Πάμε στου Μάκη για χορό!

Αγαπητοί φίλοι,

αυτή τη φορά φιλοξενούμε στο Agiaparaskevi-Guide.GR ένα καλό μας φίλο, το Μάκη Μπέτση, του οποίου η ζωή έχει ταυτιστεί με το χορό από μικρό παιδί και διευθύνει τη γνωστή σχολή χορού  “Μάκης- Μπέτσης“ στο Κοντόπευκο (Πεντέλης 1 & Δερβενακίων).


- Μάκη με χαρά σε υποδεχόμαστε στην ιστοσελίδα μας!

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη σχολή μας.

- Μάκη ένα χρόνο μετά που σε γνωρίσαμε παρατηρούμε πολλές αλλαγές στη σχολή. Μόνο το φιλόξενο-χαρούμενο κλίμα και το εκλεκτό τσίπουρο παραμένουν ίδια (γέλια)! Αλλαγές στις εγκαταστάσεις, στο όνομα, σε όλα. Πώς έτσι;

Σε ευχαριστώ (γέλια). Κοίταξε, η σχολή διανύει τον έκτο χρόνο λειτουργιάς της. Φέτος όμως προβήκαμε σε δραστικές αλλαγές όπως η αλλαγή επωνυμίας, την ανανέωση του χώρου μας προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που πάντα χαρακτήριζε την σχολή μας, τέλος τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων μας προκειμένου να δώσουμε νέα πνοή και παλμό στη σχολή.

- Μάκη σε μια βραδινή συνάντησή μας μου είχες αναφέρει ότι ασχολείσαι από παιδί με το χορό. Πώς έτσι; Υπήρχε κάποια οικογενειακή σχέση με το χορό;

Η πρώτη μου επαφή με το χορό ήταν γύρω στα δώδεκα μαθαίνοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Ο πατέρας μου δεν χορεύει όμως η μητέρα μου χορεύει και τραγούδα. Αργότερα ασχολήθηκα και με την εκμάθηση των λάτιν-ευρωπαϊκών χορών.

- Και πως προέκυψε να ασχοληθείς επαγγελματικά πλέον με το χορό;

Στα είκοσι δυο ξεκίνησα ως δάσκαλος σε σχολές παραδοσιακών  και latin-ευρωπαϊκών χορών. Μετά από δώδεκα χρόνια άνοιξα την δική μου σχολή.

 

- Ήθελα να σε ρωτήσω, με βάση την πρόσφατη και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ποιος ήταν ο αντίκτυπος όχι μόνο για εσάς αλλά και συναδέρφους; Αντιμετωπίζουν οι σχολές χορού δυσχέρειες λόγω της κρίσης ή τις προσπερνούν;

Οπωσδήποτε και ο κλάδος μας συναντά σημαντικές δυσκολίες. Φυσικά έχουμε ένα πλεονέκτημα στην παρούσα κρίση ότι προσφέρουμε κατά κάποιο τρόπο μια διαφυγή διότι ο χορός και η μουσική σε απομακρύνουν από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Ο χορός είναι μια δημιουργική διέξοδος και παράλληλα μέθοδος αποφόρτισης!


 

Άλλο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι προσφέρουμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους πελάτες μας με οικονομικά και ιδιαίτερα ευέλικτα προγράμματα.

 

- Κάτι που μου κάνει εντύπωση όποτε έρχομαι εδώ είναι ότι μικρά παιδιά, μαθήτριες γυμνασίου έρχονται και αργά -σχετικά- το βράδυ για μάθημα. Μολονότι έχουν τόσο φορτωμένο πρόγραμμα με σχολεία, φροντιστήρια κτλ, φαίνεται πως ο χορός αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της ζωής τους;


Τμήματα μικρών παιδιών έχουμε όμως νωρίς τις απογευματινές ώρες. Βέβαια υπάρχουν μεγαλύτερες ηλικίες τις βραδινές ώρες παρόλο το φόρτο των μαθημάτων τους όμως συμπεριέλαβαν τα προγράμματα μας σαν μέρος της άσκησης και εκπαίδευση τους. Είναι αυτό που σου έλεγα πιο πριν, δημιουργική διέξοδος. Και φυσικά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο με άτομα της ηλικίας τους και κι ένα κοινό βασικό χαρακτηριστικό, το χορό!

 

- Ο χορός λοιπόν Μάκη μπορεί να είναι μια δημιουργική διαφυγή για κάποιον, ειδικά σε μια εποχή πονηρή με πολλούς κινδύνους και παγίδες; Για παιδιά που για τον χψζ λόγο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσωπική τους ζωή;

Ο χορός είναι μια υπέροχη εμπειρία και ένας εξαιρετικά δημιουργικός τρόπος διασκέδασης. Είναι υπέροχο να βλέπεις νέους ανθρώπους και όχι μόνο να διασκεδάζουν χορεύοντας. Στις σχόλες  μας δημιουργείται η αίσθηση της ομάδας και της παρέας , και μέσα από το χορό πιστεύω ότι άτομα με προβλήματα όπως το θέτεις θα μπορούσαν να βρουν διέξοδο.

- Μου άρεσε επίσης -κάτι που αγνοούσα για τις σχολές χορού- το γεγονός των οργανωμένων και τακτικών parties. Διότι και στους μαθητές δίνεται η ευκαιρία να δείξουν και να αναπτύξουν ότι έχουν μάθει αλλά προωθείται παράλληλα η κοινωνικότητα και η αναμεταξύ τους φιλία. Χώρια ότι τα parties σας είναι πάρα πολύ ζωντάνα και όλοι διασκεδάζουν!


Χαίρομαι που όσες φορές έχεις έρθει το έχεις διασκεδάσει! Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τα parties μας τα οποία λειτουργούν όχι μόνο κοινωνικά άλλα αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών μας  διότι μόνο μέσω των parties καταφέρνουν να αποκτήσουν ευχέρεια και τριβή στο χορό τους.


 

- Υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη σχολή;

Έκτος από τα παραπάνω διοργανώνουμε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περισσότερο για τους μικρούς μαθητές μας, κοπή πίττας, αποκριάτικη εκδήλωση και τέλος την μεγάλη μας καλοκαιρινή εκδήλωση.

Αυτό που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις μας είναι οι χορογραφίες που οι εξαιρετικοί συνεργάτες μου συνθέτουν για τους μαθητές μας και οι όποιες  αποτελούν για μικρές και μεγάλους το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών.


- Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον της σχολής; Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που πρόκειται να δούμε σύντομα;

Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το μέλλον. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τις πραγματοποιήσουμε. Όμως το παρόν μας είναι η καλύτερη δυνατόν λειτουργία της σχολής ,τα προγράμματα μας και η ευτυχία των μαθητών μας.


- Μάκη υπάρχει κάτι που θα ήθελες εσύ να προσθέσεις στην όλη συζήτησή μας;

Νομίζω καλύψαμε τα βασικότερα, από κει και πέρα καλείται ο καθένας να μπει στο χορό! Σας ευχαριστώ θερμά και είμαι ευγνώμων για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας.

- Μάκη θέλουμε κι εμείς να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο που μας αφιερώσεις για τη συνάντησή μας αυτή.
Νεότερη Παλαιότερη