Αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος όσων εργάζονται πραγματικά στην καθαριότητα με όφελος για τα ταμεία του Δήμου

Το πρώτο διάστημα μετά την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής είχαμε ακούσει δια στόματος του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη ότι αναζητούνταν αρκετοί εργαζόμενοι που φέρονταν να εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά δεν εντοπίστηκαν εκεί.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια επρόκειτο για υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνταν σε άλλες θέσεις που δε σχετίζονται με την καθαριότητα, ωστόσο λάμβαναν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των 150 ευρώ μηνιαίως, κάτι το οποίο δεν ήταν δίκαιο για όσους δίνουν την πραγματική μάχη της καθαριότητας εκτιθέμενοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα επιβάρυνε τα ταμεία του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι που θεωρητικά ανήκουν στην καθαριότητα αλλά απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες [περίπου 15 σύμφωνα με πληροφορίες] κλήθηκαν από το Δήμαρχο όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται σε διαφορετικά πόστα μη λαμβάνοντας όπως πλέον το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ή θα αξιοποιηθούν από την υπηρεσία καθαριότητας. Η πλειοψηφία επέλεξε να συνεχίσει ως έχει ενώ υπήρξαν ορισμένα στελέχη που προσφέρθηκαν να συνδράμουν το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας τα Σαββατοκύριακα.

Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε μια αδικία σε βάρος των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της καθαριότητας έξω στους δρόμους, ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εξοικονομεί χρήματα που δεν έπρεπε να πληρώνει.

Ωστόσο παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη