Εξαιρετική εκδήλωση για την Κύπρο

Μια υψηλού ποιοτικού επιπέδου εκδήλωση για τα 37 χρόνια παράνομης κατοχής της βορείου Κύπρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην κεντρική μας πλατεία και η οποία διοργανώθηκε από τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορευτικό-θεατρικό υπό το άκουσμα γνωστών τραγουδιών που έχουν βγει για την Κύπρο. Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου οδοιπορικού στην Κύπρο με σημαντικές μαρτυρίες ανθρώπων που πολέμησαν κατά του Αττίλα.



Στη συνέχεια ακολούθησε η σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του καθηγητή κου Βοσκού για το Κυπριακό ζήτημα και η εκδήλωση έκλεισε με τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς όσο και η κα Αυξεντίου που εκπροσωπούσε τους κυπριακούς συλλόγους στη χώρα μας. Στο τέλος της εκδήλωσης ο επιφορτισμένος με την παρουσίαση Σπύρος Παπασπύρος παρέδωσε στον κο Βοσκό τιμητική πλακέτα ενώ η χορευτική ομάδα έδωσε συμβολικά δώρα στο δήμαρχο.



Το πάρον έδωσαν γύρω στους 300 συμπολίτες μας αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση όταν έχουμε δει την κεντρική μας πλατεία να γεμίζει για μικρότερης σημασίας γεγονότα όπως π.χ. για παραταξιακές προεκλογικές συγκεντρώσεις.


Δυστυχώς δίνουμε πλέον το παρόν μόνο όταν η γιορτή συνοδεύεται με φαγητό, πότο και άλλα παρόμοια. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν καθημερινά με συνέπεια το δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος καθώς και Λαύριο – Κέα. Δεχόμαστε προκλήσεις και καρπαζιές από παντού. Δε μας υπολογίζει κανείς. Δικαίως όμως.


Γιατί ο λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.  Και εμείς την ξαναζούμε!

Νεότερη Παλαιότερη