Οι δημότες διαμαρτύρονται για τα σωματεία στο πάρκο Σπυρούδη

Ένα θέμα το οποίο είχαμε αναδείξει και παλαιότερα έρχεται ξανά στην επιφάνεια μέσω σχολίων αναγνωστών μας στο group του facebook (δείτε τα εδώ) που έρχονται να διαμαρτυρηθούν για την επικρατούσα κατάσταση στο γήπεδο "Σταύρος Κώτσης" (Σπυρούδη).


Οι δημότες στην ουσία καταγγέλουν τον αποκλεισμό τους από έναν αθλητικό χώρο του οποίου όμως την αναμόρφωση αλλά και τη συντήρηση συνέβαλαν και θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με τον οβολό τους. Ας δούμε συγκεκριμένα το σχόλιο ενός αναγνώστη ο οποίος καταγγέλει τη χρήση του γηπέδου και από ομάδες άλλων δήμων!


"Παιδιά αυτό που γίνεται στο γήπεδο "Σταύρος Κώτσης "(έτσι λέγεται τώρα)είναι Ντροπή για τους απλούς δημότες. Δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο κενό που να μην το έχει καταλάβει ομάδα. Πάμε να μπούμε καμμιά φορά μέσα και μας πετάνε κλοτσιές. Και να φανταστείτε ο Δήμαρχος για να περάσει η κατασκευή του από το Δηματικό συμβούλιο ισχυριζόταν ότι ΤΑΧΑ είναι για τους δημότες. Κολοκύθια!"


Οι αναγνώστες μας θα θυμούνται ότι είχαμε θέσει το θέμα την περίοδο των εκλογών στον τότε δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο στο ηχογραφημένο webradio μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες αρκετών συμπολιτών μας για την επικρατούσα κατάσταση. Δυστυχώς το συμπέρασμα εκείνης της συζήτησης ήταν ότι αν θέλουμε να παίξουμε μπάλα καλό θα είναι να ενταχθούμε σε κάποια ομάδα!


Η αλήθεια είναι πως για τη χρήση του γηπέδου υπάρχει κανονισμός ο οποίος σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ο.Α.Δ.Α.Π. Γιάννη Μυλωνάκη αφήνει ελεύθερο το γήπεδο για τους δημότες τα Σαββατοκύριακα. Στα σχόλια όμως διαβάζουμε:



"Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα έχει κόσμο πλέον και το γήπεδο είναι κλεισμένο,έχει δίκιο ο κύριος, απαράδεκτο κι ο δήμος δεν κάνει τπτ. Παλιότερα που ήταν χώμα τουλάχιστον ότι ώρα ήθελες πήγαινες και εκτός αυτού δε σε αφήνουν να τρέχεις μέσα στο γήπεδο γιατί λένε χαλάει ο τάπητας."

Πράγματι τα Σαββατοκύριακα έχει τύχει να δούμε πως νωρίς το πρωί ο χώρος είναι μεν ελεύθερος αλλά όσο περνά η ώρα εμφανίζονται ομάδες οι οποίες καταλαμβάνουν σχεδόν όλο το γήπεδο.


Κι αναρωτιόμαστε:


1. Τελικά τι ισχύει για τα Σαββατοκύριακα; Επιτρέπεται να μπαίνουν ή όχι οι ομάδες;


2. Αν δεν επιτρέπεται τότε ποιος είναι ο αρμόδιος που οφείλει να παρακολουθεί την τήρηση της χρήσης του γηπέδου;


3. Οι δημότες καταγγέλουν ότι τους πετάνε έξω με τις κλωτσιές. Ποιος επιτρέπει τη συντήρηση μιας τέτοιας κατάστασης;


4. Κι αν επιτρέπεται, τελικά οι δημότες αυτής της πόλης πότε δικαιούνται να πάνε στο γήπεδο να τρέξουν, να παίξουν, να χαλαρώσουν, να εκτονωθούν; Τις καθημερινές όταν μικροί μεγάλοι επιστρέφουν νύχτα ψόφιοι από τις υποχρεώσεις τους;


5. Το γήπεδο τελικά ανακατασκευάστηκε για τους δημότες ή για τα σωματεία;


6. Με το γήπεδο της Νότου τι θα γίνει; Διατηρούμε ένα φυσικό χλωροτάπητα που επιτρέπει ελάχιστες ώρες χρήσης το μήνα για να συντηρηθεί σωστά. Γιατί; Νοικιάζουμε το γήπεδο σε άλλες ομάδες έναντι οικονομικού κέρδους του δήμου ή πρόκειται να φιλοξενήσουμε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης;


Ενώ στην πόλη μας υπάρχουν δύο γήπεδα, οι δημότες δεν μπορούν για διαφορετικούς λόγους να χαρούν κανένα. Η νέα ηγεσία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το ζήτημα και να πάρει τις σχετικές αποφάσεις της.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη