Καθαριότητα: Πρώτα δίμηνη καμπάνια και μετά θα πέσουν οι καμπάνες για όσους δε συμμορφώνονται

pixabay / klimkin
Κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σε σχέση με την καθαριότητα κατά τη χθεσινή ζωντανή επικοινωνία με τους δημότες, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η Διοίκηση του Δήμου δίνει προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.

«Παραλάβαμε μία κατάσταση που δεν ήταν καλή και ούτε αυτήν την στιγμή είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Ωστόσο προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας» επισήμανε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε κάποια βήματα που ήδη έχουν γίνει όπως είναι η αύξηση των δρομολογίων που εκτελούν τα απορριμματοφόρα το Σαββατοκύριακο, η τοποθέτηση και λειτουργία των καφέ κάδων στις λαϊκές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην αύξηση των εποπτών καθαριότητας» σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης.

Επίσης στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, τόνισε πως η μερίμνησε η διοίκηση προκειμένου να έχουν έναν χώρο για δική τους χρήση και πρόσθεσε πως με απόφαση του κόπηκε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από όσους δεν κάνουν εξωτερικές εργασίες με στόχο, όπως ανέφερε, να εργάζονται όλοι ισότιμα και με όρους δικαιοσύνης.

Τέλος προανήγγειλε πως άμεσα και για διάστημα 2 μηνών θα επικοινωνηθεί από τον Δήμο προς όλους τους πολίτες ο κανονισμός καθαριότητας της πόλης με στόχο όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους:

«Είμαι βέβαιος πως οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής όταν ενημερωθούν αναλυτικά για το τι πρέπει να
κάνουν, θα σεβαστούν όλους τους κανόνες. Αν πάλι κάποιοι επιμένουν να μη συμμορφώνονται ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων, όχι για εισπρακτικούς λόγους, αλλά γιατί πρέπει
επιτέλους να μπει μία τάξη στην πόλη και να προτάξουμε το συλλογικό καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νεότερη Παλαιότερη