Προσεχώς εξελίξεις με το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.;

Μέσα στο γενικότερο κλίμα της κατάργησης ή συγχώνευσης δημοσίων φορέων και οργανισμών είχαμε ακούσει ότι επικείται να κλείσει το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδα τα "ΝΕΑ" το  ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε (Εθνικό Ιδρυµα Αγροτικής Ερευνας) συγχωνεύεται με τον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. (Οργανισµός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων).


Λίγες ημέρες νωρίτερα στο emprosnet.gr διαβάζουμε για την απόφαση κατάργηση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σταύρου Σκοπελίτη.


Ενώ στην ιστοσελίδα της WWF διαβάζουμε πάλι για συγχώνευση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.


Ενδεχόμενη συγχώνευση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. με άλλο οργανισμό τι θα σημάνει πρακτικά; Μεταφορά και του άλλου οργανισμού στις εγκαταστάσεις του πάρκου Νεαπόλεως ή κλείσιμο και μετακόμιση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.;


Εμείς ως πόλη τι ενέργειες έχουμε κάνει; Τι πληροφόρηση έχουμε;


Ποια είναι η στρατηγική μας στο συγκεκριμένο θέμα; Και γενικώς, υπάρχει στρατηγική;


Η όποια κατάργηση ή συγχώνευση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. συνδυάζεται -και αν ναι, πως;- με όσα είχαμε γράψει προ μηνός για την περίεργη αλλαγή από το προσχέδιο της Διαβούλευσης στο προεδρικό διάταγμα με την ένταξη στη Β' Ζώνη του πάρκου με ότι αυτή συνεπάγεται.


Μιας και αναφερθήκαμε σε εκείνη την περίεργη εξέλιξη και τη σχετική αναφορά μας τότε, υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις;

Νεότερη Παλαιότερη