Το καθήκον αποτελεί πρωτοπορία;

Τελικά ζούμε σε μια χώρα όπου οι λέξεις φαίνεται πως έχουν χάσει το νόημά τους. Στα πλαίσια αυτά ο δήμος Αγίας Παρασκευής αυτοπροσδιορίζεται ως πρωτοπόρος! Βέβαια εδώ ο πρωθυπουργός αυτοπροσδιορίζεται ως σωτήρας της Ελλάδας την ώρα που στην ουσία έχει μετατρέψει τον ελληνικό λαό σε αιχμάλωτο πολέμου.


Ο δήμος λοιπόν εξέδωσε ένα δελτίο τύπου με το οποίο βαπτίζεται ως πρωτοπόρος επειδή ομόφωνα η οικονομική επιτροπή έπραξε τα δέοντα, ακολούθησε το νόμο και αρνήθηκε την προέγκριση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επειδή ο αιτών σύμφωνα με το δελτίο τύπου είχε μετατρέψει την πρασιά σε χώρο κύριας χρήσης παραβιάζοντας μια σειρά διατάξεων.


Επιπρόσθετα, διαβάζοντας το κείμενο, περισσότερο μας θύμισε προεκλογικό φυλλάδιο για το 2014 παρά δελτίο τύπου του δήμου Αγίας Παρασκευής. Μια σειρά πολιτικών συνθημάτων με bold και υπογράμμιση ώστε να τα προσέξουμε.


Ας επανέλθουμε όμως. Σε τι συνίσταται η πρωτοπορία του δήμου μας δικαιολογώντας την έκδοση διθυραμβικών δελτίων τύπου;


Η σύγκλιση, η συνεδρίαση και η λήψη αποφάσεων στα πλαίσια του νόμου αποτελεί πρωτοπορία;

Η πραγματοποίηση του αυτονόητου αποτελεί πρωτοπορία;

Η τήρηση των νόμων αποτελεί πρωτοπορία;

Κανείς άλλος δήμος από καταβολής του νεοελληνικού κράτους δεν εφήρμοσε ποτέ το νόμο σε αντίστοιχα θέματα; Αλλά και αυτό να συνέβαινε, δε συνιστά πρωτοπορία το να εφαρμόζεις το νόμο, το να πράττεις το καθήκον σου, το να ανταποκρίνεσαι στην αποστολή που σου ανετέθη.


Υπό το πρίσμα αυτό, ο καθένας μας που είναι συνεπής στην οικογένειά του ή στην εργασία του και γενικώς στις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να θεωρείται πρωτοπόρος.


Ας μη μετατρέπουμε λοιπόν τη λογική απλή καθημερινή λειτουργία μιας πόλης σε πρωτοπορία. Πρωτοπόρος θα είναι ο δήμος αν π.χ. εφαρμόσει μια πολιτική ενεργειακής αυτονομίας των κτιρίων του.


Κλείνοντας και για να αποκατασταθεί η ετυμολογία της λέξης "πρωτοπόρος" θα σας δώσουμε ορισμένα παραδείγματα στα οποία ανταποκρίνεται ο όρος αυτός:


Οι αδερφοί Wright υπήρξαν πρωτοπόροι του αέρα στους οποίους αποδίδεται

η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο


και η πραγματοποίηση της πρώτης ελεγχόμενης, μηχανικά προωθούμενης και με διάρκεια,


βαρύτερης από τον αέρα, ανθρώπινης πτήσης στις 17/12/1903.




.


ο Ρόαλντ Άμουνδσεν που έφτασε πρώτος στο Νότιο Πόλο το 1911 ηγούμενος

της πρώτης αποστολής του 1910-1912

 

 

 

 

 

.



Ο Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν που στις 12 Απριλίου του 1961 έγινε ο πρώτος άνθρωπος

που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 

 

 

 

Μαζίδης Στρατής

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Μετά από ενημερωτικό e-mail του δήμου Αγίας Παρασκευής διορθώσαμε το σημείο στο οποίο αναφέραμε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Στο διευκρινιστικό μήνυμα του Δήμου αναφέρεται ότι το ομόφωνα αφορούσε μόνο τους παριστάμενους και όχι τις παρατάξεις όπως εμείς παρερμηνεύσαμε. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Στο δημοσίευμα σας με τίτλο :«Από πότε η τήρηση των νόμων αποτελεί πρωτοπορία;» με ημερομηνία 29/7,το οποίο αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τίτλο :«Πρωτοποριακή Απόφαση του Δήμου Αγίας Παρασκευής», με ημερομηνία 28/7, μεταξύ άλλων, γράφεται  ότι : «….η απόφαση  υπήρξε ομόφωνη. Δηλαδή  είχε τη στήριξη όλων των παρατάξεων».


Θα θέλαμε ,διευκρινιστικά, να θέσουμε υπ’όψιν σας τα έξης:


Η Απόφαση για άρνηση χορήγησης προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ελήφθη ομόφωνα ,μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Βασίλη Ζορμπά, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 15ης Ιουλίου 2011.


Παρόντες στη συγκεκριμένη συνεδρίαση  ήταν:


O Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κα Ε. Παπαδοπούλου και κ. Δ.  Αλεφαντής , ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. I.   Παύλου και η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος κα .Δ. Πανουσοπούλου.


Δημοτικοί Σύμβουλοι των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης δεν ήταν παρόντες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν ήταν παρόντες θα είχαν υπερψηφίσει και αυτοί την συγκεκριμένη απόφαση.

Νεότερη Παλαιότερη