Πυρκαγιά στον Υμηττό - Αποκαρδιωτικές εικόνες στο μονοπάτι 11 μετά το μοναστήρι

Αυτό που φοβόντουσαν, όσοι επισκέπτονται τακτικά τον Υμηττό, δυστυχώς συνέβη σήμερα το μεσημέρι και παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες τόσο με επίγειες δυνάμεις όσο και από αέρος, οι εικόνες που βλέπετε από το μονοπάτι 11 πίσω από το μοναστήρι μόλις φτάσουμε στα παλιά ορυχεία Φυρέ είναι αποκαρδιωτικές.

Όπως αναφέρει η συντονίστρια της Ομάδας Φίλων του Υμηττού, κ. Ντίνα Μπουλούμπαση όλη η χαράδρα που ακολουθεί μετά στην στροφή στις φωτογραφίες που βλέπετε, έχει καεί.

Το συγκεκριμένο κομμάτι εκτός του ότι ήταν μια όαση δροσιάς, είχε πλούσια βλάστηση και αρκετοί μάζευαν εξαιρετικό τσάι του βουνού.

Από ό,τι μαθαίνουμε ο Δασάρχης βρέθηκε σε άβολη θέση στο βουνό καθώς κάποιοι του θύμισαν τα λεγόμενά του σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε με μέλη της Ομάδας Φίλων του Υμηττού.

Δυστυχώς όσα γράφαμε πρόσφατα [19-6-2024 - δείτε εδώ], επιβεβαιώθηκαν τραγικά, καθώς, εκτός του ότι υπήρχε πλήθος ξερών σπασμένων κλαδιών από τις παλαιότερες χιονοπτώσεις, διάφορα συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες "καθαρισμού" [όπου θέρισαν αρκετά δέντρα] έχουν δημιουργήσει πολλές εύφλεκτες σωρούς στο δάσος, τις οποίες σας είχαμε παρουσιάσει.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε πτώση drone του στρατού λίγο πάνω από το γήπεδο των Γλυκών Νερών, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα και μιλούν για τρεις εκρήξεις πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Σε κάθε περίπτωση το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε ένα βουνό - θεωρητικά καλά φυλασσόμενο για τους γνωστούς λόγους - είναι κατόρθωμα.










Νεότερη Παλαιότερη