Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για Πάρκο Παραδείσου

Οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πάρκα και το Πράσινο ανήκουν στο λαό
Όχι στην εκμετάλλευση των επιχειρηματιών
Αγώνας ενάντια στην καταστροφή του Πρασίνου στο Πάρκο Παραδείσου

Η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη προχωρά απτόητη από τις μαζικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων στην παραχώρηση της έκτασης Πρασίνου του Πάρκου της Αγίας Τριάδος στον επιχειρηματία.
Επικαλείται την «πλειοψηφία» του 25,3% των ψήφων στις εκλογές του 2023, που της δίνει δήθεν την «έγκριση» να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» με παραχώρηση ελεύθερων χώρων Πρασίνου. Ουσιαστικά η μόνη «έγκριση» που διαθέτει είναι η ψήφος των 21 συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν ξανά την παραχώρηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Ιούνη.

Η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη δε διστάζει να παραδώσει εν λευκώ στον επιχειρηματία το Πράσινο του Πάρκου, ενώ συνειδητά:

Παραβίασε τον Οικοδομικό Κανονισμό καθώς υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας ο επιχειρηματίας εκτέλεσε εκσκαφή για να τοποθετήσει με σκυροδέτηση ομπρέλες σκίασης. Σταμάτησε μόνο υπό την παρέμβαση κατοίκων και δημοτικών συμβούλων, μεταξύ αυτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παραβιάζει τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου που απαγορεύει οποιαδήποτε τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εξοπλισμού καταστημάτων στο πράσινο.

Πρώτα και κύρια παραβιάζει τη δηλωμένη βούληση των κατοίκων που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ελεύθερου χώρου Πρασίνου.

Όμως η Δημοτική Αρχή έχει και συνεργούς: 

Τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) που, παρά την κλήση του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής για έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών, τέσσερις μέρες μετά δεν έχει ελέγξει τη νομιμότητα των εργασιών στο Πάρκο της Αγίας Τριάδος. Η Διευθύντρια της ΥΔΟΜ σε παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την καθυστέρηση του ελέγχου απάντησε ότι δεν συντρέχει επείγων λόγος ελέγχου καθώς οι εργασίες «δεν είναι επικίνδυνες για τους διερχόμενους». Ενώ, όπως είπε, παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια παρανομία» απ’ τη σχετική τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή έκρινε ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να εκτελεί εργασίες στο Πάρκο χωρίς να διαθέτει κάποια αδειοδότηση. Ενώ την Πέμπτη 13 Ιούνη με την επανέναρξη των εργασιών παρά τις κλήσεις στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής και την Άμεση Δράση, η Αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ...

Αναρωτιόμαστε: το Α.Τ. έχει διαβιβάσει στον εισαγγελέα την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες εργασίες στο Πάρκο;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο αυτού του εχθρικού για το λαό κράτους που σε όλα τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη τους αλλά επιλεκτικά «ανίκανο» να υπερασπίσει τις ζωές μας, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Γι’ αυτό καλούμε το λαό της Αγίας Παρασκευής να παρέμβει αγωνιστικά για να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο και το περιβάλλον ενάντια στη δηλωμένη πρόθεση της αρχής Μυλωνάκη για εμπορευματοποίησή τους.

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μέσα απ’ τους συλλογικούς φορείς μπορεί  να βάλει φραγμό σε αυτούς τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη στο πλευρό της Περιφέρειας Αττικής και της εκάστοτε κυβέρνησης που αντιμετωπίζουν το Περιβάλλον, το Πράσινο, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό ως πεδίο κερδοφορίας ενώ μας υπόσχονται ότι θα βελτιωθεί η ζωή μας απ’ την ανάπτυξη των κερδών. Ταυτόχρονα μεθοδεύουν την παράδοση μιας σειράς υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους όπως της καθαριότητας που βρίσκεται πρώτη στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποίηση.

Με τον αγώνα μας να φέρουμε στο προσκήνιο την προστασία του Υμηττού και την πρόσβαση στο βουνό, τη διατήρηση και προστασία του Λόφου Τσακού, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής μέσα στην Πόλη όπως στα Πευκάκια, την κατοχύρωση των κτημάτων Ιόλα και Σιστοβάρη για τις ανάγκες των κατοίκων. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Λαϊκή Συσπείρωση θα θέσει όλες τις δυνάμεις της μέσα και κυρίως έξω απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, στους αγώνες του λαού της Αγίας Παρασκευής.

Νεότερη Παλαιότερη