Αχτίδα αισιοδοξίας για τους παιδικούς σταθμούς;

Μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη έρχεται να μετριάσει τον πονοκέφαλο τόσο της διοίκησης όσο και των γονέων σχετικά με το πόσα παιδιά θα φιλοξενηθούν από το Σεπτέμβριο στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Συγκεκριμένα υπήρξε θετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κου Δημήτρη Στεφάνου προς τον προϊστάμενό του, υπουργό Δημήτρη Ρέππα ως προς την έγκριση περισσοτέρων εργαζομένων για τους παιδικούς σταθμούς. Φαίνεται λοιπόν πως η πίεση από την πλευρά του Δήμου Αγίας Παρασκευής αρχίζει να αποδίδει καρπούς.


Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη διοίκηση των σταθμών, η πρόεδρός τους κα Καψοκεφάλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή της από την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ενώ αναγνώρισε τη συμβολή και της προηγούμενης διοίκησης μέσω του πρώην δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου και της πρώην προέδρου του Ι.Β.Σ.Α Άννας Γάκη. Μας τόνισε ότι στην ουσία έχουμε ένα κοινό μέτωπο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια και πως επίκειται σε λίγες ημέρες από κοινού παράσταση στο Υπουργείο.


Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το πόσοι θα εγκριθούν και το πότε θα συμβεί αυτό αφήνοντας π.χ. ανοικτό το ενδεχόμενο η Αγίου Γεωργίου να ανοίξει από 1/10/2011 αλλά αυτή τη στιγμή και μπροστά σε μια τέτοια θετική εξέλιξη, αυτό είναι το λιγότερο. Η κα Καψοκεφάλου όμως μας διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από την πλευρά μας ώστε να αποφευχθούν οι χρονοτριβές.


Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με τη διευθύντρια των παιδικών σταθμών, την κα Αντωνία Παπαντωνίου η οποία ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των γονέων καθώς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περίσσοτερα παιδιά στα υψηλά standards που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.


Αυτό το κοινό μέτωπο είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί και αποδεικνύει έμπρακτα το "η ισχύς εν τη ενώσει". Άλλωστε η πόλη μας αποτελεί ένα νευραλγικό δήμο σε στρατηγική θέση, με μεγάλο πληθυσμό και κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τα δικαιότατα αιτήματά μας.


Επίσης επειδή έχει γίνει αρκετός θόρυβος αναφορικά με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Κυκλάδων, ρωτήσαμε και μάθαμε το εξής. Στον παιδικό αυτό σταθμό αν αφαιρέσει κανείς τα παιδιά που θα φύγουν για το νηπιαγωγείο, θα απομείνουν μόλις 32 τα οποία άνετα μπορούν να φιλοξενηθούν στο γειτονικό σταθμό της Αφροδίτης (όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο) εξοικονομώντας παράλληλα ένα σημαντικό κόστος από την αντίστοιχη μίσθωση.


Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα!


 
Νεότερη Παλαιότερη