Νέα Αρχή για λόφο Τσακού: Είμαστε στο σκοτάδι ενώ υπάρχουν εξελίξεις

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη και υστέρηση ενημέρωσης εκ μέρους του Δήμου μας σχετικά με την εξέλιξη της\ υπόθεσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο λόφο Τσακού, θέμα για το οποίο έχει κινηθεί νομικά ο όμορος Δήμος Παπάγου Χολαργού. 

Η Απόφαση 1903/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λόφου Τσακού, εκδόθηκε και, όπως είχαμε ενημερώσει, το θέμα είναι πολύπλοκο και θα έχει συνέχεια.

 Δυστυχώς εδώ η νομική μας Υπηρεσία (εξαιρούμε την κυρία Κουμά που κωλύεται) ασχολείται με άλλα ζητήματα και το πως θα αποχαρακτηρίσει το κοινόχρηστο πράσινο, προς όφελος της επιχείρησης στην γνωστή υπόθεση της Ψαρών και Αγίας Τριάδος και δεν έχει χρόνο να μας ενημερώσει για σοβαρά θέματα. Ούτε και το 2020 όταν έγιναν οι κύριες παρεμβάσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

 Είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Παπάγου Χολαργού, να κινηθούν πλέον σε κοινή γραμμή έναντι των δύο παρεμβαινόντων. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και νομικά όπλα, θεωρώντας, βέβαια, ως πρώτο και καθοριστικό βήμα την πραγματοποίηση ενεργειών και διαβουλεύσεων με τους κυρίως παρεμβαίνοντες σε υψηλό επίπεδο και όχι μόνο σε νομικό.

Την ίδια άποψη συνεργασίας με τον όμορο Δήμο, την είχε διατυπώσει πολλές φορές, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Οικονόμου, με αφορμή την κατασκευή κοινού κολυμβητηρίου στον λόφο Τσακού.

 Αν το είχαμε κάνει τότε, τώρα θα είχαμε αποφύγει αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις. Χρόνος όμως και ένδικα μέσα υπάρχουν, αρκεί να γίνουν σωστές κινήσεις. Είμαστε στην διάθεση να συμβάλλουμε σ' αυτό με[ απόψεις και προτάσεις. 

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή

Νεότερη Παλαιότερη