€ 10.000,00 για σουβλάκια, μπύρες και τραγούδι!

Αυτό που επιθυμεί κάθε δημότης είναι ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα συζητά, θα αποφασίζει και θα ενεργεί ομόφωνα για το καλό της πόλης του. Φαίνεται πως και στην Αγία Παρασκευή καταφέραμε να κάνουμε την αρχή αποφασίζοντας ομόφωνα τη διάθεση € 10.000,00 για τον εορτασμό της Πολιούχου μας.


Σε μια εποχή πληθώρας αξιόλογων εκδηλώσεων ανά την πόλη (είτε ήδη πραγματοποιημένων είτε αυτών που αναμένονται άμεσα) και στις οποίες ο Δήμος μας συμβάλλει ουσιαστικά για τη διεξαγωγή τους, είναι αναγκαία η διάθεση αυτού του ποσού;


Όπως πληροφορηθήκαμε από αλλού η δαπάνη αυτή γίνεται για την πραγματοποίηση δεξίωσης για 500 άτομα και αφορά εκτυπωτικά προσκλήσεων, φαγητό, ποτό, αμοιβή μουσικού συγκροτήματος, καρέκλες, τραπέζια, ηχητική-φωτιστική υποστήριξη.


Κατανοούμε απόλυτα ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια παράδοση ετών. Μήπως όμως θα πρέπει πλέον να σταματήσει δεδομένης της σκληρής / συνεχούς δοκιμασίας του ελληνικού λαού και επομένως και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής;


Και έπειτα, ποιοι θα είναι αυτοί οι 500; Με τι κριτήρια θα επιλεγούν; Γιατί αν είναι 500 συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αν είναι άνεργοι, αν είναι Α.με.Α., αν είναι ορφανά παιδιά, αν είναι άστεγοι, αν είναι μόνοι στον κόσμο, τότε ζητούμε συγγνώμη και σταματούμε εδώ μιας και κάτι τέτοιο θα ευχαριστούσε την Πολιούχο μας. Ξέρουμε όμως όλοι πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι.


Ο κος Ζορμπάς στην αντιπολίτευση κατήγγειλε τις φιέστες του προκατόχου του και μέχρι πρότινος διατυμπάνιζε με καμάρι ότι δε χαλάμε πλέον φράγκο για γιορτές. Βέβαια άλλο το φράγκο και άλλο το ευρώ. Η νεολαία του κου Ζορμπά υποτίθεται πως εκπροσωπεί το καινούριο, το διαφορετικό, το άφθαρτο. Ο κος Γιαννακόπουλος που χρόνια οικοδομεί ένα λαϊκό προφίλ και η δημοτική του ομάδα ακύρωσαν τη γενική τους συνέλευση καθώς και κάποια εκδήλωση που προγραμμάτιζαν για να μη φανούν κοινωνικά ανάλγητοι αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο κος Σταθόπουλος με τις αριστερές πεποιθήσεις και τις κοινωνικές ευαισθησίες προεκλογικά και μετεκλογικά έκανε λόγο για κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο καλώντας μας όλους να υπερασπιστούμε όπως έλεγε την κοινωνία.


Κι αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ΟΜΟΦΩΝΑ να αποφάσισαν κάτι τέτοιο. Δε θέλουμε να θεωρούμε κανέναν από αυτούς κοινωνικά ανάλγητο. Μάλλον όμως δεν αφουγκράζονται τον κόσμο. Αδυνατούν πλέον να αισθανθούν τον παλμό της κοινωνίας. Μας ξεπερνούν πια οι εξελίξεις. Γιατί όταν:


-Τα μαγαζιά της πόλης κλείνουν το ένα μετά το άλλο


-Οι συμπολίτες μας οδηγούνται στην ανεργία ή βλέπουν το εισόδημά τους να εξατμίζεται


-Οι νέοι προβληματίζονται για το μέλλον τους αδυνατώντας να βρουν εργασία και μια ευκαιρία για αξιοπρεπή διαβίωση


-Πολλοί συνάνθρωποι μας τις νύχτες πια δεν μπορούν να κοιμηθούν


-Η κοινωνία της χώρας μας βιάζεται κατά τρόπο άγριο και κηδεύει τα όνειρά της.



Είναι καιρός για ομόφωνες φιέστες και δεξιώσεις;


Και ξέρετε κάτι; Δεν είναι μόνο ότι θα φάνε και θα πιουν ολίγοι με τα χρήματα των δημοτών. Είναι η νοοτροπία! Είναι η αδιαφορία! Είναι η συμπεριφορά σα να μη συμβαίνει τίποτε γύρω μας! Είναι ότι άλλαξε η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου αλλά όλα παραμένουν ίδια.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη