Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31 Ιουλίου

Τακτική Συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Μεσογείων 415-417) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 31-07-2024 και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα:

1. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2023 του πρώην ΝΠΔΔ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ(εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2023, Ειδικού Απολογισμού Επιχορήγησης από την Περιφέρεια Αττικής Βορείου Τομέα 2023 και το Ειδικό Κρατικό Λαχείο 2023 και Προϋπολογισμού έτους 2024 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (Α.Μ.Κ.Ε.) «Δεσμοί Αλληλεγγύης» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου)

4. Μερική τροποποίηση των υπ΄αριθμ. 5/2023, 49/2023 και 151/2023 Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου περί καθιέρωσης ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Ξύγγη).

5. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» στο πλαίσιο της βιώσιμης και πράσινης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» ((εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

6. Έγκριση Συμμετοχής στην Εκδήλωση (Le Mille) του SAINT-BRIEUC στο πλαίσιο της Επιτροπής Αδελφοποίησης. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

7. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο ερευνητικό έργο με τίτλο «ΕΥΔΡΟΜΙΑ - Ελεύθερες Υποστηρικτικές Διαδρομές Ροής Ολοκληρωμένης Μετακίνησης και Ισότιμης συμμετοχής ΑμεΑ», σύμπραξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την εταιρεία ARGroup ((εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

8. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρακτικού της κλήρωσης και τη συγκρότηση της Επιτροπής σε σώμα για την προσωρινή & οριστική παραλαβή του έργου ‘Νέος Διώροφος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Ο.Τ. 328 του Δήμου Αγίας Παρασκευής’ (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

9. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου έναντι του αρ. 5, για αποκλειστική χρήση από συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.( εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

10. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Καψάλη 6, για αποκλειστική χρήση από συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

11. Λήψη απόφασης για την χωροθέτηση θέσης στάθμευσης για την ασφαλή αποβίβαση – επιβίβαση ΑμεΑ μαθητών του 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Θρασυβούλου 7). (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

12. Λήψη απόφασης για την έγκριση και παραλαβή του συνόλου της μελέτης με τίτλο "Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)" (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

13. Λήψη απόφασης για την έγκριση αθλητικών προγραμμάτων Δήμου Αγίας Παρασκευής περιόδου 2024 –25, καθορισμός συνδρομών / εκπτωτικών κατηγοριών. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Διακογιάννης).

14. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για αγώνες και προπονήσεις για τη νέα αθλητική περίοδο 2024-25. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Διακογιάννης).

15. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στον Δήμο Τροιζηνίας. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Λογοθέτης).

16. Λήψη απόφασης για τον ορισμό δυναμικότητας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής και για τη διάθεση θέσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που αφορά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για το σχολικό έτος 2024-2025". εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).
Νεότερη Παλαιότερη