Δημοτικό Συμβούλιο: το θέμα Μουστόγιαννη, η λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. και μια πολιτική μεταγραφή έκπληξη!

Πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε ως συνήθως με δηλώσεις και ερωτήσεις παρουσία αρκετών συμπολιτών μας.


Από αυτές σημειώνουμε αυτή του κου Γκιζιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της οδού Κυκλάδων ρωτώντας το ποιος λαμβάνει τη σχετική απόφαση και αν αυτό πρέπει να έρθει στο Δ.Σ.


Κατόπιν ο Τίμος Κωστόπουλος έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα του κολυμβητηρίου στη Μακεδονίας όπου σύμφωνα με καταγγελίες έχουν βρει στέγη αλλοδαποί ενώ αναφέρθηκε επίσης και στις μαρτυρίες που θέλουν μικρά παιδιά να εισέρχονται στο χώρο για να παίξουν. Ο κος Κωστόπουλος ζήτησε ο δήμος να μεριμνήσει άμεσα.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Σταθόπουλος που έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Σεν Μπριό όπου όπως είπε κανείς δεν κλήθηκε να παραστεί στις όποιες επισκέψεις και δράσεις έλαβαν χώρα.  Κατόπιν ο κος Σταθόπουλος αναφερόμενος στην ομιλία του δημάρχου στον Απολογισμό ζήτησε από τον τελευταίο να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι του δήμου που ερχόντουσαν και έπαιρναν μόνο το μισθό τους. Επίσης στεκόμενος στη ρήση του δημάρχου ότι δεν μπορεί ο δήμος να φέρει ορκωτούς ελεγκτές λογιστές αναρωτήθηκε αν η συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. «ένα βράδυ που βρεχε» ήταν ένα τρικ; Τέλος ρώτησε το δήμαρχο αν ήξερε πως ο κος Μουστόγιαννης έλαβε τρεις φορές χρήματα και αν είχε την έγκριση του κου Ζορμπά για να λαμβάνει τα χρήματα.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Γουργούλης που ρώτησε πως γίνεται η είσπραξη των χρημάτων στα Νομικά Πρόσωπα.


Κατόπιν ο δήμαρχος έλαβε το λόγο τονίζοντας πως η αντιπολίτευση μη έχοντας τι να πει, αναδεικνύει θέματα από το μηδέν.


Για το ζήτημα του κου Μουστόγιαννη απήντησε ότι πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα ο Γιάννης Σταθόπουλος στεκόμενος στην κριτική όπως είπε των μέσων (λογικά αναφερόμενος στην ιστοσελίδα μας) για χλιαρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στο θέμα Μουστόγιαννη λέγοντας «Αφήστε τα αυτά! Απαξιώνετε κατά το δοκούν! Θα περιμένουμε τα δικαστήρια μετά από τρία χρόνια;». Τελικά μετά από έντονη επιμονή του κου Σταθόπουλο οδηγηθήκαμε στην εξής σημαντικότατη στιχομυθία:


Δήμαρχος: το θέμα είναι στον εισαγγελέα και θα πραγματοποιηθεί Ε.Δ.Ε.  Ο κος Μουστόγιαννης δεν είχε εντολή να παίρνει χρήματα από το Ωδείο. Το αντίθετο μάλιστα.


Σταθόπουλος: δηλαδή μας λέτε ότι τα πήρε μόνος του!


Δήμαρχος: ότι καταλαβαίνετε!


Στη σχετική επίσης ερώτηση του κου Γουργούλη απήντησε ότι οι εισπράξεις γίνονται όπως παλιά και συγκεκριμένα με κατάθεση στην τράπεζα. Για την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. και το Ωδείο –που βρίσκονται στον αέρα- δύο υπάλληλοι εισπράττουν τα χρήματα και τα καταθέτουν στην τράπεζα. Μόλις μαζευόταν ικανό ποσό είτε πληρώνονταν οι μισθοί των εργαζομένων είτε οι δόσεις της ρύθμισης του Ι.Κ.Α. της Δ.Η.Π.Ε.Α.Π. επαναλαμβάνοντας πως ουδείς  είχε αρμοδιότητα να κρατάει χρήματα στην τσέπη του. Είπε πως δεν το έκανε ούτε ο ίδιος που εκτελεί χρέη προέδρου της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. και επομένος πώς πρόεδρος άλλου νομικού προσώπου πήγαινε και κρατούσε χρήματα; Τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα ερευνήσει και θα αποδώσει ευθύνες είτε στον ίδιο είτε στον κο Μουστόγιαννη. Έκλεισε για το θέμα αυτό λέγοντας «ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημά σας στην αντιπολίτευση;  Είναι ότι δεν προλάβατε να το αναδείξετε εσείς» με το Γιάννη Γουργούλη να αντιδρά λέγοντας πως «εμάς δε μας έβγαλε ποτέ το zougla.gr».


Ο δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο να πληρωθούν ως το τέλος του 2011 περί τις € 520.000,00 υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Ο.Α.Δ.Α.Π. ενώ για το θέμα των παιδικών σταθμών τόνισε ότι είμαστε σε καλό δρόμο με την έγκριση των απαραίτητων εργαζομένων και πως λογικά μόλις διευθετηθεί το θέμα αρχές Αυγούστου (λογικώς εχόντων των πραγμάτων) θα εγκριθούν ακόμη 150-170 αιτήσεις.


Τέλος ο δήμαρχος σχόλιασε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού για το οικόπεδο στη Λαύρας και Πελοποννήσου τονίζοντας πως οι κοι Σαβίδης και Μίχας «δε γνωρίζουν τι σημαίνει παραχώρηση σε ιδιώτη».  Πρόσεθεσε δε πως σε 250 απόσταση υπάρχει δεσμευμένο ένα άλλο οικόπεδο (Ναυπακτίας & Ρούμελης) περί τα 2 στρέμματα (το άλλο ήταν μόλις 430 τ.μ.) του οποίου η απαλλοτρίωση θα συνεχιστεί κανονικά.


Στη συνέχεια η συνεδρίαση συνεχίστηκε με βασικό θέμα αυτό των Κ.Α.Π.Η. μιας και οι παρευρισκόμενοι συμπολίτες μας ήταν αρκετοί με εισηγητή το Βασίλη Γιαννακόπουλο.


Ο τέως δήμαρχος στην ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας πως αληθεύει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει θέματα να αναδείξει καθώς στην πόλη όλα λειτουργούν τέλεια, πως υποχρεώσεις παρελθόντων ετών υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και ότι επί προηγούμενης διοίκησης δεν έπαιρνε κανείς στο σπίτι του χρήματα.


Ο κος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως τα Κ.Α.Π.Η. με τα 3.000 μέλη έχουν διαλυθεί εντελώς και πως η νοοτροπία είναι «φουσκώνουμε το χρεός και κόβουμε δραστηριότητες για να πούμε μετά ότι μειώσαμε το χρέος». Προσέθεσε πως οι κοινωνικές παροχές γίνονται θυσία στο βωμό των οικονομιών. Στάθηκε επίσης στις «άχρηστες συμβάσεις έργου» που όμως η διακοπή τεσσάρων οδήγησε στο κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στην Πελοποννήσου ενώ για το οικόπεδο της Πελοποννήσου είπε ότι το πήρε ιδιώτης και όχι κάποιο ίδρυμα. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων όπου φέτος φιλοξενούνται λιγότερα παιδιά τονίζοντας πως η γενικότερη τακτική είναι να τα ρίχνουμε στον Καλλικράτη.


Επανερχόμενος στα Κ.Α.Π.Η. ανέφερε πως έφυγε ο ιατρός του Ι.Κ.Α., κόπηκαν οι ημερήσιες & πολυήμερες εκδρομές, οι εκδηλώσεις της κοπής της πίτας, της 25ης Μαρτίου, της Πρωτομαγιάς, των απόκρεων, της ημέρας της γυναίκας, οι απογευματινοί περίπατοι, οι επισκέψεις σε σε θέατρα & μουσεία, η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σινέ Σχολείο καθώς επίσης και οι ομάδες του χορευτικού και του θεατρικού.


Τόνισε ότι η λογική αυτή δε βγαίνει πουθενά, πως η δημοτική αρχεί πρέπει να διεκδικήσει και πως τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. εύκολα αγαπούν ένα δήμαρχο αν αυτός τους προσέξει λίγο.


Ο κος Γιαννακόπουλος έκλεισε την εισήγησή του με δύο προτάσεις. Η μία τα Κ.Α.Π.Η.  να ενταχθούν σε ένα Νομικό Πρόσωπο μαζί με τους παιδικούς σταθμούς καθώς όπως είπε θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και η δεύτερη να διατεθεί το ποσό των € 500.000,00 για τα Κ.Α.Π.Η. που υπάρχει στον προϋπολογισμό.


Κατόπιν μίλησε ο κος Νέζης εκπροσωπώντας τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. αναφέροντας πως το 2011 τα Κ.Α.Π.Η. υπολειτουργούν, ο ιατρός του Ι.Κ.Α. έφυγε, τα προγράμματα κόπηκαν ενώ δεν υπάρχει επικοινωνία των μελών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Είπε επίσης ότι κόπηκαν εκδηλώσεις στις οποίες δεν υπήρχε οικονομική συμμετοχή του δήμου ενώ υπογράμμισε την έλλειψη βασικών ειδών όπως το γάλα, ο καφές, η ζάχαρη και τα χαρτικά. Ο κος Λέζης αναρωτήθηκε γιατί δίνονται υποσχέσεις όταν δεν υπάρχουν χρήματα και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το «τους γερόντους θα κοιτάξουμε; Προηγείται η νεολαία!». Έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή του με τη φράση «λίγη περισσότερη φροντίδα στα Κ.Α.Π.Η. και τους ηλικιωμένους γιατί ακολουθείτε!».


Κατόπιν ο Γιάννης Σταθόπουλος ανέφερε την εξαρχής αντίθεση της «Νίκης» στην ένταξη των Κ.Α.Π.Η. στην κοινωνική υπηρεσία ενώ τόνισε πως η διεκδίκηση στα κοινωνικά θέματα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα μιας δημοτικής αρχής καθώς η συνάντηση με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή. Συνέχισε λέγοντας πως ο κος Γιαννακόπουλος δεν κατέθεσε ουσιαστικά προτάσεις και κατόπιν το κλίμα στην αίθουσα πυροδοτήθηκε όταν άσκησε κριτική στην εκδήλωση για τον Μπιθικώτση που κόστισε όσο κόστισε λόγω προσωπικής γνωριμίας με την κόρη του τραγουδιστή. Στο σημείο αυτό εξεμάνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Μπράμη και Κωστόπουλος με την ένταση και τα νεύρα ανάμεσα στους δύο και τον κο Σταθόπουλο να οδηγούν σε διακοπή της συνεδρίασης όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό video.


 



 


Με τη συνέχιση της συνεδρίασης ο κος Σταθόπουλος ζήτησε τη δέσμευση του Δ.Σ. για τη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. και των μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων τους καθώς και να εξετάσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε για να επανέλθει ο ιατρός του Ι.Κ.Α.


Εδώ μάλιστα ο κος Κωστόπουλος είχε μια μικρή αντιδικία με τον κο Βουτσινά με τον πρώτο να εκφράζει τη λύπη του που εγκαλέστηκε και τον δεύτερο να εκπλήσσεται που δε ζητήθηκε συγγνώμη για τη διαταραχή της τάξης και τον κο Σταθόπουλο να μιλά για διατεταγμένη υπηρεσία.


Στη συνέχεια ο κος Γκιζιώτης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λέγοντας ακόμη ότι οι πολιστικές – αθλητικές υποδομές των πόλεων ρημάζουν. Τόνισε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που κόβει τα πάντα και ζήτησε τη διάθεση του ποσού των € 500.000,00 καθώς και τη μονιμοποίηση του προσωπικού.


Κατόπιν πήρε το λόγο ο δήμαρχος ο οποίος αισθάνθηκε ότι καταγγέλθηκε από τους Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο πως πετά στον Καιάδα όλους όσους τόσα χρόνια φρόντιζε ως γιατρός του Ι.Κ.Α. ο ίδιος.


Υπεραμύνθηκε της πολιτικής επιλογής να ενταχθούν τα Κ.Α.Π.Η. στην κοινωνική υπηρεσία αναφέροντας παράδειγμα γειτονικού δήμου ο οποίος κλαίει «με μαύρο δάκρυ» την ένταξη τους σε Νομικό Πρόσωπο.


Όσον αφορά το θέμα του ιατρού του Ι.Κ.Α. τόνισε πως ο ασφαλιστικός φορέας έκοψε κάποια πράγματα ενώ προσέθεσε ότι το ίδιο το Ι.Κ.Α. δεν έχει ιατρούς και πως το ίδιο συνέβη με τα Δημοτικά Ιατρεία. Τόνισε μάλιστα πως κι ο διευθυντής του Ι.Κ.Α. έχει πει πως οι γιατροί δε φτάνουν ούτε για το ίδιο το ίδρυμα.


Στη συνέχεια δίνοντας πιο προσωπικό τόνο στην ομιλία του είπε «εμείς δε θέλαμε να γίνουν όλα ή έστω τα μισά μέχρι να βγει το Φ.Ε.Κ. και να έρθουν τα Κ.Α.Π.Η. στο δήμο; Δε ξέρετε ότι ο επίτροπος δεν ενέκρινε τα εντάλματα; Δε σας διαβεβαίωσα ότι από το Σεπτέμβριο που θα έχουν τακτοποιηθεί, θα λειτουργήσουν τα Κ.Α.Π.Η. κανονικά;»


Όπως είπε ο λαός αυτή τη στιγμή υποφέρει, υποβάλλεται σε θυσίες δίχως αντίκρυσμα γιατί υπάρχουν «κοπρίτες και κυφήνες» στην κρατική μηχανή.


Έκλεισε απορρίπτοντας τις προτάσεις Γιαννακόπουλου και λέγοντας ότι στόχος του είναι να η μείωση του χρέους ώστε το 2012 να προσφέρει στους πολίτες αυτά που πρέπει.


Κατόπιν μίλησε με πραγματικά ολύμπια ψυχραιμία (όπως θα έλεγε κι ο Φίλιππος Συρίγος) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Κωβαίος κάνοντας λόγο για ένα καλλικρατικό έτος, για αλλαγή, για τη χρονιά του μνημονίου αλλά και της ανατροπής στα δημοτικά μας πράγματα. Είπε ότι αποτελεί προτεραιότητα ΚΑΙ η νεολαία ενώ έκανε μερικές συγκεκριμένες αναφορές όπως ότι έλαβε χώρα η κοπή της πίτας όπου νυν και τέως δήμαρχος την έκοψαν μαζί, ότι τη μέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε ομιλία από ιατρό, πως τις κατασκηνώσεις τις έκοψε η Νομαρχία, ότι οι απγοευματινοί περίπατοι γίνονται κανονικά, πως έγιναν οι εκδηλώσεις και ότι το θεατρικό τμήμα λειτουργεί κανονικά. Παραδέχθηκε τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς ο Καλλικράτης δεν επιτρέπει δαπάνες όσο τα Κ.Α.Π.Η. είναι ακόμη στον αέρα, ζήτησε από τα μέλη τους να μην είναι είρωνες και επιθετικοί, υπενθύμισε πως βρίσκεται εκεί κάθε μέρα και ζήτησε συγγνώμη για τα όποια λάθη του.


Στο σημείο αυτό είχαμε και μια σύντομη συνομιλία με την πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο των Κ.Α.Π.Η. κα Κουτσουρά η οποία ζήτησε να μιλήσει για δύο λεπτά αλλά δεν της δόθηκε ο λόγος. Η κα Κουτσουρά μας είπε ότι πράγματι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες όπως το Φ.Ε.Κ. αλλά πως για ορισμένα πράγματα καμιά φορά μπορεί να βρεθεί μια λύση εκ των ενόντων δινόντάς δύο απλά παραδείγματα. Το πρώτο την παροχή καφέ και ζάχαρης από το Κέντρο Παιδιού τους πρώτους μήνες του 2011 και την αποστολή ψυχολόγου από τα δημοτικά ιατρεία.


Το άλλο σημαντικό θέμα ήταν η εκλογή προέδρου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. όπου είχαμε και μια πολιτική μεταγραφή όπως γίνεται κατανοητό. Ως γνωστόν ο κος Σάρκουλας εξελέγη νέος πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού ζητώντας τη βοήθεια όλων στο έργο του και τονίζοντας πως το νομικό αυτό πρόσωπο αποτελεί τον καθρέπτη της πόλης. Επισήμανε επίσης ότι για ακριβώς αυτό το λόγο πρέπει να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας και όχι αντιπαραθέσεων. Έκλεισε λέγοντας ότι η πόρτα του θα είναι ανοικτή σε όλους.


Η δε πολιτική μεταγραφή δεν είναι άλλη από αυτή της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου που τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. αποκαλύπτοντας έτσι τη μετακόμισή της από τη «Νίκη» στην «Πόλη μας». Ο κος Σταθόπουλος, στο άκουσμα της προτάσεως της Διοικήσης για το διορισμό της κας Αντωνοπούλου στο Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.,  φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του και να βγαίνει εκτός εαυτού. Φέρεται όμως ότι είχε ειδοποιηθεί για την αποχώρηση της από την παράταξή του αρκετά νωρίτερα. Να σημειωθεί, ότι ως χθές ο κος Σταθόπουλος δεν είχε αξιοποιήσει την κα Αντωνοπούλου προτείνοντάς την για κάποιον Οργανισμό, έχοντάς την ουσιαστικά "στο ψυγείο".



Ορισμένες σκέψεις


- Να που όταν ασκείται κριτική σκληρή αλλά καλόπιστη γίνεται η δουλειά κι έτσι ο Γιάννης Σταθόπουλος πίεσε το δήμαρχο όσο έπρεπε ώστε να μας πει ότι ο κος Μουστόγιαννης δεν είχε λάβει ποτέ καμία εντολή να κρατά τις εισπράξεις. Έχουμε λοιπόν ένα ακόμη στοιχείο το οποίο άφηναν να διαφανεί οι δημοτικές ανακοινώσεις όταν έκαναν λόγο για παράνομη παρακράτηση χρημάτων.


- Στο θέμα των Κ.Α.Π.Η. θεωρώ ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πράγματι αυτή η εποχή αλλαγών του Καλλικράτη καθιστά το 2011 ως έτος μετάβασης. Γνωρίζω προσωπικά από άλλο δήμο της Αττικής όπου τα Κ.Α.Π.Η. ακολούθησαν αντίστροφη πορεία πως ορισμένοι παιδεύονται να βγάλουν άκρη. Από τη στιγμή που ο επίτροπος δεν υπογράφει γιατί τα Κ.Α.Π.Η. νομικά είναι ακόμη στον αέρα τι φταίει η δημοτική αρχή; Αυτή θα κριθεί πάνω στη διαβεβαίωση του δημάρχου πως από Σεπτέμβρη θα έχουν λυθεί οι εκκρεμότητες και τα Κ.Α.Π.Η. θα λειτουργούν κανονικά. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να δεχθεί κριτική η δημοτική αρχή είναι το αν όπως μας είπε και η Ιωάννα Κουτσουρά μπορούσαμε εκ των ενόντων 3,4,5 ζητήματα να τα είχαμε αντιμετωπίσει με βάση τα παραδείγματα που μας έδωσε ώστε να μην υπάρχουν στη λίστα των παραπόνων. Εδώ ίσως υπάρχει ένα θέμα που όμως δεν έθιξε κανείς.


- Η κα Κουτσουρά μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα από την εμπειρία της στα Κ.Α.Π.Η.. Ενδεχομένως θα έπρεπε να εξεταστεί να είχε εισηγηθεί αυτή το εν λόγω θέμα ή αφού δε συνέβη αυτό να την ακούγαμε 2-3 λεπτά.


- Σχετικά με το θέμα του οικοπέδου στη Λαύρας & Πελοποννήσου δε νομίζω ότι παραχωρείται σε ιδιώτη όπως λέει ο κος Γιαννακόπουλος ή ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού αλλά απλά επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ας σκεπτόμαστε όλοι πως θα αντιδρούσαμε αν ο δήμος δέσμευε ποτέ δική μας περιουσία επ’αόριστον, αυτή παρέμενε στην ουσία αδρανής, αναμένοντας όταν και αν ο δήμος βρει χρήματα για να την απαλλοτριώσει και να μας αποζημιώσει. Άλλωστε το οικόπεδο των 2 στρεμμάτων που έχει ήδη δεσμεύσει ο δήμος σε κοντινή θέση προσφέρεται για πολύ περισσότερα πράγματα.


- Αν ποτέ μου τελειώσει η σιλικόνη, τότε θα χρησιμοποιήσω για στεγανοτικό το χρέος του δημου μας. Άλλοτε € 18.000.000, άλλοτε € 7.000.000, άλλοτε € 0,00. Ο καθένας το προσαρμόζει στις ανάγκες του.


- Σιδεροκέφαλος κι ο κος Σάρκουλας στο τιμόνι του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. που δείχνει προσγειωμένος και γνώστης της δύσκολης αποστολής που αναλαμβάνει. Ίσως τελικά και να έπρεπε να είχε επιλεγεί εξαρχής.


- Η ουσιαστική προσχώρηση της κας Αντωνοπούλου στην «πόλη μας» προκάλεσε αίσθηση. Δεν την περίμενε κανείς. Βέβαια η ουσιαστική της βοήθεια στην εκδήλωση για τα 37 χρόνια κατοχής της Κύπρου μας είχε βάλει σε κάποιες σκέψεις. Δεν είναι τόσο το ότι η Ηλέκτρα είχε πάει εξαιρετικά καλά το Νοέμβριο στο ψηφοδέλτιο της «Νίκης» όσο η προσωπικότητά της, οι θέσεις της και ο καλός της χαρακτήρας. Ήρεμη, πρόσχαρης και δυναμική έχει καταφέρει να αναδειχθεί μέσα από τη συλλογική δράση. Ο κόουτς λοιπόν φαίνεται πως έκανε μια ηχηρή μεταγραφή τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο κυρίως σε επίπεδο ουσίας και ποιότητας σε αντίθεση με άλλες επιλογές του πριν αρκετούς μήνες στις εκλογές. Να λοιπόν που ο άνθρωπος των εκπλήξεων μας έκανε ακόμη μία ανοίγοντας αυτός το χορό των μεταγραφών. Από την άλλη όταν βάζεις κάτι στο "ψυγείο" υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να το ανοίξει και στο φάει κανένας άλλος...


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη