Το «κτήμα Σιστοβάρη» να γίνει κέντρο πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων

Το δημοτικό συμβούλιο, στις 30 Μαρτίου 2011, με πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κ. Κουβόπουλου, συζήτησε γιά ακόμη μία φορά την τύχη του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ, το οποίο ανήκει στην περιουσία του Δήμου μας. Του ΚΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίο από οφελος κατήντησε ονειδος γιά την πόλη.


Πρέπει να είμαστε καθαροί. Να λέμε τα πράγματα με τ΄ονομα τους. Μισόλογα δεν χωρούν.


Η μετάπτωση του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ από χώρο πρασίνου σε χώρο νυκτερινής διασκέδασης και επίδειξης πλουτισμού, ο οποίος υποβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο ολων μας, αποτελεί την κορυφαία εκπροσώπηση εργολαβικών συμφερόντων και νεοπλουτιστικών ηθών από τον τ.Δήμαρχο κ.Γιαννακόπουλο. Συμφέροντα και ηθη, στα οποία ο ιδιος ανήκει, τον υποστηρίζουν και συνεχίζει, ως αντιπολίτευση πλέον, να εκπροσωπεί.


Το ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ και οι σχετικές εξελίξεις αλλωστε αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για τις δημοτικές εξελίξεις στις εκλογές τόσο του 2006 οσο και στις πρόσφατες του Νοεμβρίου 2010, στις οποίες είναι γνωστό οτι η ιδιοκτησία ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ κλπ. σε συνεργασία με τη δημαρχία Γιαννακόπουλου εκανε πολλές προσπάθειες γιά να μην περάσει στο δεύτερο γύρο η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.


Κι αυτό, διότι Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ αταλάντευτα και διαχρονικά εχουν ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης του Κτήματος για πολυχώρο πολιτισμού, που λείπει από την πόλη μας, χώρο αναψυχής και πρασίνου γιά τους κατοίκους.


Για το λόγο αυτό, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ στο δημοτικό συμβούλιο της 30.3.2011 ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να στείλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καθαρό μήνυμα προς ολους τους σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας και τους εκπροσώπους τους.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ.


1. Αλλαγή χρήσης γής, τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και χαρακτηρισμός του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ως κοινωφελούς δημοτικού χώρου, προοριζόμενου αποκλειστικά για πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες. Διότι, οπως εχει αυτή τη στιγμή το πολεοδομικό καθεστώς, ο κ.Σαμουρέλης ή οποιος αλλον τον διαδεχθεί, μπορεί να ανεγείρει πολυκατοικία, εμπορικό κέντρο, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Ποιός και τι θα τον εμποδίσει ?


2. Ανάκληση της αδειας, λόγω της σωρείας των παρανομιών της (πολεοδομικών, κυκλοφοριακών, ηχητικών κλπ), κυρίως όμως λόγω της εκτροπής της από τη βούληση του δωρητή ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ, η οποία είναι και βούληση ολων των πολιτών της Αγ.Παρασκευής.


3. Αμεσες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου αλλά και την πρόληψη νέων μεταβιβάσεων της αδειας σε πρόσωπα της ημέρας ή της νύχτας, όπως ηδη εντονα φημολογείται


Προς μεγάλη ομως κατάπληξη η πρόταση αυτή, η οποία διαφυλάττει απόλυτα τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και επανειλημμένα εχει διακηρυχθεί, ελαβε 6 θετικές ψήφους (Σταθόπουλος, Βλάχος, Σιδέρης, Φωτεινού, Κουβόπουλος, Αλεξόπουλος), 1 αποχή (Καψοκεφάλου), 12 αρνητικές (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Γκιζιώτης και Τσιμπουκάκης) και 13 λευκές, δηλαδή καλυμμένα αρνητικές. Ο κ. Γιαννακόπουλος και οι Κρητικίδης, Γάκη, Δημητρίου, Γαβράς και Γουργούλης (ανεξάρτητος) ψήφισαν βεβαίως λευκό, γιά να μην διαφωνήσουν με την πρόταση ανοικτά.


Η δε πρόταση της πλειοψηφίας γιά περαιτέρω νομικές ενέργειες (...), ανώδυνες μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κατετέθη ως ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΟΡΜΠΑ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ οπότε και υπερψηφίστηκε ανετα και από την πλειοψηφία και από τον κ.Γιαννακόπουλο. Και το ερώτημα που γεννάται είναι.


Η πολιτική Γιαννακόπουλου, της ανοχής προς τα συμφέροντα, δεν τελείωσε με την πτώση του ? Μήπως συνεχίζεται με αλλο τρόπο, αλλη μέθοδο και αλλα πρόσωπα ?


Δεν εχει γίνει πλήρως αντιληπτό οτι αλλαξαν οι εποχές ? Και οτι οι πολίτες παρακολουθούν και περιμένουν από τους εκπροσώπους τους να σταθούν δίπλα τους και οχι απέναντι τους.


ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.


ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΝ.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.



ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Α.Π.

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

(ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)

πρώην Δημοτικός Σύμβουλος (2002-2010)
Νεότερη Παλαιότερη