Κίνδυνος στο ρημάδι της οδού Ειρήνης

Έχουμε ξανακάνει λόγο προ καιρού για το οικόπεδο με το μισογκρεμισμένο οίκημα στη συμβολή Ειρήνης – Γιαβάση – Λεωνίδου όταν γράφαμε για τα ξερά πεύκα.


Το ένα πεύκο όπως θα θυμάστε σωριάστηκε ένα βράδυ μπροστά στα πόδια ενός περαστικού ενώ το άλλο το έκοψαν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες υπό το φόβο πρόκλησης ατυχήματος.


Η σημερινή εικόνα όμως του μέρους αυτού μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Μπάζα, σκουπίδια, σκουριασμένα κάγκελα και ένα σωρό άλλα που ενδεχομένως μπορεί να ανακαλύψει κανείς αν εισέλθει στο χώρο αφού η υποτιθέμενη μάντρα έχει παραμείνει γκρεμισμένη. Η γενική όμως εικόνα οφείλει να προβληματίσει τους κατοίκους και να κινητοποιήσει τη δημοτική μας αρχή και πιθανώς όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;


1. Είναι γνωστό πως τέτοια κτίρια προσφέρονται για άλλου είδους κατάστασεις όπως π.χ. χρήση ναρκωτικών.


2. όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υπάρχει μια τεράστια τρύπα ακριβώς στο σημείο που το πεύκο είχε γκρεμίσει τη μάντρα. Τι θα συμβεί αν κάποιο παιδάκι ξεφύγει, από παιδική περιέργεια πλησιάσει και βρεθεί μέσα στο λάκκο; Αλλά και ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες παγίδες εντός του χώρου;


3. επιπρόσθετα και με βάση τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του Τίμου Κωστόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ότι παιδιά εισέρχονται στο χώρο του κολυμβητηρίου, αντίστοιχη πιθανότητα μπορεί να προκύψει και για εδώ. Φανταστείτε να μπουν μικρά παιδιά μέσα στο οικόπεδο –που έχει μετατραπεί και σε απέραντο σκουπιδότοπο- να μπουν στο σπίτι και αυτό να απλά να πέσει όπως θα γίνει κάποια στιγμή ή να αντικρύσουν κάτι που θα τα εξέθετε σε κίνδυνο.


4. διαφόρων ειδών σκουπίδια και σακούλες με μπάζα έχουν καταλάβει τον άλλοτε κήπο. Αυτό δεν αποτελεί εστία συγκέντρωσης τρωκτικών και αντιστοίχων μολύνσεων για τους περίοικους;


Ο ιδιοκτήτης γνωρίζουμε ότι είναι γνωστός στη δημοτική αρχή καθώς πέρυσι το καλοκαίρι είχε λάβει αρκετές επιστολές για να κόψει τα πεύκα αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Εν πάση περιπτώσει όμως δεν μπορεί να αγνοεί:


-          τη δημόσια υγεία


-           την ασφάλεια των παιδιών μας


-          τη δημόσια τάξη και σχετική ησυχία αυτής της γειτονιάς


Καλούμε τη δημοτική αρχή να εξαντλήσει τις δυνάμεις της και να αναλάβει πρωτοβουλίες για αυτή την πληγή στο κέντρο της πόλης μας. Δεν αρμόζουν τέτοιες εικόνες στην Αγία Παρασκευή. Ενδεχομένως και ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού να μπορεί να συνδράμει σε μια γενικότερη προσπάθεια. Τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Δάβαρη όσο και ο Σύλλογος έχουν δείξει αρκετές φορές την ευαισθησία τους σε τέτοια ζητήματα. Κι ας μην ξεχνάμε, κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε ή αν προτιμάτε καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν.


Νεότερη Παλαιότερη