Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη Μουσική Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, που οργανώνει ο Δήμος μας, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6).
Καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές, διακεκριμένοι σολίστες οργάνων και σύγχρονοι συνθέτες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην Αγία Παρασκευή, νεαροί ταλαντούχοι σπουδαστές μπαλέτου και τα ένθερμα μέλη της Μεικτής Χορωδίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, μας μεταφέρουν τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια εορταστική βραδιά αφιερωμένη στην Τέχνη και την Αλληλεγγύη.
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στον προθάλαμο του Θεάτρου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΑΚΗ • ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΛΑΤΑΣ • ΜΑΝΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΓΛΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ • ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΗ-ΜΑΝΤΑ • ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΣ • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΗΣ • ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΗ − ΕΛΕΝΑ ΛΑΖΑΡΕΤΟΥ • ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ − ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ • ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΕΥΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑ
Τη μουσική βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Βίκυ Τσιανίκα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Το Θέατρο Pierce μπορεί να φιλοξενήσει έως 700 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας προσερχομένων. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευσή σας. Οι πόρτες του Θεάτρου θα ανοίξουν στις 18.30.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
H σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο, ακορντεόν και θεωρητικά στο Ωδείο της πόλης. Πήρε Δίπλωμα Μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο Γλυφάδας με Διάκριση και Βραβείο και συνέχισε τις σπουδές της πλάι στον Γιόζεφ Μέτερνιχ (Μόναχο). Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία και συνεχίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα, ερμηνεύοντας τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της σοπράνο κολορατούρας. Το 2012 έκανε το ντεμπούτο της στο Θέατρο Αλα Σκάλα του Μιλάνου στον ρόλο της Ολυμπίας (Παραμύθια του Χόφμαν). Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα Λυρικά Θέατρα του κόσμου, όπως: Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και της Κοπεγχάγης, Όπερα του Τόκυο, Μπουνκαμούρα Κόνσερτ Χωλ (Τόκυο), Κωμική Όπερα του Βερολίνου, Θέατρο Σαν Κάρλο της Λισσαβόνας κ.ά. ενώ έχει δώσει συναυλίες σε σπουδαίες αίθουσες της Ν. Υόρκης, Λονδίνου, Βιέννης, Τόκυο κλπ. Έχει πάρει το ειδικό βραβείο σε νέο καλλιτέχνη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την ερμηνεία της στην Όπερα Αριάδνη και το ειδικό βραβείο Ίνγκα Λινγκάμπουε στην Ιταλία. Έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα CD και DVD. To 2006 ταξίδεψε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις Βρυξέλλες, όπου έδωσε ρεσιτάλ στην Ελληνική Πρεσβεία προς τιμήν και ενώπιον των βασιλέων του Βελγίου.
Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, σοπράνο
Η λυρική υψίφωνος Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι εγγονή του αειμνήστου μουσουργού και αρχιμουσικού Βασιλείου Θεοφάνους. Φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών με την Κική Μορφονιού, από όπου πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο. Σπούδασε με υποτροφία στο Λονδίνο και πήρε Master στο τραγούδι από τη Βασιλική Ακαδημία. Υπήρξε μέλος της City Opera (Λονδίνο), όπου τραγούδησε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Έδωσε πολυάριθμα ρεσιτάλ στην Μ. Βρεττανία και τη Γερμανία με την «Καμεράτα» του Μονάχου. Ερμήνευσε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης και Λευκωσίας, σε θέατρα της Ρουμανίας και την Πράγα. Πρόσφατα έλαβε Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας.
Πέτρος Σαλάτας, βαρύτονος
Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με τη Λίνα Τέντζερη αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί & Βραβείο. Με την 4ετή υποτροφία «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Αννόβερου, όπου πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές. Σπούδασε επίσης στην Πάντοβα και την Μπολόνια.
Υπήρξε φιναλίστ στον 51ο Διαγωνισμό Τραγουδιού «Φρανθίσκο Βίνιας» & απέσπασε Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό «Μπενβενούτο Φράντσι». Από το 2010 και έπειτα συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ερμηνεύοντας βασικούς & δευτερεύοντες ρόλους στις Όπερες: Ριγολέττος, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Η πονηρή αλεπουδίτσα, Τραβιάτα, Παλιάτσοι κ.α. Το 2017 συμμετείχε στην ΕΡΤ ως Μίνωας (σύνθεση της Μ. Σφακιανάκη) και πρωταγωνίστησε στην Τόσκα του Τζ. Πουτσίνι. Έλαβε μέρος σε συναυλίες στο Πολεμικό Μουσείο, το φεστιβάλ όπερας Ζακύνθου και στο Ορατόριο για τα θύματα των Ναζί (του Κώστα Μουστάκα) στην ΕΛΣ σε 1η πανελλήνια εκτέλεση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 2019 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο «Φίλων Κλασσικής Μουσικής και Όπερας» και πρωταγωνίστησε στην Μήδεια (Μποστ) στην ΕΛΣ, όπου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα ΜΜΕ.
Μάνια Βλαχογιάννη, crossover σοπράνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Άριστα παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης και της Ακαδημίας Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο), σπούδασε παράλληλα τραγούδι. Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή τoυ Γκάρχινγκ (Μόναχο). Κυκλοφορούν διεθνώς 17 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts. Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον συνθέτη Νίκο Λεκάκο, ώστε να συνθέσει μουσική για όλο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Σύγχρονης Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει σε δύο εκδοχές την πορεία της στις θεατρικές σκηνές. Είναι άμισθη Ειδική Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής για πολιτιστικά θέματα, μέλος του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Βαγγέλης Γαγλίας, κιθάρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, παίρνοντας το Δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Παράλληλα σπούδασε ανωτέρα θεωρητικά (Αρμονία – Αντίστιξη – Φούγκα). Εκτός από τις ατομικές εμφανίσεις, συμμετέχει σε ποικίλα μουσικά σύνολα, ηχογραφήσεις, παρουσιάσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την flamenco κιθάρα αναπτύσσοντας ένα προσωπικό ύφος ερμηνείας συνδυάζοντας τις διαφορετικές τεχνικές του οργάνου. Μέλος του συνδέσμου «οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», συνέβαλε στη δημιουργία Μουσικών Εργαστηρίων σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.
Είναι καθηγητής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής.
Βασίλης Μαστοράκης, κιθάρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε Δίπλωμα κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο με Άριστα Παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Αποφοίτησε από το Trinity College London με Licentiate Recital in Guitar (LTCL) και Advanced Recital Ensemble με Διάκριση. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων κλπ. Από το 2001 συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, έφορος της σχολής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου. Έχει επίσης την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά. Το 1998, μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη και τη SONY CLASSICAL κυκλοφόρησαν 4 CD όπου περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις των μεγαλύτερων καλλιτεχνών τάνγκο όλων των εποχών μεταξύ αυτών και του ίδιου του Astor Piazzolla.
Ηλίας Μαστοράκης, κιθάρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001 και είναι αριστούχος απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Σχολείου «Ευγένιος Ντελακρουά». Σε ηλικία 14 ετών πήρε Δίπλωμα κλασικής κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με Άριστα και 1ο Βραβείο πλάι στον καθηγητή Βασίλη Μαστοράκη. Απέσπασε το Α΄ Βραβείο στον 36ο Πανελλήνιο – Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας «Φίλωνας», υπό την αιγίδα του «Ωδείου Αθηνών». Ερμηνείες του έχουν μεταδοθεί από την Ελληνική Τηλεόραση και το Τρίτο Πρόγραμμα. Σε ηλικία 16 ετών συνέπραξε ως Σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Αραβίδη. Έχει κατακτήσει δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο καράτε και έχει κληθεί στην Εθνική Ελλάδος Παίδων στο συγκεκριμένο άθλημα. Σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Μιρέλα Ρούτση-Μαντά, βιολοντσέλο
Γεννήθηκε στο Φιέρ της Αλβανίας. Αποφοίτησε με Άριστα τη Σχολή Καλών Τεχνών (Τίρανα) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με ειδίκευση στο βιολοντσέλο, την ψυχολογία και την παιδαγωγική. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ο.Α. ενώ από το 2000 διατηρεί τη θέση του πρώτου βιολοντσέλου (Α’ κορυφαία) στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Από το 2003 συνεργάζεται επίσης με την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής για τα μπαλέτα ως Β’ κορυφαία καθώς και με άλλες συμφωνικές ορχήστρες Ελλάδας και εξωτερικού. Πρόσφατα συνεργάστηκε ως κορυφαία με τη Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ελλάδος στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Carnegie Hall (Νέα Υόρκη). Έχει διακριθεί με πολυάριθμους τίτλους και βραβεία, όπως από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, το Πανεπιστήμιο Royal College of Music in London, τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Αλβανίας ως Albanian Ecxellence, τον Δήμαρχο της πόλης που γεννήθηκε ως Επίτιμος Πολίτης κ.ά.
Μαρία Βασιλείου, πιάνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Μυρτώ Μαυρίκου και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Σπύρο Κλάψη. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Α΄ Βραβείο. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα Πιάνου (J & K Geneva, L. Bojagieva). Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συνοδεία οργάνων και μονωδίας, έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου και έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο παραρτήματος Χολαργού.
Σάββας Ζαφειρόπουλος, πιάνο
Γεννήθηκε στη Θήβα Βοιωτίας, σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με τη Μυρτώ Μαυρίκου και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Περικλή Κούκο. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης καθώς και Πτυχίο Φυγής με Άριστα. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει Ρεσιτάλ και συμμετοχή ως πιανίστας σε συναυλίες Μελοδραματικής. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το Αθηναϊκό Ωδείο Νέας Σμύρνης.
Αντώνης Καρατζίκης, πιάνο – σύνθεση
Σπούδασε πιάνο με την Α. Πασινιάν, σύνθεση με τον Δ. Καραβέλη και διεύθυνση χορωδίας με τον Μ. Οικονόμου. Παρακολούθησε μαθήματα Jazz πιάνου, σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και διεύθυνσης χορωδίας πλάι σε καταξιωμένους αρχιμουσικούς. Στο συνθετικό του έργο περιλαμβάνονται Όπερες (Ελένη, Πλούτος), Musical (Liberaj), Mπαλέτο (Όνειρο θερινής νυκτός) και έργα για ορχήστρα και ποικίλα μουσικά σύνολα. Έχει συνεργαστεί με τις συμφωνικές ορχήστρες του Δήμου Αθηναίων, την ορχήστρα της ΕΡΤ, το σύνολο Μέταλλον της ΚΟΑ σε έργα δικά του και ενορχηστρώσεις του. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και την τηλεόραση. Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές σε Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία, Ταϋλάνδη. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε Ωδεία της Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών, είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών και έχει τιμηθεί για το καλλιτεχνικό έργο του από την UΝΕSCO και πολλούς Δήμους της Ελλάδας.
Έλενα Πάπαρη, σύνθεση
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, κλασική κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Έργα της έχουν ερμηνευθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», το Athenaeum, το Ινστιτούτο Goethe, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (κατόπιν παραγγελίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Ιδρύματος Ωνάση), τις Πανευρωπαϊκές Ημέρες μουσικής στο Gdansk της Πολωνίας, το Τρίτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας κ.α.
Υπήρξε φιναλίστ στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης Szalonek το 2018. Έργα της περιλαμβάνονται στα CDs BETH, ONE MINUTE, TWO MINUTES, DALETH, GREEK MUSIC FOR STRING QUARTET.
Από το 2018 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής.
Έλενα Λαζαρέτου, πιάνο (guest)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» από όπου απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα και Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και 1ο Βραβείο. Το 2001, κερδίζοντας τριετή Υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Salzburg «Mozarteum» και το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα «Mozarteum». Έχει ερμηνεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό έργα για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου πολλών νέων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση, κάποια από τα οποία έχουν γραφτεί και αφιερωθεί στην ίδια.
Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
Η Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε το 1999 και αποτελείται από ερασιτέχνες ταλαντούχους χορωδούς. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 400 Συναυλίες σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδος εξυπηρετώντας, εκτός της καλλιτεχνικής της προσφοράς και κοινωνικούς – φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σταθμοί στην πορεία της υπήρξαν η συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών D.G.KIRIAC στη Ρουμανία και τον Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών ANTONIO VIVALDI στη Βουλγαρία, όπου απέσπασε το 1ο και 2ο Βραβείο καθώς και η συμμετοχή της στις ιστορικές Συναυλίες ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, NYXTA ΜΑΓΙΚΙΑ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η Συναυλία «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» σε συνεργασία με τους «100 Κιθαριστές» του Β. Μπουντούνη.
Έχει συμπράξει με τη Χορωδία της ΕΡΤ και συνεργαστεί με τον Βασίλη Λέκκα σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα από την Βυζαντινή εποχή μέχρι και σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών. Είναι μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Χρήστος Κουτσονίκας.
Χρήστος Κουτσονίκας, μαέστρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φωνητική. Το 1981 στο Βανκούβερ αναλαμβάνει τη διεύθυνση της εκκλησιαστικής μεικτής χορωδίας του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου ενώ συγχρόνως ιδρύει και διευθύνει την Ελληνική Χορωδία του Βανκούβερ µε 65 µέλη, µε την οποία δίνει πολλές συναυλίες σε Καναδά και Αμερική και αποσπά επί δύο συναπτά έτη το 1ο Βραβείο (καλύτερη Εθνική Χορωδία Καναδά και Αμερικής) στον διεθνή διαγωνισμό Εθνικών Χορωδιών του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού CBC. Έλαβε το πτυχίο της διεύθυνσης Χορωδίας από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολοµβίας. Από 1993 μέχρι σήμερα ανέλαβε τη διεύθυνση της Εκκλησιαστικής χορωδίας Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, Μεικτής Χορωδίας «Παλιά Γραφική Αθήνα», Μεικτής Χορωδίας Αθηνών και Μεικτής Χορωδίας ∆ήµου Βύρωνα δίνοντας 250 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και τέλος της Μεικτής Χορωδίας ∆ήµου Αγίας Παρασκευής (2004 ως σήµερα) δίνοντας 400 συναυλίες. Το 2010 τιμήθηκε από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδος µε την Ανώτατη Τιµητική ∆ιάκριση για την προσφορά του στο Χορωδιακό γίγνεσθαι της χώρας και εν γένει στον πολιτισμό.
Σχολή Χορού Εύης Κοσκινά
Η Σχολή Χορού είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και σε αυτή διδάσκονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα της Royal Academy of Dance (για το κλασικό μπαλέτο) και του Imperial Society of Teachers of Dancing (για τον μοντέρνο χορό). Παράλληλα διδάσκονται χιπ-χοπ, σύγχρονος χορός, ρυθμική, τζαζ, barre a terre και αυτοσχεδιασμός. Οι μαθητές της σχολής σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο μπορούν να δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση των Certificates στο κλασικό μπαλέτο και τον μοντέρνο χορό. Έτσι μπορούν να δραστηριοποιηθούν ως επαγγελματίες χορευτές – χορογράφοι ή δάσκαλοι χορού. Στόχος της σχολής είναι όλοι οι μαθητές να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να διασκεδάσουν και να νιώσουν ψυχική ανάταση μέσα από τη μουσική και την κίνηση.
Εύη Κοσκινά
Η Εύη Κοσκινά είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής της Άννα Πέτροβα και μέλος της RAD και του ISTD. Παράλληλα έχει μελετήσει τα σύγχρονα συστήματα του Πήτερ Γκος, της Μαίρης Μπίγκμαν και της Μάρθας Γκράχαμ. Από το 1988 έχει ιδρύσει τη σχολή χορού που λειτουργεί στην οδό Τενέδου 6 με την επωνυμία «Σχολή Χορού Εύης Κοσκινά».
Τη μουσική βραδιά παρουσιάζει η Βίκυ Τσιανίκα
Δημοσιογράφος, Θεατρολόγος, Ψυχολόγος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Δημοσιογράφος της ΕΡΤ με εκπομπές στο «Τρίτο Πρόγραμμα», «Φωνή της Ελλάδας», «Κόσμος» και «Δεύτερο». Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό στη Θεραπευτική – Συμβουλευτική Ψυχολογία. Είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια (επί πτυχίω) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια βίου μάθηση».
Έχει κάνει δεκάδες ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτισμό και δίνει συχνά διαλέξεις στο ΑΛΠ.
Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια γραφής και ψυχοεκπαίδευσης. Έχει εκδώσει δυο ιστορίες για παιδιά, ενώ δύο παιδικά και ένα μουσικοχορευτικό έργο της έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Οργάνωση Μουσικής Βραδιάς:
Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής