Προϋπολογισμός και λήξη της ανακωχής στο Δ.Σ.

Αν μπορεί να πει κανείς κάτι με σιγουριά ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος είναι ότι οι ήσυχες ημέρες αποτελούν παρελθόν. Η ένταση ήταν χαρακτηριστική σε αρκετές στιγμές της συνεδρίασης. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και στη συνέχεια θα κάνουμε ορισμένα σχόλια ως τροφή προς σκέψη των αναγνωστών.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά ο οποίος εξήγγειλε ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι παρέλαβε η νέα διοίκηση. Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια δύσκαμπτη διοίκηση που δε νοιάζεται για τα προβλήματα της πόλης και αυτό μάλιστα με την ανοχή των προηγούμενων διοικήσεων. Μίλησε δε για ευνουχισμό των υπαλλήλων οι οποίοι δεν μπορούσαν να δράσουν. Κατόπιν αναφέρθηκε σε θέματα διαφθοράς κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος και αδιαφορία στη διαχείριση του. Μάλιστα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αγωγές αν διαπιστωθούν ευθύνες,  ενώ συνέστησε στον κο Γιαννακόπουλο να κάνει την πάπια για τη δικτυακή πύλη και την κοινωνία της πληροφορίας. Τόνισε δε ότι αυτά θα διορθωθούν και πως την αδιαφορία θα τη διαδεχθούν η σύνεση και ο δυναμισμός. Έκανε ακόμη λόγο για τα ευρωπαϊκά κονδύλια  τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και πως αυτό αποτελεί μονόδρομο καθώς ούτε τα δημοτικά τέλη μπορούν να ανέβουν αλλά ούτε το κράτος δίνει χρήματα,  ενώ δεν είναι δυνατό να βλέπουμε μικρότερους δήμους να απορροφούν τα κοινοτικά κονδύλια. Ανέφερε ακόμη ότι θα μειωθούν δραστικά τα έξοδα για προβολή. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα πραγματικό και όχι πλασματικό όπως τα παρελθόντα έτη προϋπολογισμό και για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ενώ δήλωσε ότι δε θα λάβει δάνεια δίχως αυτά να είναι προς όφελος των δημοτών. Για την Αγίου Ιωάννου τόνισε ότι αν δεν μπορέσει να εκταμιεύσει τα € 1,4 εκ. του ΕΤΕΡΠΣ τότε,  θα καταφύγει σε δανειοδότηση για να μην παραμένει ο δρόμος σε αυτό το χάλι ενώ ανέφερε πως θα ακολουθήσει την ίδια οδό αν χρειαστεί και με του «Ιόλα». Είπε επίσης ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη αραχνιασμένη δημοτική περιουσία και πως σκοπεύει να προχωρήσει σε δημιουργία ενός συνεργείου αυτεπιστασίας ώστε να πάψουν πλέον να εμπλέκονται τρίτοι και εργολάβοι. Κατόπιν ανακοίνωσε τη στελέχωση του οργανογράμματος με επιστημονικό προσωπικό. Κλείνοντας την αρχική του εισήγηση είπε ότι στο τέλος της θητείας θέλει να κοιτά στα μάτια και όχι στα κορδόνια των παπουτσιών τους δημότες και πως ο δήμος είναι ένα όχημα με καθαρό παρμπρίζ το οποίο θα προχωρά και από τους καθρέπτες θα βλέπουμε το παρελθόν να μένει πίσω.


Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών κος Παναγόπουλος ο οποίος ανέλυσε εν συντομία τον προϋπολογισμό ο οποίος ανέρχεται στα € 41.000.000,00 εκ των οποίων τα € 4.000.000,00 αφορούν παλιά τιμολόγια και τα € 960.000,00 τοκοχρεωλύσια. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για ανάγκη σύνεσης και περιορισμού των αναγκών σύμφωνα με τις νέες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Κλείνοντας τόνισε ότι είναι απόδοση τιμής προς τους δημότες η ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος και ότι δε θα πρέπει να χαίρονται για τις επιτυχίες αλλά να προσπαθούν για τη δημιουργία μιας καλύτερης πόλης.


 


Μετά την εισήγηση του κου Παναγόπουλου ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων επί του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. Εξ αυτών ξεχωρίζουμε τα εξής:


 


- Τα συγχαρητήρια του κου Γουργούλη γιατί η νέα διοίκηση άκουσε τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου καθώς αυτό δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.


- Την ερώτηση του κου Γαβρά ως προς τους πόρους για τα προγράμματα των Δημοτικών Ιατρείων καθώς θεωρεί ότι τα € 65.000,00 που αναγράφονται στον προϋπολογισμό αφορούν μισθώματα και αποδοχές εργαζομένους


- Την ερώτηση της Μαργαρίτας Δημητρίου ως προς τις περικοπές στις επιχορηγήσεις των παιδικών σταθμών.


- Την προτροπή του κου Παναγόπουλου στο Φώτη Αλεξόπουλο να διαβάζει την εισηγητική έκθεση πριν να θέτει ερωτήματα (επί ένα και πλέον δεκάλεπτο).


 


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος λέγοντας πως σχετικά με τον προϋπολογισμό δεν υπήρξε ενημέρωση των δημοτών και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι τον έλαβαν με μεγάλη καθυστέρηση. Αναφερόμενος σε πολύ έντονο ύφος στις κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης και διαφθοράς ρώτησε το δήμαρχο γιατί δε φωνάζει επιτέλους τους ορκωτούς λογιστές. Τόνισε επίσης ότι τους τέσσερις ισολογισμούς τους έκαναν ορκωτοί λογιστές, αυτοί δε βρήκαν τίποτε; Απευθύνθηκε στο Βασίλη Ζορμπά λέγοντάς του ότι μένει μόνο στα λόγια και ότι δεν προχωρά σε πράξεις ρωτώντας τον τι βρήκαν πέντε μήνες που είναι αυτοί στα πράγματα. Ο κος Γιαννακόπουλος σήκωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους λέγοντας ότι δε γίνεται τη μια να αποκαλούν κόλαση την προηγούμενη τετραετία και την άλλη ο πήχυς να τοποθετείται  στα όρια που τον έφτασε ο πρώην δήμαρχος. Φανερά μάλιστα εκνευρισμένος συνέστησε στη δημοτική αρχή να κινείται με σεμνότητα και ταπεινότητα. Επίσης αναφέρθηκε στα € 1,400.000,00 του ΕΤΕΡΠΣ τα οποία τελικώς κι ο νυν δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπήρχαν. Επίσης αναφέρθηκε στα πεζοδρόμια που αναπλάστηκαν και τη χρέωσή τους και ότι δεν είναι δυνατόν να τα πληρώσουν οι δημότες. Όσον αφορά την Αγίου Ιωάννου,  προεξόφλησε ότι ο δήμος θα καταφύγει σε δανειοδότηση καθώς ουδέποτε εκταμιεύτηκε ποσό που εγκρίθηκε για άλλο έργο από αυτό για το οποίο εγκρίθηκε αλλά η σύμβασή του διελύθη και πως το λογαριασμό θα πληρώσουν πάλι οι δημότες και οι επαγγελματίες. Όσον αφορά τον «Ιόλα» ο κος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι η λύση δεν είναι το δάνειο, για να βγαίνει μετά ο δήμαρχος να κάνει το «μάγκα» έχοντας όμως χρεώσει τους πολίτες. Η λύση είναι ο δήμαρχος να διεκδικεί πόρους όπως έκανε ο ίδιος φέρνοντας στην πόλη περί τα € 16.500.000,00. Είπε επίσης ότι κατηγορούν αυτόν για έξοδα επικοινωνίας την ώρα που ο Βασίλης Ζορμπάς είναι ο μόνος δήμαρχος με σύμβουλο επικοινωνίας. Έκανε ακόμη λόγο για το προσωπικό το οποίο ο κος Ζορμπάς κατήγγειλε ως υπεράριθμο αλλά τώρα ετοιμάζεται να κάνει νέες προσλήψεις. Έδωσε επίσης απάντηση στο Γιάννη Γουργούλη σχετικά με τους πλασματικούς προϋπολογισμούς,  ότι η κα Δράκου με τον κο Σκουλουδάκη τους συνέτασσαν και πως ο αντιδήμαρχος των οικονομικών υπηρεσιών (Γουργούλης) τους υπέγραφε. Τέλος σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τόνισε τους κινδύνους και τις παγίδες που υπάρχουν και πως για αυτό η νέα διοίκηση θα χρειαστεί και τη στήριξη της αντιπολίτευσης.


Επόμενος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Σταθόπουλος. Ξεκίνησε μιλώντας για υπερβολές στην εισήγηση του δημάρχου, ενώ τον ρώτησε αν είναι ικανοποιημένος  από την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον προϋπολογισμό σε σχέση με την κοινωνία και τις παρατάξεις. Επισήμανε ότι οι σύλλογοι έμειναν εκτός διαδικασίας και πως δε συμφωνεί με το ύφος και το ήθος της νοοτροπίας της νέας διοίκησης. Χαρακτηριστικά,  ανέφερε ότι θα μπορούσε το προσχέδιο να είχε αναρτηθεί στη δημοτική ιστοσελίδα και να προϋπάρξει ένας διαδικτυακός διάλογος. Στη συνέχεια ρώτησε το δήμαρχο τι εννοούσε με τα περί πάπιας, χήνας κτλ απέναντι στο Βασίλη Γιαννακόπουλο για τη Δικτυακή Πύλη και την Κοινωνία της Πληροφορίας και ότι αν υπάρχει κάτι θα πρέπει να καλέσει τη δικαιοσύνη να επέμβει. Πάνω σε αυτό συνέχισε καλώντας το Βασίλη Ζορμπά να κάνει συγκεκριμένες αναφορές και όχι γενικές / αόριστες καταγγελίες όπως π.χ. ότι υπήρχαν υπάλληλοι που κάθονταν σπίτι τους. Απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο υπογράμμισε ότι η Αγία Παρασκευή με βάση λίστα του myota.gr είναι 60η ή 70η σε σύνολο 330 δήμων στη δανειοληψία και εδώ τον διέκοψε ο κος Γιαννακόπουλος λέγοντας ότι στη λίστα υπάρχουν και πολλοί δήμοι των 10.000 κατοίκων. Ο Γιάννης Σταθόπουλος ρώτησε με ποιο τρόπο και πως είναι δυνατόν με περίπου € 960.000,00 τόκους να πάρει δάνειο ο δήμος για να αποκτήσει τον Ιόλα. Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέφθηκε και στο θέμα της Αγίου Ιωάννου και που θα βρεθούν τα χρήματα αν δεν εκταμιευθούν οι πόροι του ΕΤΕΡΠΣ ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε νέα δάνεια. Σχετικά με το θέμα της απουσίας της ΔΗΠΕΑΠ από τον προϋπολογισμό τόνισε ότι αυτό αλλοιώνει την εικόνα του τελευταίου καθώς υπάρχει σημαντικό χρέος στο νομικό αυτό πρόσωπο. Απευθυνόμενος στο Βασίλη Γιαννακόπουλο σχετικά με τους ισολογισμούς των τελευταίων του είπε πως προχώρησε σε αυτούς όταν υποχρεώθηκε και πως ήταν μεγάλες οι δαπάνες για δημόσιες σχέσεις, εκτυπώσεις, καταχωρήσεις κτλ. Τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενός κοινωνικού φαρμακείου και παντοπωλείου ενώ για τα πεζοδρόμια αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν αφού αναπλάστηκαν να ζητηθούν εκ των υστέρων χρήματα από τον κόσμο. Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας πως ΔΕΝ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.


Στη συνέχεια μίλησε ο κος Γκιζιώτης που στάθηκε στο φοροεισπραχτικό του πράγματος λέγοντας ότι το 70% του εσόδων προέρχεται από τη φορολόγηση του δήμου στους δημότες και το 30% από την πολιτεία, που και αυτά τα χρήματα προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών. Κατόπιν έκανε μια γενικότερη αναφορά στη σημερινή οικονομική κατάσταση και επανερχόμενος στα της πόλης είπε ότι ο κος Γιαννακόπουλος παρέδωσε μια πόλη πιο πίσω σε σχέση με αυτή που παρέλαβε. Όσον αφορά τα περί κακοδιαχείρισης ανέφερε ότι δε θα στοιχημάτιζε ούτε ένα ευρώ στη σωστή διαχείρηση της προηγούμενης τετραετίας. Όσον αφορά τον προϋπολισμό τον χαρακτήρισε ευχολόγιο για αυτά που λέμε ότι «θα» κάνουμε ενώ τόνισε ότι πουθενά δε διέκρινε διάθεση διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία. Με αυτό το αιτιολογικό ανέφερε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα ενώ μετά έκανε και μια πολύ χρήσιμη πρόταση που έγινε αποδεκτή. Επειδή υπάρχει η διεκδικούμενη περιοχή στο νταμάρι με το Χολαργό καθώς και το τμήμα στην Τρικάλων που συνορεύει με τα Γλυκά Νερά,  ζήτησε να ενταχθούν στο τελικό σχέδιο και δύο κωδικοί που αφορούν έργα στις αντίστοιχες περιοχές ώστε,  να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι κακώς τις διεκδικούμε όταν δεν ασχολούμαστε με αυτές. Έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο Πάρκο Νεαπόλεως ζητώντας να πάμε να βγάλουμε έξω τα μπάζα από το υπουργείο και να πραγματοποιηθεί εκεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο δείχνοντας έμπρακτα τη διάθεσή μας να διεκδικήσουμε το χώρο.


Τελευταίος μίλησε ο Κώστας Κουβόπουλος που είπε ότι έριξε το γάντι ο τέως δήμαρχος στο νυν όταν του ζήτησε να φέρει τους ορκωτούς λογιστές από το να μένει στα λόγια και αναρωτήθηκε αν θα σηκωθεί το γάντι γιατί πολλά ακούγονται τελευταία... Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό λογιστικό και δίχως όραμα καθώς δεν έχει έργα, δεν έχει τίποτε για τους πολίτες και αναλώνεται μόνο σε μισθοδοσίες και έξοδα λειτουργίας. Ονόμασε μάλιστα το δήμαρχο ως «ο εγώ και ο θα». Αναρωτήθηκε πότε θα έρθουν επιτέλους οι οικονομικοί επιθεωρητές θέτωντας το ερώτημα και στον αντιδήμαρχο κο Κωβαίο ως μέλος της Πολιτείας Αξιών που σε Δ.Τ. προ των εκλογών ζητούσε επιτακτικά έλεγχο της περιόδου 2007-2010 και άφησε αιχμές για παζάρια ανάμεσα σε νυν και πρώην. Έκλεισε λέγοντας ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.


Στη συνέχεια ο Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι πολλοί θα εκπλαγούν σε λίγο καιρό και ότι αυτός δε θα προβεί σε θεατρικές παραστάσεις. Ανέφερε ότι συναντήθηκε με τους συλλόγους όταν ανέλαβε και πως στην προηγούμενη διοίκηση κοκορεύονταν οι αντιδήμαρχοι αντί να εισακούονται οι επιστήμονες. Για την Αγίου Ιωάννου είπε ότι η σύμβαση είχε διαλυθεί από μόνη της και πως όσον αφορά τα πεζοδρόμια που αναπλάστηκαν αναγκαστικά θα πρέπει να εισπραχθούν σε περίπτωση που το ζητήσουν οι ελεγκτές όταν έρθουν. Όσον αφορά τη ΔΗΠΕΑΠ είπε ότι με την κατάσταση αυτή και τον καμμένο δίσκο μπορεί άνετα να ανεβάζει το χρέος όσο υψηλά θέλει.


Στο σημείο αυτό ξαναπήρε το λόγο ο κος Γιαννακόπουλος λέγοντας ότι δε είναι δυνατόν έτσι στον αέρα πέντε μήνες να αποκαλείται απατεώνας και ψεύτης, ρώτησε γιατί δεν αφαιρούνται τα έσοδα από τις υποχρεώσεις ενώ όσον αφορά την αχρήστευση του σκληρού δίσκου της ΔΗΠΕΑΠ επισήμανε πως το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο επί διοίκησης Ζορμπά και δεν είναι δυνατό να του το καταλογίζουν. Τόνισε δε πως η όλη ιστορία είναι να κατηγορείται και να καταγγέλεται ο ίδιος ως δικαιολογία για την απραξία της νέας δημοτικής αρχής.


 


Μετά ο Γιάννης Γουργούλης μίλησε για πλασματικούς προϋπολογισμούς αλλά ανέφερε ότι ο κος Γιαννακόπουλος διεκδίκησε και έφερε χρήματα στην Αγία Παρασκευή.


 


Επίσης σύντομη τοποθέτηση έκαναν και οι δύο επικεφαλής των νέων νομικών προσώπων. Πρώτος πήρε το λόγο ο προέδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αλέξανδρος Μουστόγιαννης ο οποίος μίλησε για σπατάλες στο Πνευματικό Κέντρο κάνοντας αναφορά για έξοδα € 78.000,00 για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2010 ενώ όσον αφορά το πρόγραμμα «Ανδρομέδα» τόνισε ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι είναι και τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία καθώς υπάρχει ελλειπής ενημέρωση από την απερχόμενη πρόεδρο. Όσον αφορά τον Ο.Α.Δ.Α.Π. ανέφερε μεν το θετικό έργο των προκατόχων του (Μυλωνάκης και Δάβαρη) καθώς και τη συνεργασία του με το Μυλωνάκη αλλά υπογράμμισε ότι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα σε διαφημίσεις και προσλήψεις συμβούλων ενώ ο ίδιος είπε ότι δε θέλει και δεν σκοπεύει να προσλάβει ούτε έναν. Όσον αφορά τη ΔΗΠΕΑΠ εξήρε την ποιότητα της δουλειάς των εργαστηρίων τέχνης ενώ για το χρέος της δήλωσε ότι θα περιμένει πρώτα τα αποτελέσματα της έρευνας. Στη συνέχεια επανερχόμενος σε Πνευματικό Κέντρο και ΟΑΔΑΠ είπε ότι τα ανεξόφλητα τιμολόγια αγγίζουν € 190.000,00 και € 303.000,00 αντίστοιχα. Ανέφερε μάλιστα την έκδοση τιμολογίων δίχως αποφάσεις του Δ.Σ. και πως η κατάσταση είναι τόσο άσχημη ώστε πριν τρεις ημέρες στον Αθλητικό Οργανισμό υπήρξε κατάσχεση προϊόντος σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας που παρείχε τον εξοπλισμό και τις μπουκάλες νερού.


Στη συνέχεια η Έφη Καψοκεφάλου αναφέρθηκε στην άψογη δουλειά που γίνεται στους παιδικούς σταθμούς λέγοντας πως ο στόχος της είναι τα παιδιά που φιλοξενούνται να ανέλθουν στα 1.000. Μίλησε επίσης και για σπατάλες στο Κέντρο Παιδιού αναφέροντας ότι δεν υπήρχε ποσοτολόγιο όπως στον πρώην ΙΒΣΑ ενώ αναφέρθηκε και σε μια καλύτερη κατανομή του προσωπικού και των παιδιών.


 


Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του κου Ζορμπά ενώ το τεχνικό απέσπασε τη θετική ψήφο και του κου Κουβόπουλου. Ο Γιάννης Γουργούλης ψήφισε λευκό και όλοι οι υπόλοιποι όχι.


 


Με βάση όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προχωρήσω σε ορισμένες σκέψεις και συμπεράσματα:


α) ο δήμαρχος έχει πράγματι αρχίσει να κουράζει με τα περί κακοδιαχείρισης και διαφθοράς καθώς εξαντλείται για την ώρα μόνο σε λεκτικές διατυπώσεις. Πέρασαν όμως πέντε περίπου μήνες από τη μέρα που εξελέγη και τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε, δε γίνεται να μένει πια στα λόγια. Το λογικό είναι πρώτα να φέρεις τους ορκωτούς λογιστές, να βρουν ότι είναι να βρουν, αν βρουν, και μετά να μιλήσεις. Έκλεψαν δεν έκλεψαν, έφαγαν δεν έφαγαν οι προηγούμενοι, δεν είναι σωστό να τους προσβάλλεις δίχως στοιχεία. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο νυν δήμαρχος λέει κάποια πράγματα δίχως να τα τεκμηριώνει, κάπως αντίστοιχα έχει τσουβαλιάσει όλα τα ενημερωτικά μέσα σε κάποιες δηλώσεις του αλλά για αυτό έχουμε ετοιμάσει ξεχωριστό κείμενο.


β) ο κος Γιαννακόπουλος ήταν αρκετά δυναμικός αλλά και εκνευρισμένος από την ιστορία με την οικονομική κατάσταση του δήμου. Φαίνεται πιεσμένος από πολλές πλευρές και ενδεχομένως να είναι και στόχος άδικων επιθέσεων. Σε πολλά που είπε, δεν έλαβε απάντηση. Ήδη κέρδισε μια πρώτη μάχη όσον αφορά τα χρήματα του ΕΤΕΡΠΣ που μέχρι πρότινος ο κος Ζορμπάς διατυμπάνιζε ότι «στο ΕΤΕΡΠΣ δεν υπάρχει φράγκο» και τελικά χθες αναφερόταν στα € 1.400,000,00 εκθέτοντας τον εαυτό του. Όσο ο καιρός περνάει και οι καταγγελίες μένουν στον αέρα τόσο θα εκτίθενται οι καινούριοι και θα δικαιώνονται οι παλαιοί.


γ) εύστοχη η υπόδειξη του κου Σταθόπουλου ότι ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί στη δημοτική σελίδα και να έχει προηγηθεί μια δημοτική διαβούλευση. Για την ώρα, ενώ αναρτώνται άλλα και άλλα στο δημοτικό site, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν.


δ) πολύ θετική η αναφορά του Βασίλη Ζορμπά για την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και η απόφαση να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία.


ε) για άλλη μια φορά έξυπνος και θετικός ο Ανδρέας Γκιζιώτης ειδικά με τις αναφορές στο νταμάρι και την περιοχή κοντά στα Γλυκά Νερά.


στ) για άλλη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο θύμισε απλωμένη ζύμη στον πάγκο. Ο κος Βουτσινάς θα πρέπει να μαζέψει τη διαδικασία. Δε νοείται π.χ. ο κος Αλεξόπουλος να ομιλεί αντί να ερωτά την ώρα των ερωτήσεων επί ένα τέταρτο και δίχως να καταλαβαίνουν αρκετοί τι τελικά ήθελε να ρωτήσει.


ζ) αξιοπρεπής και ευγενής ο αντιδήμαρχος οικονομικών κος Παναγόπουλος που ήρθε άψογα διαβασμένος.


η) η κα Καψοκεφάλου και ο κος Μουστόγιαννης ήταν σύντομοι, λιτοί και ουσιαστικοί. Μίλησαν με πινελιές και έδωσαν την ουσία στον τομέα που ανέλαβαν.


θ) μας ξένισε ιδιαίτερα το ύφος του Τίμου Κωστόπουλου αλλά και του κου Ησαΐα που ο σύντομος λόγος τους περιείχε άνευ αιτίας εριστικότητα και προεκλογικό χαρακτήρα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη