Ήθελε σίγουρα να ανοίξει ο κινηματογράφος;
Ο δημοτικός κινηματογράφος δεν πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό φέτος. Οι συνδημότες μας θα πρέπει να ξεχάσουν "κάτι νύχτες με φεγγάρι". Τουλάχιστον εντός των τοιχών.
του Στρατή Μαζίδη
Ωστόσο πέρα από την παραπάνω πραγματικότητα, υπάρχει κάτι ακόμη πιο αρνητικό. Η στάση του δήμου Αγίας Παρασκευής. Η δημοτική αρχή γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα νομιμότητας που ανέκυψαν από τη δική της επιλογή ήδη από το 2011. Φτάσαμε στο 2014 και δεν προτάθηκε καμία απολύτως λύση. Ακόμη και αυτή η πρόταση του δημάρχου το 2011 για μετακόμιση του κινηματογράφου στο πάρκο Σπυρούδη εγκαταλήφθηκε δίχως ποτέ να εξηγηθούν λεπτομερώς τα "νομικά προβλήματα" που πρόσφατα διαβάσαμε.
Το αποτέλεσμα ήταν τα όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι με την καταγγελία των αιθουσαρχών Ελλάδος, το 24ωρο λουκέτο και τη σφράγιση μετέπειτα του κινηματογράφου από το δήμαρχο διότι δε διέθετε άδεια!
Το λογικό θα ήταν ήδη από το Σεπτέμβριο να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αναζήτησης οριστικής λύσης στο θέμα και όχι αδράνεια, την οποία και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχεται όταν μας ενημερώνει - εν μέσω καθύβρισης προσώπων και αναληθειών - πως η ΔΕΠ συνεδρίασε μόλις στις 11/4/2014. Ας πραγματοποιείτο το αίτημα το Δεκέμβριο κι ας συνεδρίαζε μετά τις γιορτές. Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είναι ο πρόεδρος της ΔΕΠ κος Κωνσταντακόπουλος.
Κι όλα αυτά σε μια επιστολή που το μόνο το οποίο επιδιώκει ο Ζορμπάς δεν είναι άλλο από το να μεταθέσει σε άλλους την ευθύνη της δικής του ανεπάρκειας. Μια προσεκτική ανάγνωσή της οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως ο σκοπός της ήταν να επιτεθεί, παρά να επεξηγήσει, να απολογηθεί κι εν τέλει να αφήσει μια ελπίδα καθώς αυτό ζητούν οι συνδημότες μας των οποίων η πλειοψηφία δεν εμβαθύνει (πολύ κακώς) και στέκεται στο αποτέλεσμα (ξανά πολύ κακώς διότι στο αιτιατό κάπως οδηγούμαστε).
Γιατί άραγε όμως ο δήμος Αγίας Παρασκευής δεν αναζήτησε μια λύση; Για ποιο λόγο δεν έκανε απολύτως τίποτε επί 3 χρόνια αλλά αρκέστηκε στην αρχικά προσωρινή λύση; Δεν είναι περίεργο; Ένα ενδιαφέρον στοιχείο περιέχεται στην ανακοίνωση της "Νίκης" το καλοκαίρι του 2012;
Αντιγράφω:
5. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος "κόβει" κάθε καλοκαίρι περί τα 16 – 17.000 εισιτήρια. Τι ποσό θα εισπράξει, λοιπόν, ο επιχειρηματίας με πολλαπλασιασμό επί 5 (ενήλικες) και 3,5 ευρώ (παιδικό); Τι θα εισπράξει από το μπαρ και τη Διαφήμιση; Και πόσα είπατε ότι θα "πάρει" ο ΠΑΟΔΑΠ; 16.000 ευρώ;
Με λίγα λόγια ο ιδιώτης εισπράττει ένα ποσό που υπερβαίνει τις € 85.000,00 και εμείς αρκεστήκαμε για ακόμη δύο χρόνια στα...ψίχουλα των € 16.000. Κι αναρωτιέμαι, αν ήμουν δήμαρχος, τι λόγο θα είχα να μη βρω μια λύση να εισπράττει ο δήμος που διοικώ τα χρήματα αυτά αλλά ένας ιδιώτης δίνοντας ένα μικρό όπως αποδεικνύεται αντίτιμο;
Για να επιστρέψουμε όμως στα φετινά γεγονότα ο όλος χειρισμός της δημοτικής αρχής με την επιλογή όχι να προειδοποιήσει και να ενημερώσει εγκαίρως σε ένα στιλ «παιδιά; Έχουμε πρόβλημα. Συμβαίνει αυτό κι αυτό. Τι κάνουμε;», να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο βέβαια δεν μπορεί εν προκειμένω να δεσμεύσει, θα έδινε όμως μια βαρύτητα στον όλο χειρισμό αλλά να επιλέξει απλά να ανακοινώσει ότι για φέτος σινεμά yiok και φταίνε αυτοί, αυτοί κι αυτοί, φανερώνει πως δεν υπήρχε καμία διάθεση να βρεθεί μια λύση ώστε να λειτουργήσει το Σινέ Σχολείο αλλά απλά και μόνο να βγει χολή μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα.
Μια φορά πάντως το έρχο σχόλασε...
T H E E N D