Ηλιοφάνεια αλλά και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες μετά την ανάρτηση Χαρδαλιά για το Δημαρχείο

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα Ιουνίου ώστε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς να τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα για το έργο του Δημαρχείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η τοποθέτησή του έχει πολλές αναγνώσεις και πολλαπλά μηνύματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα ανάλογα με το ρόλο που έχουν διαδραματίσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αυτήν την αχρείαστη [έχουμε εξηγήσει πολλές φορές το γιατί] περιπέτεια στην οποία επέλεξε να μας εμπλέξει ο κ. Σταθόπουλος.

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν ο κ. Χαρδαλιάς αποκαλύπτει εμμέσως ότι υπήρξε διαφωνία με τον αποχωρήσαντα εργολάβο όταν αναφέρει πως:

«Συμφωνίες, που δεν θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, δεν τις αποδεχόμαστε»

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες από την περίοδο των επαφών η πρόταση του κατασκευαστή ήταν να ολοκληρώσει το έργο μέχρι το ισόγειο έναντι όλου του τιμήματος, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Και πλέον ερχόμαστε στην ηλιοφάνεια αλλά και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Η ηλιοφάνεια αφορά τη Δημοτική Αρχή καθώς η συνεχής πίεση του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη έφερε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση του έργου:

«Ταυτόχρονα θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο της διοίκησης της Περιφέρειας, δεσμευόμαστε ότι θα διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους και θα επιβλέψουμε την εξέλιξη του έργου, μέχρι αυτό να παραδοθεί στην κοινωνία. 

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, κινούμε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής να γίνει πραγματικότητα»

Βάσει πληροφοριών υπάρχουν τρόποι και διαδικασίες ούτως ώστε οι εξελίξεις να προχωρήσουν σχετικά γρήγορα και να μη χρειαστεί να περάσουν άλλα 20 χρόνια με το Δήμο να πληρώνει ένα σεβαστό ενοίκιο. 

Επίσης φαίνεται ότι θα υπάρξει και μια επικαιροποίηση των μελετών σε όλα τα επίπεδα καθώς το κτίριο θεωρείται πλέον ξεπερασμένο.

Ωστόσο, επειδή όταν μιλούν οι πολιτικοί, και μάλιστα των κομμάτων που έφεραν τη χώρα εδώ που είναι σήμερα, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε στην πράξη την υλοποίηση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη. Η δέσμευσή του ήταν το πρώτο βήμα. Περιμένουμε πλέον τα επόμενα.

Και ερχόμαστε στις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Πρώτον προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του Περιφερειάρχη Αττική στη Δημοτική Αρχή Ζορμπά αναφέροντας: 

«Δυστυχώς, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής, παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές οχλήσεις των υπηρεσιών μας, δεν προέβη ποτέ στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν και να γιγαντωθούν τα προβλήματα στην εξέλιξη των εργασιών.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ξεκίνησε το έργο της εκσκαφής, εν αναμονή της τροποποιημένης μελέτης από τον Δήμο, η οποία όμως δεν κατατέθηκε ως όφειλε».

Ήδη υπήρξε μια πρώτη οργισμένη αντίδραση του τέως Δημάρχου σημειώνοντας πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας..."παραμύθιασαν" τον κ. Χαρδαλιά. Ποιες υπηρεσίες όμως; Πχ η Τεχνική της οποίας προΐσταται ο πρώην ΓΓ του Δήμου Αγίας Παρασκευής επί θητείας Βασίλη Ζορμπά;

Επιπλέον ανακύπτει και το κομματικό ζήτημα. Ο Περιφερειάρχης είναι πιστό κομματικό στέλεχος και άνθρωπος που εκτελεί ό,τι αποστολές του ανατίθενται από... ψηλά. Συνεπώς, η αναφορά του στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει κι άλλες ερμηνείες; 

Οψόμεθα...

Ο Περιφερειάρχης όμως κάνει μια ακόμη αναφορά:

«Και θα αναζητήσουμε ευθύνες από όλους όσοι διαχειρίστηκαν αμελώς και λανθασμένα αυτό το εμβληματικό έργο. 

Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτές οι ευθύνες να επιμεριστούν σε εκείνους που κατάφεραν να καταστήσουν κενό γράμμα ένα όνειρο, πολλών ετών, των κατοίκων του Δήμου. 

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση θα λογοδοτήσουν για τους λάθους χειρισμούς, για τις καθυστερήσεις και κυρίως για τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη που δαπανήθηκαν χωρίς τελικό αντίκρισμα».

Αυτή η αναζήτηση ευθυνών θα ξεκινήσει από την περίοδο της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Σταθόπουλου όταν για κάποιο λόγο - που κανείς ακόμη δε μας έχει εξηγήσει παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας - ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έστειλε στην Περιφέρεια τις μελέτες του εκβραχισμού και του κόστους εξόρυξης, με τον πρώην Δήμαρχο να ζητά επί ημερών Ζορμπά ο εκβραχισμός να καλυφθεί από τα... [άκουσον, άκουσον] απρόβλεπτα της Περιφέρειας ενώ οι μελέτες προέβλεπαν τα πάντα; 

Νεότερη Παλαιότερη