρυσό αιώνα του Περικλή για την οποία όπως αποδείχθηκε από δύο εκλογικά αποτελέσματα οι δημότες είχαν εντελώς διαφορετική άποψη.

Πάντως θα ήταν καλό κάποια στιγμή να απαντηθεί,

👉 για ποιο λόγο μας έμπλεξε στην περιπέτεια ενός άχρηστου δημαρχείου με μελέτες σχεδόν 20ετίας εκείνη την εποχή, κι ενώ δικό του στέλεχος χαρακτήριζε "σπάταλη" τη μελέτη [έχουμε δείξει αρκετές φορές το βίντεο από την επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ.] και γιατί δεν άκουσε τους τέσσερις μηχανικούς συνδημότες μας που τον είχαν προειδοποιήσει

👉 για ποιο λόγο αντί να στείλει πίσω στους μελετητές τα τεύχη τέτοια δημοπράτησης που δεν είχαν εκβραχισμό τα προώθησε στην Περιφέρεια Αττικής,

👉 τι έκανε ενώ ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με το κολυμβητήριο και το κτηματολόγιο από το Μάιο του 2018 για να το λύσει, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι διάδοχοί του και σήμερα ο κόσμος γελά με το κολυμβητήριο

👉 για ποιο λόγο στη δημοτική επιτροπή ψηφίζει μία δαπάνη όπως το προβλεπόμενο από το νόμο μπόνους που δόθηκε σε έναν κατασκευαστή παιδικού σταθμού για να ξιφουλκύσει κατά της συγκεκριμένης δαπάνης μπροστά στις κάμερες στο δημοτικού συμβουλίου έχοντας ξεχάσει ότι το ψήφισε.

Κάπου λοιπόν να υπάρξει μια αναθεώρηση ορισμένων πραγμάτων.



Νεότερη Παλαιότερη