Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) τοποθέτησε φέτος 18 μεταλλικές δεξαμενές υδροδότησης και πυροπροστασίας, των δέκα και πενήντα...τόνων, στα όρια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας και Παπάγου-Χολαργού στον Υμηττό. Στις παραπάνω προμήθειες πρέπει να προστεθεί και η αποκατάσταση μιας τσιμεντένιας δεξαμενής 30 τόνων στο παλαιό λατομείο Αργυρούπολης.
Οι 19 δεξαμενές έχουν συνολική χωρητικότητα 410 τόνων, ενώ ο ΣΠΑΥ έχει προγραμματίσει την προμήθεια μιας ακόμη μεταλλικής δεξαμενής 50 τόνων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα, οι επενδύσεις του Συνδέσμου στις συγκεκριμένες υποδομές κατανέμονται ως εξής: 13 δεκάτονες δεξαμενές κλειστού τύπου έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα στα όρια της Αγίας Παρασκευής (δύο στον περιφερειακό χωματόδρομο προς Γλυκά Νερά και στο ύψος του παρατηρητηρίου Π4Α), της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (τρεις στο Πευκωτό Βούλας, στη συμβολή των οδών Ρόδου και Σκρα και στα Βλάχικα Βάρης), του Βύρωνα (μία στο πλάτωμα Εργάνης), της Γλυφάδας (δύο στην Αιξωνή και άνωθεν του πυροφυλακείου), της Ηλιούπολης (δύο στο ύψος του παρατηρητηρίου Η3 και της σπηλιάς Νταβέλη), της Καισαριανής (μία στο ύψος της Μονής Αστερίου) του Κορωπίου (μία στον Άγιο Θωμά) και του Παπάγου-Χολαργού (μία επί της οδού Ζησιμοπούλου).
Επίσης, πέντε δεξαμενές ελικοπτέρων 50 τόνων ανοιχτού τύπου τοποθετήθηκαν στο Κορωπί (δύο στη θέση Σέσι), στη Γλυφάδα (μία άνωθεν του πυροφυλακείου), στο Ελληνικό-Αργυρούπολη (μία στο παλιό λατομείο Αργυρούπολης) και στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη (μία στο παρακείμενο παρατηρητήριο με το κτίριο της πολιτικής αεροπορίας στη Βούλα).
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε ότι «Η τοποθέτηση των δεξαμενών έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Πυροσβεστικού Σώματος με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία. Επιλέχθηκαν μεταλλικές δεξαμενές λόγω της αντοχής τους στο χρόνο και στις πυρκαγιές. Οι δεξαμενές αποτελούν μόνο ένα μέρος των επενδύσεων του ΣΠΑΥ στην πυροπροστασία παράλληλα με τους καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (ξηρά χόρτα και σκουπίδια), τη συντήρηση των υδραυλικών συστημάτων, τις αγορές παρατηρητηρίων, την παροχή εξοπλισμού στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας των Δήμων-μελών μας κ.ά.»