Οι συνδημότες μας απευθύνθηκαν και στην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Δάβαρη η οποία επικοινώνησε άμεσα με το ΣΠΑΥ όπου η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι "ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά θα ξαναπετάξουν". Αλλά πως ερμηνεύεται το "μεγάλο ποσοστό" κατά τον ΣΠΑΥ; Μεγάλο ποσοστό μπορεί να θεωρηθεί και το 20% δεδομένου ότι τα δένδρα δείχνουν ξερά.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η απάντηση στελέχους του Δασαρχείου σε επικοινωνία ενός εκ των συνδημοτών μας πως "κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί".
Άξια καταγραφής είναι επίσης η μαρτυρία ότι αντίστοιχη εικόνα εντοπίζεται και στο ύψος του Βύρωνα.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πληρώνει κάθε χρόνο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον ΣΠΑΥ ακριβώς για αυτό που ορίζει η αποστολή του, την προστασία του Υμηττού. Έφεραν ειδικούς να εξετάσουν τα πεύκα και μετά από ενδελεχή εξέταση και μελέτη να καταλήξουν στο τι φταίει προτείνοντας συγκεκριμένη αντιμετώπιση ή αποδίδουμε την κατάσταση στις κάμπιες;
Έχει π.χ. αποκλειστεί η πιθανότητα να ευθύνεται το φλοιοφάγο σκαθάρι που έχει προκαλέσει εκτενείς καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου, τη βόρεια Θάσο και την Ιεράπετρα;
Σε κάθε περίπτωση οι συνδημότες μας έχουν ήδη δημιουργήσει σχετική ομάδα στο διαδίκτυο, "Υμηττος το βουνό μας" σκοπεύοντας να προχωρήσουν και σε συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Υμηττό και η τελευταία από το λόφο Τσακού