Ο καθένας έχει το δικό του σενάριο για το σινέ "Θανάσης Βέγγος"

pixabay / Elf-Moondance
Θα λειτουργήσει το σινεμά. Δε θα λειτουργήσει το σινεμά. Θα βάλουν φουσκωτές οθόνες. Θα το πάνε στις πλατείες. Θα το πάνε στα πάρκα. Θα το κάνουν στα σπίτια. Θα το κάνουν έτσι. Θα το κάνουν αλλιώς. Και τελικά ο κινηματογράφος ξεκίνησε και όλες οι ανακοινώσεις έπεσαν στο κενό. Διότι η πραγματικότητα είναι μία. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, επίσημα όμως ουδέποτε τέθηκε θέμα μη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.

Του Στρατή Μαζίδη

Επιπλέον, ποιος μας λέει, ότι επίτηδες η Δημοτική Αρχή δεν άφησε να βγαίνουν διάφορα σενάρια προς τα έξω, ώστε κάποιοι να τσιμπήσουν, να τα υιοθετήσουν και μετά να εκτεθούν;

Το πρόγραμμα των ταινιών διακρίνεται από μια ποικιλία ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για καινούρια έργα.

Ομοίως κυκλοφορούν σενάρια για το 10ημερο της Βιβλιοθήκης. Το οξύμωρο είναι πως τα σενάρια αυτά διαδίδονται από εκείνους που πήραν το 10ημερο το οποίο γινόταν τέλη Ιουνίου, του άλλαξαν όνομα, του άλλαξαν ημερομηνίες, κοινώς του άλλαξαν τα φώτα, για να κάνουν το Φεστιβάλ με την ΕΡΤ που τελικά δεν έπιασε.

Πάντως οι πληροφορίες μιλούν για ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ το Σεπτέμβριο στο οποίο θα ενσωματωθούν τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία με τον κινηματογράφο διδάσκει κάτι απλό. Καλό το "άκουσα, μου είπαν, έμαθα", αλλά τα πάντα κρίνονται κι αξιολογούνται με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και την πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη