Ενωση Γονέων: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς

Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία ανακοίνωση προς Πρωθυπουργό, Υπουργό Παιδείας, ΥΠΑΙΘ, Υπουργείο Υποδομών, Δήμο Κηφισιάς, ΚΤΥΠ, Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα όπου ζητούσαμε να δώσουν οριστική λύση για τη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς. 

 

Σε αυτόν το μήνα, συνεχίστηκαν οι εβδομαδιαίες αυτοψίες μας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και λάβαμε προφορικές ενημερώσεις για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας και τη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς.

Ειδικότερα:

ü  Σχεδιασμός και παρακολούθηση από την ΚΤΥΠ των απαιτούμενων εργασιών για παράδοση του κτηρίου του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου, τοποθέτηση εξοπλισμού κτηρίου και  κατασκευής αύλειου χώρου στα τέλη Αυγούστου.

ü  Εβδομαδιαία αυτοψία και ενημέρωση προόδου εργασιών από τον κ.Τσαγκάρη, Διευθυντή Διεύθυνσης Κατασκευών ΚΤΥΠ προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων Γονέων Κηφισιάς & Αγ.Παρασκευής , της Διεύθυνσης, του Συλλόγου και πολλών γονέων του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας και του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ.Παρασκευής παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε, κ.Ανδρεαδάκη. Ανανεώνουμε την αυτοψία στις 23/7/2024 και ώρα 8:30.

ü  Δημοσίευση προκήρυξης θέσης Διευθυντή για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κηφισιάς από τον κ.Παλλαντζά, αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

ü  Αποτύπωση του Δήμου Κηφισιάς των τεχνικών παρεμβάσεων του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, μετά από αυτοψία του κ.Αλεξανδρή, νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και του κ.Παντελεάκη, Αντιδημάρχου Παιδείας Κηφισιάς που πρέπει να γίνουν εντός του Αυγούστου

ü  Άμεση ανταπόκριση του κ.Αλεξανδρή, νέου Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας στο αίτημα συνάντησης της Ένωσης Αγ.Παρασκευής και του Συλλόγου Γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ.

Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα με εκτενή συζήτηση επί του θέματος και εκφράσαμε την έντονη αγωνία των γονιών. Μας ενημέρωσε, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του, η λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ έχει αποτελέσει προτεραιότητα. Είχε πλήρη γνώση επί του θέματος και είχε ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.  Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν γίνει οι ενέργειες προς την ΚΤΥΠ για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και γίνεται σχεδιασμός για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού, ψυχολόγων, νοσηλευτών. Επίσης έχουν γίνει και οι επαφές για την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Συμφωνήσαμε σε εβδομαδιαία επικοινωνία επί του θέματος.

ü  Έναρξη εργασιών στον εξωτερικό χώρο (όπισθεν κτηρίου) του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας αλλά με καθυστέρηση

 

Μένει πλέον ένας μήνας και η αγωνία όλων μας γιγαντώνεται. Απαιτείται αυστηρή τήρηση των προθεσμιών, καθημερινή παρακολούθηση και συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να παραδοθεί το 1ο δημοτικό Ν.Ερυθραίας, να γίνουν οι τεχνικές παρεμβάσεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς και οι μετακομίσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Καλούμε όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και πλέον οι υποσχέσεις να γίνουν έργα.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά

για να χτυπήσει το κουδούνι στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2024

και ΟΛΑ τα παιδιά του Β.Τομέα να μπορέσουν να φοιτήσουν στο σχολείο

που υποχρεούται να τους παρέχει το κράτος.

 

Αγία Παρασκευή, 18-07-2024

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής


 

Αποδέκτες

 

κο Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό

κο Κ.Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κο Χ.Σταϊκούρα, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κο Ι.Τσαγκάρη, Διευθυντή Διεύθυνσης Κατασκευών ΚΤΥΠ

κο Β.Ξυπολυτά, Δήμαρχο Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας και Εκάλης

κο Γ.Κατσαρό, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

κο Ι.Μπουσδούνη, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας

κο Α.Αλεξανδρή, Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

κο Ν.Χαρδαλιά, Περιφερειάρχη Αττικής

κο Γ.Μυλωνάκη, Δήμαρχο Αγ.Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη