Μια όμορφη εκδήλωση για το ελληνικό τραγούδι

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το ελληνικό τραγούδι είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο θεατράκι του 2ου γυμνασίου στη Νεαπόλεως, την οποία διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Μαζί για την Αγία Παρασκευή". Ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός και ίσως αυτό να ήταν το μόνο λάθος των διοργανωτών, ότι δηλαδή ενδεχομένως να ήταν καλύτερα η εκδήλωση να λάβει χώρο στον εξωτερικό χώρο καθώς μπορεί η αίθουσα να γέμισε αλλά υπήρξαν αρκετοί που προτίμησαν τη δροσιά της αυλής.



Υπήρξαν σύντομοι χαιρετισμοί τόσο από τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο, όσο και την Κατερίνα Φλατσούση καθώς και το συγγραφέα του βιβλίου Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη “του Κυριου η φωνή, ιστορία της δισκογραφίας”.




Στη συνέχεια η σκυτάλη παραδόθηκε στους Κατερίνα Τσιρίδου, Γιώργο Ζορμπά, Γιάννη Στεργίου, Κώστα Σκόνδρα και Γιώργο Σταυρακάκη που με την ποιότητα και το κέφι τους πέτυχαν να αποσπάσουν το κοινό από την καθημερινότητα και να το μεταφέρουν σε άλλες εποχές.



Επειδή όμως πάντα μια τέτοια εκδήλωση έχει και τις πολιτικές της προεκτάσεις αναφέρουμε τα εξής. Ο τέως δήμαρχος μπορεί να απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, είχε όμως αρκετές πολιτικές προεκτάσεις καθώς μίλησε ουσιαστικά για τη συνέχεια του έργου που συντελέστηκε από την κα Φλατσούση στη Βιβλιοθήκη, έκανε λόγο για το 10ημερο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα ενώ ανακοίνωσε τη γενική συνέλευση της παράταξης που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου λέγοντας ότι παράταξη και κόσμος συνεχίζουν μαζί και πως το 2014 είναι πάρα πολύ κοντά. Εξίσου πολιτικός κι ο χαιρετισμός της κας Φλατσούση που ευχαρίστησε τον τέως δήμαρχο για την ελευθερία κινήσεων που της παρείχε την περίοδο 2007-2010.  Άξια ακόμη αναφοράς η τοποθέτηση - ερώτημα του συγγραφέα ότι ο κόσμος δείχνει απομονωμένος και κλεισμένος στο σπίτι του ακόμη και όταν τον καλούν κάπου.


Σημειώνουμε επίσης την παρουσία του Γιάννη Γουργούλη που έχει τη σημασία της, καθώς και του Νίκου Κωστόπουλου.

Νεότερη Παλαιότερη