Η αναφορά Ζορμπά στο Δημαρχείο θα έπρεπε να ήταν για αρχή, πρώτη είδηση

Κατά πολλούς ο Βασίλης Ζορμπάς έχει μια πολιτικά πιο μονοδιάστατη συμπεριφορά και δεν ελίσσεται. Μεγάλο λάθος. Ο τέως Δήμαρχος όπως φάνηκε προχθές μπορεί να διατυπώσει μια πολύ σοβαρή καταγγελία ή έστω να αφήσει κάτι να πλανάται στην ατμόσφαιρα χωρίς να ανοίξει μύτη.

Του Στρατή Μαζίδη

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι δυνατό μια τόσο μεγάλη εταιρεία που είχε κάνει μελέτη γεωλογική να μην έχει βάλει 1 κυβικό βράχο; Μήπως είχε βάλει τον απαιτούμενο βράχο και στην πορεία μέχρι να φτάσουμε στη δημοπράτηση χάθηκαν; Μέχρι να πάει στην Περιφέρεια, δεν ξέρω που μπορεί να χάθηκαν. Ρωτήθηκε ποτέ η εταιρεία αν έβαλε στα τεύχη δημοπράτησης 10-5-8-30 κυβικά βράχο; Ρωτήθηκε; Όχι. [...] Αναγνώρισα ότι αν κι εγώ ήμουν Δήμαρχος αντί για τον Σταθόπουλο, το ίδιο θα έκανα κι εγώ για να μη χαθεί η χρηματοδότηση του Δημαρχείου.

Αν τα τεύχη δημοπράτησης είχαν ή δεν είχαν βράχο, κατά τη γνώμη μου και θα το πω έτσι ωμά, ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κόλπο γκρόσο με όλη τη σημασία της λέξεως το 1,41 εκ. ευρώ για το Δημαρχείο.

Οφείλετε, κι εγώ, εγώ το παρέλειψα, να ερωτηθεί η εταιρεία για τα τεύχη δημοπράτησης»

Ακούστε αναλυτικά τον Βασίλη Ζορμπά:

Και τώρα ας αναρωτηθούμε:

α. Όταν ο τέως Δήμαρχος λέει «Μήπως είχε βάλει τον απαιτούμενο βράχο και στην πορεία μέχρι να φτάσουμε στη δημοπράτηση χάθηκαν;», ξέρει κάτι;

β. Αν γνωρίζει, γιατί δε μας λέει; Αν δεν ξέρει, τότε γιατί δε ρώτησε ο ίδιος όσο ήταν Δήμαρχος στου οποίου τα χέρια έσκασε το θέμα των βράχων πληρώνοντάς το και αυτό στις εκλογές; Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν οδήγησε το θέμα στις αρμόδιες αρχές;

γ. Πού αναφέρεται όταν λέει ότι θα έκανε το ίδιο με τον Γιάννη Σταθόπουλο αν ήταν Δήμαρχος το 2017 για να μη χαθεί η χρηματοδότηση; Στους βράχους; Τι ακριβώς έκανε ο τότε Δήμαρχος κατά τον τέως Δήμαρχο;

Έστειλε επίτηδες το φάκελο του Δημαρχείου χωρίς τα βράχια για να μην ανέβει το κόστος μεταθέτοντας κατά τη συνήθη ελληνική πρακτική ένα Α πρόβλημα σε μεγαλύτερη έκταση στο μέλλον;

Τι εννοεί;

δ. Παράλειψη είναι κάτι που δε γίνεται στιγμιαία ενώ πρέπει να υλοποιηθεί σε πολύ συγκεκριμένο χρόνο.

ε. Σε τι συνίσταται το κόλπο γκρόσο; Ποιο είναι το κόλπο και ποιος/οι το έστησαν;

Όλως περιέργως ο Γ. Σταθόπουλος που θίγεται εύκολα, όπως προχθές με κάποια ευρήματα των απογραφών χωρίς να τον κατηγορήσει κανείς για τίποτε, με την αποστροφή του Βασίλη Ζορμπά δεν είπε κουβέντα. Δεν του ζήτησε καν να διευκρινίσει σε τι αναφέρεται, ούτε τότε, ούτε μετά με μια ανακοίνωση ως πολυγραφότατος.

Όπως ακούσαμε στο βίντεο, ο τέως Δήμαρχος είπε πως ο Περιφερειάρχης κάνει το παγώνι και δεν έρχεται στην Αγία Παρασκευή για να συζητηθεί το θέμα του Δημαρχείου. 

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Περιφερειάρχης που δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για την απόδοση ευθυνών για μια τρύπα γεμάτη νερό στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής πως δε θα κάνει το παγώνι, θα τηρήσει το λόγο του οδηγώντας σε απαντήσεις και στα παραπάνω ερωτήματα με πρώτο και καλύτερο, γιατί επί Δημαρχίας Σταθόπουλου παρελήφθησαν τεύχη δημοπράτησης χωρίς εκβραχισμούς ενώ υπήρχε μελέτη και για ποιο λόγο αντί να σταλούν πίσω για διόρθωση, προωθήθηκαν στην Περιφέρεια αλλά και γιατί στην τελευταία αρχικά τα δέχτηκαν και μετά βρήκαν τη... λύση των 5 κ.μ. ενώ υπήρχαν μελέτες που έδειχναν τι θα αντιμετωπίσουμε.

Οι αρμόδιες αρχές είναι πολύ εύκολο να βρουν αν τα τεύχη δημοπράτησης είχαν βράχια, δεν είχαν βράχια, αν χάθηκαν, αν, αν, αν... Είναι ζήτημα μερικών κλήσεων και ερωτήσεων.

Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Είναι οικονομικό. Η τρύπα στο νερό έχει στοιχίσει 4 εκ. ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο μέσω Περιφέρειας και ενδεχομένως ακόμη περισσότερα όσον αφορά τον πρώτο εργολάβο ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής που θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα έτοιμο κτίριο σε μια ευνοϊκή αγορά ακινήτων ξεπαραδιάζεται στα ενοίκια.

Συνεπώς η αναφορά Ζορμπά στο Δημαρχείο θα έπρεπε να ήταν για αρχή, πρώτη είδηση.

Νεότερη Παλαιότερη