photo: https://www.athensvoice.gr/politics/329993_mia-trypa-sto-nero |
Του Στρατή Μαζίδη
Παρόντες ήταν 30 δημοτικοί σύμβουλοι καθώς απουσίαζαν η Μαργαρίτα Δημητρίου από τη Νίκη ενώ το δίδυμο Γκιζιώτης - Τσιμπουκάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που συμμετείχε μεν τοποθετούμενο πολιτικά καυτηριάζοντας τα "αντιπολιτευτικά παιχνίδια", ωστόσο δε μετείχε στην ψηφοφορία. Ο κ. Χάρχαρος απέσπασε 16 ψήφους ενώ ο κ. Κόκκας 10 ψήφους. Υπήρξαν ακόμη τρία άκυρα και ένα λευκό από το Φυσάει Κόντρα.
Η κατάληξη της ψηφοφορίας δε θα πρέπει να έχει αφήσει ικανοποιημένες τις τέσσερις εκ των έξι παρατάξεων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν στην υποψηφιότητά Χάρχαρου. Απεναντίας μάλλον δημιούργησε σχετικό προβληματισμό αφού από το μέγιστο των 19 ψήφων που αθροίζουν όλες μαζί, ο κοινός υποψήφιος συγκέντρωσε μόλις 16 ψήφους, που σημαίνει, λαμβάνοντας υπόψη και την απουσία της κυρίας Δημητρίου, ότι προσμετρούν τέσσερις απώλειες καθώς η μία από τις 16 προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο που συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή.
Η δεύτερη απώλεια φέρεται να οφείλεται σε διαδικαστικό λάθος, όπως η ίδια ισχυρίζεται, δημοτικής συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Συνεπώς αναζητούνται τα άλλα δύο πρόσωπα τα οποία διαφοροποιήθηκαν από την κοινή γραμμή.
Μερικές σκέψεις
- Η αλήθεια είναι ότι όταν ένας άνθρωπος απέχει πάνω από 15 χρόνια από τα κοινά πράγματα της πόλης, ως ενεργή παρουσία στην πρώτη γραμμή, είναι δύσκολο να επανακάμψει
- Δεν κατάλαβα ποτέ πώς ο κ. Χάρχαρος δέχτηκε την στήριξη ενός εκ των τεσσάρων επικεφαλής μετά τα όσα έγιναν παραμονές της δεύτερης Κυριακής των εκλογών του 2019.
- Φάνταζε περίεργο μία παράταξη που επαγγέλλεται το καινούργιο και την αλλαγή, να μην παρουσιάζει υποψήφιο που να ανταποκρίνεται στη ρητορική της, αλλά να επιλέγει ένα πρόσωπο από το παρελθόν το οποίο μάλιστα υπήρξε γνωστός πολέμιος της Δημοτικής Αρχής Γιαννακοπούλου και του έργου της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου (όλοι θυμούνται τις συγκεντρώσεις της ΕΝΕΒΑΠ το 2009 και το προεκλογικό 2010), της οποίας βασικό και προβεβλημένο στέλεχος ήταν ο κ. Μυλωνάκης όπως επίσης και οι συνεργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Κρητικίδης και Γάκη (εκτός κι αν ήταν αυτοί οι δύο οι απώλειες).
- Σε συνέχεια του προηγούμενου θα φάνταζε πιο λογικό να είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Κόκκα, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της παράταξης ΜΑΖΙ με επικεφαλής τον Βασίλη Γιαννακόπουλο που διοίκησε το δήμο, στου οποίου τη Δημοτική Αρχή τα παραπάνω πρόσωπα είχαν κεντρικό ρόλο. Αντί για αυτό είδαμε τη σημερινή συμπολίτευση να ψηφίζει τον κ. Κόκκα.
- Δε θα πρέπει να αποκλειστεί ότι πάνω σε αυτό το πνεύμα, ενδεχομένως η κ. Δημητρίου αποφάσισε να απέχει καθώς και εκείνη υπήρξε στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Γιαννακοπούλου διοικώντας επιτυχώς τόσο τότε όσο και αργότερα τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Μία τρύπα στο νερό λοιπόν και πάμε παρακάτω.