Δημοτικό Συμβούλιο: Περιμένοντας τον Αλέξη...

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να αναγινώσκει τη γνωστή ανακοίνωση με την οποία διεγράφη από τη δημοτική παράταξη ο σύμβουλος Αλέξανδρος Μουστόγιαννης ενώ παράλληλα του ζητείται να υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.


Στη συνέχεια ο κος Γιαννακόπουλος ζήτησε περισσότερη σχετική ενημέρωση τονίζοντας πως η σχετική ανακοίνωση εμπεριέχει αιχμές και βαριές εκφράσεις, μιλάει για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πως το Δημοτικό Συμβούλιο χρειάζεται πληρέστερη ενημέρωση.


Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος απήντησε πως πουθενά δεν αναφέρθηκε σε θέμα διασπάθισης και  ξαναδιάβασε την ανακοίνωση με τον κο Γιαννακόπουλο να απορεί ως προς το τι σημαίνει η φράση «Τα θέματα ηθικής και διαφάνειας καθώς και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για την παράταξή μας είναι μη διαπραγματεύσιμα»


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Σταθόπουλος που υπογράμμισε ότι η τελευταία φράση θέτει θέματα δημοσίου χρήματος, διαφάνειας και ηθικής. Ενώ στον υπόλοιπο χρόνο της αρχικής του τοποθέτησης αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής των Δασκαλικών (παιδική χαρά Σολωμού, παρκάκι Σολωμού, πρόβλημα με τη στάθμευση λόγω του Μετρό) ρωτώντας αν υπάρχει κάποια πρόταση.


Ο κος Γκιζιώτης δεν είχε κάποια δήλωσει να κάνει ενώ ο κος Κουβόπουλος δήλωσε ότι εξεπλάγη με την ανακοίνωση θεωρώντας αδιανόητη την απόφαση. Αναρωτήθηκε και αυτός για την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης λέγοντας πως είναι αδιανόητο να δικάζει η δημοτική παράταξη και πως αν ο κος Μουστόγιαννης είναι ένοχος για κάτι πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Φοβάται όπως είπε ότι στο τέλος θα λογοδοτήσει η παράταξη του δημάρχου και όχι ο αποπεμφθείς και έκλεισε επαναλαμβάνοντας πως αν είναι ένοχος να πληρώσει, αλλά αν δεν είναι, τότε ποιοι είναι αυτοί που τον καταδικάζουν στην πόλη.


Επίσης ο κος Κουβόπουλος έθεσε και το θέμα του αυριανού Απολογισμού λέγοντας ότι δεν έχει αποσταλεί φάκελος με στοιχεία της εισήγησης του δημάρχου στους συμβούλους.


Ο κος Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε το σώμα για το ότι πλέον υπάρχει πλήρης φάκελος με σχέδια κτλ για κάθε σχολικό συγκρότημα ενώ ο κος Σιδέρης έθεσε για μια ακόμη φορά το θέμα της κακής κατάστασης των παιδικών χαρών με βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναρωτόμενος γιατί δε φτιάχτηκαν εγκαίρως ενόψει του καλοκαιριού και της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης. Τέλος έθεσε και το ζήτημα της αγίου Ιωάννου όπου όπως είπε είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης αλλά μονής όσον αφορά το πεζοδρόμιο στο ύψος του νέου περιπτέρου καλώντας όσους το ψήφισαν να περιδιαβούν την περιοχή.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε πάλι ο δήμαρχος λέγοντας πως δυστυχώς στην Ελλάδα στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας ορισμένοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο μη διστάζοντας να σκυλεύσουν τον οποιοδήποτε, είτε νέο είτε μεγάλο είτε οτιδήποτε. Έκλεισε δε λέγοντας πως αυτό το θεωρεί ντροπή.


Να αναφέρουμε επίσης πως ο κος Μουστόγιαννης μέχρι την ώρα που εμείς βρισκόμασταν στη συνεδρίαση με το θέμα του να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, δεν παρίστατο στην αίθουσα.


Τέθηκε επίσης ως επείγον το θέμα της απευθείας ανάθεσης από το δήμο για την επισκευή του ενός εκ των δύο πλυντηρίων καθαρισμού των κάδων με τους Γιαννακόπουλο, Σταθόπουλο και Κουβόπουλο να διαμαρτύρονται για την απευθείας ανάθεση και τον δεύτερο να την καταψηφίζει.


Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα του πολιτισμού απουσία τόσο του προέδρου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. όσο και της υπεύθυνης του πολιτισμού κας Μπράμη που όπως πληροφορηθήκαμε απουσιάζει σε προγραμματισμένο ταξίδι.



Ορισμένες σκέψεις


- Ο πολιτικός χρόνος δείχνει να κυλά ιδιαίτερα γρήγορα σε βάρος του κου Μουστόγιαννη, ο οποίος χθες δεν έδωσε το παρόν μολονότι θα  έπρεπε. Ενδεχομένως και αυτός να αιφνιδιάστηκε από την επιλογή του  δημάρχου να επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης και όχι της  σιωπής. Γνωρίζει ότι πλέον είναι η δική του σειρά να κινηθεί και  μάλιστα άμεσα καθώς τα περιθώρια είναι στενά.


- Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα παρακολουθώ το θέμα που  έχει ανακύψει με τον πρόεδρο του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. και την πολύ αυστηρή  ανακοίνωση που εξεδόθη μέσα στη νύχτα. Ο κος δήμαρχος αρκέστη μόνο  στην ανάγνωση της ανακοίνωσης και σε μία δήλωση που προφανώς πήγαινε στο θέμα με τον κο Μουστόγιαννη αλλά μου φάνηκε κάπως δυσνόητη. Είναι  επίσης φανερό ότι πολλοί περιμέναμε να πει περισσότερα σήμερα (δλδ. χθες) αλλά δεν το έκανε. Μια πολύ πιθανή και λογική εξήγηση είναι το γεγονός πως το θέμα ακόμη είναι σε εξέλιξη και δεν έχει κλείσει μιας και ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. φαίνεται ότι δεν έχει κάνει κάποια δήλωση όπως π.χ. η παραίτηση που του έχει ζητηθεί. Πάρα ταύτα ο δήμαρχος υποθέτουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ενημερώσει τους δημότες μιας και επέλεξε το δρόμο της δημοσιοποίησης.


- Μου έκανε εντύπωση η αναιμική στάση της αντιπολίτευσης. Τους  προσφέρθηκε μια εξαιρετική πολιτική ευκαιρία. Θεωρητικά το μόνο που  γνωρίζουν είναι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και τίποτε περισσότερο. Όταν για ψύλλου πήδημα έχει γίνει χαμός στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ γιατί αρκέστηκαν σε μια δυο φρασούλες και αυτές με πράο ύφος; Δε θα έπρεπε να στριμώξουν, να πιέσουν κτλ το δήμαρχο να πει περισσότερα; Γιατί δεν το έκαναν; Κι ειδικά η προηγούμενη διοίκηση. Άραγε να γνώριζαν κι αυτοί τι έχει συμβεί; Αλλά κι αυτό δεν τους έδινε ένα λόγο παραπάνω να το κάνουν; Μήπως γιατί πιθανόν δεν πήραν χαμπάρι τίποτε από ότι συνέβη χάνοντας την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν πολιτικά σέρνοντας αυτοί το δήμαρχο στη διαγραφή Μουστόγιαννη ενώ τελικά κινούμενος ο δήμαρχος πρώτος και αστραπιαία έδειξε ότι σε τέτοια θέματα δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Να συμβαίνει κάτι άλλο; Να ελπίζουν κι αυτοί σε μειλίχια αντιμετώπιση  σε μια υποτιθέμενη δική τους δύσκολη στιγμή; Και ένα ακόμη ερώτημα που έχω είναι το εξής, κατ’αυτούς ο κος Ζορμπάς έπραξε ορθώς ή όχι; Γιατί ούτε τον αποδοκίμασαν ούτε του έδωσαν τα εύσημα που δεν ανέχεται συμπεριφορές θίγουσες ζητήματα «ηθικής, διαφάνειας και διαχείρισης δημοσίου χρήματος» σύμφωνα με το ανακοινωθέν.


- Η συνέχεια πλέον από το δήμαρχο αλλά και τον κο Μουστόγιαννη. Οι  δημότες δικαιούνται να μάθουν, όχι μόνο να ψηφίζουν. Επιπρόσθετα η δημοσιοποίηση του τι συνέβη δια της επίσημης οδού και των αρμοδίων μερών είναι ότι καλύτερο για την προάσπιση της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών απέναντι σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί η οποία δεν ωφελεί την πολιτική ζωή της πόλης.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη