Συνάντηση του δημάρχου με εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς

Συνάντηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά πραγματοποιήθηκε σήμερα με ομάδα απεργών των παιδικών σταθμών σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας τους με νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη.


Η συνάντηση έλαβε χώρα σε καλό κλίμα με το δήμαρχο να είναι με το μέρος των απεργών δηλώνοντας πως θα κοιτάξει ως Δήμος να κάνει διορθωτικές ρυθμίσεις.


Είναι πράγματι γεγονός πως οι παιδαγωγοί αποτελούν ειδική κατηγορία εργαζομένων όπου δεν μπορούν να εφαρμόστουν οριζόντιες ρυθμίσεις αδιάκριτα, χωρίς να ληφθούν υπόψη ορισμένες ιδιαιτερότητες.  Εδώ έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά όπου το καθένα απαιτεί το δικό του χειρισμό και προσέγγιση. Είναι αρκετά επίπονο το παιδαγωγικό λειτούργημα.


Από την άλλη το ωράριο λειτουργίας των σταθμών εξυπηρετεί κατα βάση συμπολίτες μας εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και πράγματι καλή θα ήταν μια επιμήκυνση του ωραρίου συνοδευομένη από την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ενώ τα προβλήματα λειτουργίας συγκεκριμένης μονάδας λόγω των στάσεων / απεργιών το τελευταίο δεκαήμερο έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετούς γονείς που δυσκολεύονται να καλύψουν το επιπλέον κόστος φύλαξης των παιδιών τους για τις ημέρες αυτές.


Όπως και να χει εμείς λόγω της εμπειρίας μας από την εδώ και τρία χρόνια παρουσία μας τόσο στον πρώην Ι.Β.Σ.Α. όσο και στα συλλογικά όργανα των γονέων, προτείναμε στις παιδαγωγούς που έχουν πόσα χρόνια εμπειρίας και τις γνωρίζει / εκτιμά όλη η πόλη να συντάξουν μια απλή επιστολή και μέσω της πείρας τους και των διαφαινόμενων κινδύνων (κούρεμα του αριθμού των συμβασιούχων) να ενημερώσουν τους δημότες. Όταν μιλάμε για παιδιά είναι καλύτερη η προσωπική επαφή με τις παιδαγωγούς που όλοι εκτιμούμε παρά η διαμοίραση εγγράφων με σωματειακή σφραγίδα.


Κακά τα ψέμματα, μπορεί οι παιδικοί σταθμοί να θεωρούνται χώροι φύλαξης αλλά στην πόλη μας, τόσο ο πρώην Ι.Β.Σ.Α. όσο και το Κέντρο Παιδιού έχουν ανεβάσει σε υψηλότατα επίπεδα τον πήχυ της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Η Αγία Παρασκευή φημίζεται για πολλά, ένα εξ αυτών είναι και το πως προσέχει τα μικρά της αγγελούδια. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε.

Νεότερη Παλαιότερη