pixabay / PublicDomainImages |
Του Στρατή Μαζίδη
Σύμφωνα με το καταστατικό της παράταξης και το άρθρο 5 η εκλογή νέου επικεφαλής γίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Και εδώ είναι που θολώνουν τα πράγματα καθώς στο σχετικό e-mail που είχε σταλεί γινόταν μεν λόγος για Συνέλευση, δίχως όμως να προσδιορίζεται ως Γενική κι αναγνωρίζοντας δικαίωμα εκλέγειν-εκλέγεσθαι στα στελέχη του ψηφοδελτίου των τότε πρόσφατων εκλογών. Καμία αναφορά σε μέλη, δυνατότητα εγγραφής νέων μελών, κ.ο.κ.
Ωστόσο μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Το διαδικαστικό ζήτημα έπρεπε να είχε εντοπιστεί κι αναφερθεί τότε. Αλλά κακά τα ψέματα, η παράταξη είναι δημιούργημα του Βασίλη Ζορμπά από το 2006, και συνεπώς είτε με το γράμμα του καταστατικού, είτε όχι, θα έβρισκε τον τρόπο να την παραδώσει στο πρόσωπο της επιλογής του.
Άλλωστε σύμφωνα με το νόμο, αλλά και τα πρώτα δείγματα παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δηλαδή ο κ. Ζορμπάς και μπορεί να αντικατασταθεί μόνο από μέλος της αφού πρώτα παραιτηθεί. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο;
Όλα αυτά τα γνώριζε ο κ. Ζόμπολας, ο οποίος εξαρχής είχε μιλήσει έξω από τα δόντια για τα αίτια της μεγάλης εκλογικής ήττας την ώρα που άλλοι τα έβαζαν είτε με το κόμμα τους είτε με τον Κώστα Τσιαμπά που τελικά έφτασε ως το τέλος της διαδρομής.
Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να κάνει μια καταγραφή και καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν άφηνε πολλά περιθώρια αφού όλοι οι υποψήφιοι με εξαίρεση τους Μπριάνη - Αναστασιάδου, δεν είχαν πάει καλά, ο μόνος τρόπος ήταν μέσω της διεκδίκησης της ηγεσίας της παράταξης. Όχι φυσικά για να την κερδίσει, αλλά για να καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργήσει μια κάβα για τη συνέχεια. Και το πέτυχε.
Όσο για τη δήλωση αποχώρησης, περισσότερο ήταν μια δήλωση παρουσίας to whom it may concern για τη συνέχεια. Όπως είναι η δομή των παρατάξεων και καθώς πλέον δεν υπάρχουν Νομικά Πρόσωπα και θέσεις σε ΔΣ για μοίρασμα, δε χρειάζεται να αποχωρήσεις από κάτι που πρακτικά δεν υπάρχει.