Unfair κίνηση της δημοτικής αρχής μέσω της ιστοσελίδας του δήμου

Ένα από τα λάθη των προηγούμενων διοίκησεων του δήμου ήταν ότι η δημοτική ιστοσελίδα είχε μετατραπεί σε μέσο προβολής του δημοτικού έργου και εξύψωσης κάποιες φορές του εκάστοτε δημάρχου. Λογικό θα ισχυριστεί κανείς μέχρι ενός σημείου. Πολλοί ήλπισαν ότι με την αλλαγή της διοίκησης δε θα είχαμε τέτοια φαινόμενα. Εις μάτην.


Η δημοτική ιστοσελίδα, που δεν αποτελεί περιουσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής ούτε εργαλείο προβολής της, όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά συνεχίζει σε πολύ χειρότερα μονοπάτια. Μπείτε τώρα -γιατί μετά από λίγο μπορεί να έχει αλλάξει- και δείτε την πρώτη σελίδα του δημοτικού site. Πρόκειται για ιστοσελίδα του δήμου Αγίας Παρασκευής ή του δημάρχου; Μήνυμα του πάνω πάνω και κάτω στα νέα του δήμου η συνέντευξη του δημάρχου στο SBC, η επίσκεψή του σε έκθεση στην Αθήνα και η ομιλία του για τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μας συγχωρείτε αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τα "Νέα" του δήμου; Αυτά είναι νέα του δημάρχου. Τι ενδιαφέρει το δημότη αν ο δήμαρχος πήγε σε έκθεση θεάτρου ή αν μίλησε στην τηλεόραση; Η δημοτική ιστοσελίδα είναι για Νέα του δήμου, όχι για προσωπική προβολή. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, να πληρώσει από την τσέπη του και να αναρτά ότι τον αφορά και όποιος θέλει μπορεί να πλοηγείται σε αυτή.  Η σελίδα του δήμου δε χρηματοδοτείται από τον κουμπαρά του εκάστοτε δημάρχου αλλά από τους φορολογούμενους πολίτες. Άλλωστε και τα ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα που αναγράφονται στο bottom της σελίδας από πού προέρχονται; Από τη φορολόγηση των ευρωπαίων πολιτών, στους οποίους ανήκουμε κι εμείς. Ποιος είπε λοιπόν ότι εμείς οι φορολογούμενοι δημότες επιθυμούμε μια δημοτική ιστοσελίδα-φερέφωνο της εκάστοτε αρχής;


Επίσης είναι τελείως άδικο και φανερώνει καθεστωτική νοοτροπία η ανάρτηση μόνο της ομιλίας του δημάρχου στο δημοτικό site. Ή ανεβάζεις τις τοποθετήσεις όλων των επικεφαλείς ή δε βάζεις καμία. Αυτό είναι unfair. Έτσι θα αναλύσει, κρίνει και συγκρίνει ο δημότης τους επικεφαλείς και τις θέσεις τους; Αν θες να είσαι δίκαιος και σωστός, αυτός είναι ο δρόμος. Δεν αποτελεί ιδιωτικό επιχειρηματικό εγχείρημα ώστε να βάζει ο καθένας ότι θέλει και αν δε σου αρέσει να μη τη διαβάζεις. Η σελίδα αυτή αποτελεί περιουσία των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.


Και καλό θα ήταν να αναρτηθεί και κάποια στιγμή ο προϋπολογισμός, γιατί κάποιοι επιθυμούν να τον διαβάσουν. Να δουν τι πληρώνουν. Δεν έχουν το δικαίωμα; Ή μήπως είναι εκτός θεματολογίας της δημοτικής ιστοσελίδας; Σε μια τέτοια περίπτωση, ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων.


 


Μαζίδης Στρατής


 


Ιδού και φωτογραφία από τη δημοτική ιστοσελίδα:


Νεότερη Παλαιότερη