Παραδόθηκε από τον ΣΠΑΥ το νέο παρατηρητήριο πυροφύλαξης στο Τρίστρατο

Ένα νέο σύγχρονο παρατηρητήριο, τοποθετήθηκε από τον ΣΠΑΥ στη θέση Τρίστρατο - στον βόρειο Υμηττό -  προκειμένου να προστατέψουμε ένα από τα πιο όμορφα και πυκνόφυτα τμήματα του Υμηττού.

Το νέο παρατηρητήριο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ μέσω του Προγράμματος ''Αντώνης Τρίτσης'' και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κρίσιμα σημεία, παρέχοντας τη δυνατότητα επιτήρησης ενός μεγάλου τμήματος του βόρειου τομέα του βουνού, στο σταυροδρόμι των δασικών δρόμων που ενώνει την Αγία Παρασκευή με τον Χολαργό και την Παιανία.

Στην τελετή παράδοσης του νέου παρατηρητηρίου, το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Ευθύμιος Τάρλας - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγίας Παρασκευής και Μιχάλης Τράκας - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου Χολαργού, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Βλαχογιάννης, ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ΒΒΒ Στέλιος Κλήμης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και οι άγρυποι φρουροί του Υμηττού μας - οι εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού) και της ΔΑΠΑΧΟ (Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού), οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη τη στελέχωση του νέου παρατηρητηρίου πυροφύλαξης.

Οι εργασίες πρόληψης και η ενίσχυση των υποδομών αντιπυρικής προστασίας συνεχίζονται σε όλο τον Υμηττό.

Νεότερη Παλαιότερη