Δημοτικό Συμβούλιο: Το σοβαρό θέμα των παιδικών σταθμών και οι προσφωνήσεις σε εκδηλώσεις

Μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας έλαβε χώρα χθες. Στα θέματα που ξεχωρίσαμε από το όσο παρακολουθήσαμε, σας παραθέτουμε τα εξής.Καταρχήν σημειώθηκε κάποια ένταση σχετικά με το αν προσφωνήθηκε ο Γεράσιμος Βλάχος στην τελετή έναρξης του Σινέ Θανάσης Βέγγος και γιατί δεν απηύθυνε ένα χαιρετισμό αντικαθιστώντας τον επικεφαλής Γιάννη Σταθόπουλο που απουσίαζε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Δημιουργήθηκε μια σχετική ένταση στην αίθουσα ενώ παράπονα για τη μη προσφώνησή του σε εκδηλώσεις με τελευταία αυτή του πανηγυριού στις κάτω γειτονιές στο Κοντόπευκο έκανε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κος Αλεξόπουλος.


Στη συνέχεια είχαμε δύο σοβαρά θέματα από τον κο Γαβρά. Το πρώτο που αφορά αρκετές οικογένειες έχει να κάνει με τις παιδικές κατασκηνώσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε γιατί υπήρξε εκ νέου μείωση του κωδικού της συγκεκριμένης δαπάνης από € 40.000,00 σε € 36.000,00 όταν η προηγούμενη διοίκηση είχε προϋπολογίσει για πέρυσι € 80.000,00 μεταφέροντας έπειτα το αδαπάνητο ποσό σε άλλο κωδικό. Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση των προβλεπόμενων θέσεων ανά κατηγορία οικογένειας (4 συνολικά) σε σχέση με πέρυσι και σε μια περίοδο όπου λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας ήταν αναμενόμενο οι γονείς να στραφούν και στη λύση των κατασκηνώσεων με αποτέλεσμα σε μια κατηγορία οι αιτήσεις να έχουν υπερβεί το όριο και ορισμένα παιδάκια να μένουν εκτός.


Στο σημείο αυτό υπήρξε μια μικρή ένταση σχετικά με το γεγονός ότι ο κος Γαβράς ζήτησε και έλαβε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα. Η ένταση με το δήμαρχο συνεχίστηκε όταν ο Μιχάλης Γαβράς ζήτησε κατάσταση των ακινήτων του δήμου για να λάβει την απάντηση αν ήταν στη διοίκηση του δήμου τα προηγούμενα χρόνια.


Τέλος το σοβαρότερο θέμα που ξεχωρίσαμε ήταν αυτό των παιδικών σταθμών με την πρόεδρό τους Έφη Καψοκεφάλου να εκθέτει το πως ακριβώς έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση και το γεγονός ότι δυστυχώς θα πρέπει περί τις 250 από τις 1100 συνολικά αιτήσεις να απορριφθούν. Το γεγονός αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι εγκρίθηκαν μόλις οι 33 θέσεις από τις 78 που είχαν ζητηθεί. Πάρα ταύτα οι πιέσεις θα συνεχιστούν καθώς όπως ο δήμαρχος ρώτησε και η κα Καψοκεφάλου απήντησε, αν οι 33 γίνουν 45 τότε ενδεχομένως ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους σταθμούς να φτάσει τα 1000. Ανέλυσε επίσης σε ποιες ακριβώς μονάδες εντοπίζονται τα προβλήματα της στελέχωσης. Πρόκειται για τρεις σταθμούς με αυτόν της Αγίου Γεωργίου αυτή τη στιγμή να μην έχει εργαζόμενους για το Σεπτέμβριο ενώ τόνισε πως ο σταθμός της Κυκλάδων θα ενωθεί με αυτόν της Αφροδίτης.


Μέχρι τις 22:00 που εμείς ήμασταν στην αίθουσα των συνεδριάσεων, η όλη συζήτηση αφορούσε δηλώσεις, ανακοινώσεις κτλ και μόλις εκείνη την ώρα θα ξεκινούσαν τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.



Ορισμένες σκέψεις


-Το πιο σημαντικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι αδιαμφισβήτητα αυτό των παιδικών σταθμών και η πόλη θα πρέπει να εστιάσει αποκλειστικά πάνω σε αυτούς. Η κα Καψοκεφάλου είπε την αλήθεια ως έχει, όπως ακριβώς την είπε σε μια άτυπη συζήτηση με 3 εκ των 7 μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σταθμών όπου παραβρέθηκα ως ένας εξ αυτών πριν λίγες ημέρες. Και είναι άξιο αναφοράς πως και η κα Γάκη έχει οικειοθελώς προσφερθεί να συνδράμει την προσπάθεια για να εγκριθούν περισσότεροι εργαζόμενοι. Εκτιμούμε πως σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και ο τέως δήμαρχος κος Γιαννακόπουλος που πιθανώς έχει μεγαλύτερες επαφές / προσβάσεις καθώς και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Πρόκειται για μία συλλογική μάχη που θα πρέπει να κερδιθούν όσο γίνεται περισσότερα προς όφελος της πόλης. Είναι θετικό πως κάποιοι αγωνίζονται και προσπαθούν.


- Τελικά νέος / ξε-νέος κανονισμός η διαδικασία δεν μαζεύεται με τίποτε. Απεναντίας.


- Προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι σε μια εποχή που οι Έλληνες υποφέρουν χάνοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αφιερώνεται πολύτιμος χρόνος για το αν προσφωνήθηκε κανείς σε μια εκδήλωση, μίλησε, χαιρέτισε κτλ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα παραπάνω. Και σε άλλη εκδήλωση πρόσφατα κάποιοι "είχαν το θράσος" να ξεχάσουν να προσφωνήσουν ένα δημοτικό σύμβουλο -που άλλωστε καταμεσής αποχώρησε-ακούγοντας μετά ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Και δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει κάθε φορά να χαιρετάει ο εκάστοτε δήμαρχος. Να πει δυο κουβέντες ο πρώην δήμαρχος. Να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής των παρατάξεων. Να ακούμε επι ώρα έναν αναγνώστη να μας διαβάζει τον ίδιο εν πολλοίς μακρύ κουραστικό κατάλογο των όσων μας τιμούν με την παρουσία τους. Αυτοί δεν τιμώνται με το γεγονός ότι προσεκλήθησαν; Κι αν αυτοί μας τιμούν, οι άλλοι τι κάνουν; Μας ατιμάζουν;


Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη