Η φωνή μας ενοχλεί;

Την παρακάτω επιστολή λάβαμε σήμερα το πρωί από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Φώτη Αλεξόπουλο την οποία παραθέτουμε αυτούσια και από κάτω θα κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις:


 

Αγαπητε κ.Μαζιδη ..  Σερφαροντας στην ιστοσελιδα σας πολλες φορες βλεπω στα θεματα σας σχολια για την πορεια μου ως δημοτικος συμβουλος καθως και τωρα τελευταια ειδα μεχρι και σε τραγουδια συμμετεχω  και ειλικρινα σας ευχαριστω για την ”διαφημιση που μου κανετε””.Ομως επειδη ειδα τα σχολια σας σε προσφατο σας αρθρο με θεμα τον προυπολογισμο που ψηφιστηκε στην αιθουσα του δημοτικου συμβουλιου και στην συνεδριαση της 23/3/2011, εχω να παρατηρησω τα εξης..Ενω ολοι οι δημοτικοι συμβουλοι ηταν αψογοι, εγω ,ο Ησαιας,και ο Κωστοπουλος ειμασταν κατα την γνωμη την δικη σας ”ανεπαρκεις”και μαλιστα πρεπει να μαζεψει ο κ. Βουτσινας ετσι ειπατε για εμενα…Δηλαδη αν καταλαβα καλα εσεις εχετε τοσο μεγαλη εμπειρια απο δημοτικα συμβουλια που διακρινατε ανεπαρκεια σε εμας τους τρεις?Που εισασταν κ. Μαζιδη Δημοτικος Συμβουλος η ποια σχολη δημοσιογραφιας εχετε βγαλει ωστε να καταγραφετε εμας τους εκλεγμενους δημοτικους συμβουλους και μαλιστα να δινετε οδηγιες τι θα κανει ο κ. Βουτσινας ωστε να απαλλαγει απο τις ”λαθος μας τοποθετησεις μας”?Κ. Μαζιδη για να τελειωνουμε με αυτην την ιστορια …Θελετε να καταγραφετε ωστε να γνωριζουν οι φιλοι της ιστοσελιδας σας τι συμβαινει στα δημοτικα συμβουλια?καλως…Θα καταγραφετε ομως αυτα που γινονται και οχι αυτα που σας λενε….Τελεια και παυλα…Αλλιως θα προσφυγω εκει που πρεπει ωστε να προστατευσω και εγω την τιμη και την υποληψη μου…Περιμενω την δημοσιευση
της επιστολης μου…Φωτης Αλεξοπουλος Ανεξαρτητος Δημοτικος Συμβουλος Αγιας Παρασκευης Αττικης..


 

1. Σερφαροντας στην ιστοσελιδα σας:

εδώ και κάποιους μήνες τεχνικά αποτελεί blog

 

2. ειδα μεχρι και σε τραγουδια συμμετεχω:

προφανώς δεν υπάρχει η αίσθηση του χιούμορ ή  του αυτοσαρκασμού. Εδώ κάναμε τραγούδι τα τεκταινόμενα στους «Μαζί» και οι άνθρωποι γελούσαν, δεν παρεξηγήθηκαν και δεν μας έθεσαν τελεσίγραφα.

 

3. εγω ,ο Ησαιας,και ο Κωστοπουλος ειμασταν κατα την γνωμη την δικη σας ”ανεπαρκεις”:

Δεν αποκαλέσαμε κανέναν ανεπαρκή, αυτό είναι προφανώς συμπέρασμα του επιστολογράφου. Τη γνώμη μας την ξέρουμε καλά και δε χρειαζόμαστε βοηθό στην έκφρασή της. Όσο για τον κο Ησαΐα και τον κο Κωστόπουλο, κακώς ενεπλάκησαν στην επιστολή εν αγνοία τους. Νομίζω ότι και οι δύο με την καταξιωμένη και σκληρή πορεία τους στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν ανάγκη από προστάτη. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι απαγορεύεται οι ενεργοί πολίτες να έρχονται στα Δημοτικά Συμβούλια, να έχουν γνώμη και να την αναρτούν στο ίντερνετ στο οποίο μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει κάποια σελίδα ή ιστολόγιο αν το επιθυμεί. Σαφώς εκτιμώ και τους δύο και για αυτό ακριβώς έγραψα τη γνώμη μου. Πρόκειται για δύο νέα παιδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο και προεξοφλώ ότι δεν παρεξηγούν τις γνώμες των συμπολιτών τους όταν δε διακρίνουν εμπάθεια ή δόλο.


 

4. και μαλιστα πρεπει να μαζεψει ο κ. Βουτσινας ετσι ειπατε για εμενα…:

Ανέφερα ότι πρέπει να μαζέψει τη διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος δε δίνει το παρόν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. εδώ και χρόνια. Ανέφερα τον επιστολογράφο ως παράδειγμα που στην ουσία αντί να ρωτά μιλούσε επί δέκα και πλέον λεπτά δίχως να κατανοεί κανείς (Ας το διαψεύσει κάποιος δημοτικός σύμβουλος) ή εγώ αν προτιμάτε που μπορεί να είμαι ανόητος τι ήθελε να ρωτήσει. Η πλειοψηφία όσων μίλησαν ξεπέρασαν το χρόνο. Το ότι οι συνεδριάσεις απλώνουν χρονικά είναι κάτι που το βλέπουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως χρώματος.


 

4. Δηλαδη αν καταλαβα καλα εσεις εχετε τοσο μεγαλη εμπειρια απο δημοτικα συμβουλια που διακρινατε ανεπαρκεια σε εμας τους τρεις?:

Απάντησα σε αυτό. Τα ειρωνικά σχόλια τα αντιπαρέρχομαι. Διαθέτω όμως μεγαλύτερη εμπειρία από τη ζωή και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά το ξέρουν αυτό.

 

5. Που εισασταν κ. Μαζιδη Δημοτικος Συμβουλος η ποια σχολη δημοσιογραφιας εχετε βγαλει ωστε να καταγραφετε εμας τους εκλεγμενους δημοτικους συμβουλους και μαλιστα να δινετε οδηγιες τι θα κανει ο κ. Βουτσινας ωστε να απαλλαγει απο τις ”λαθος μας τοποθετησεις μας”?:


Πουθενά δεν ήμουν δημοτικός σύμβουλος κι ας υπήρξαν τιμητικές προτάσεις το καλοκαίρι για ένταξη σε ψηφοδέλτιο κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Δεν έχω βγάλει καμία σχολή δημοσιογραφίας (πέρασα στη Θεολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελείωσα ιδιωτική σχολή στα Ναυτιλιακά αφού υπάρχει ενδιαφέρον για το παρελθόν μου) όπως δεν είχε βγάλει και ο παππούς μου που είχε ταυτότητα πολεμικού ανταποκριτή, κάλυψε τον εμφύλιο, πήγε στην Κορέα και τον Περσικό, υπήρξε διευθυντής της Ακρόπολης επί Μπότση συμμετέχοντας σε πλήθος αποστολών σε Ελλάδα και εξωτερικό, διετέλεσε υπεύθυνος γραφείου τύπου του Νιάρχου και υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΕΣΗΕΑ. Προφανώς υπάρχει νόμος του ελληνικού κράτους που απαγορεύει σε απλούς, ενεργούς, σκεπτόμενους και φορολογούμενους Έλληνες πολίτες να επισκέπτονται, να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις και να διαμορφώνουν άποψη δημοσιεύοντάς τη. Ενδεχομένως οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί μόνο στις κάλπες και αυτό υπό προϋποθέσεις. Είχα την αίσθηση πως όταν πήγαινα στο σχολείο μας έμαθαν ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης. Πολύ κρίμα, ειδικά σήμερα που η πατρίδα γιορτάζει την επανάσταση του γένους το 1821 και την πορεία προς την Ελευθερία. Έχω την αίσθηση ότι δε φαντάζονταν έτσι ακριβώς την Ελευθερία οι αγωνιστές του 21...


Και προς πληροφόρηση, οι αναγνώστες είναι που οδήγησαν το agiaparaskevi-guide.gr στη σημερινή του μόρφη από αυτή που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009.

Όσο για τον κο Βουτσινά δε νομίζω ότι του δώσαμε οδηγίες ούτε του κουνήσαμε το δάκτυλο. Εξέφρασα μια άποψη, μπορεί να την αξιολογήσει και να κρίνει μόνος του αν ευσταθεί ή αν είναι ανοησία.  Άλλωστε αν δε με απατά η μνήμη μου κι αυτός αντιδρούσε και καλούσε τον επιστολογράφο να συντομεύει. Το «λάθος τοποθετήσεις» είναι προφανώς συμπέρασμα του επιστολογράφου μιας και δεν έγραψα κάτι τέτοιο.


Έδω άλλοι κι άλλοι με μεγαλύτερη παρουσία καθώς και με προσφορά στα δρώμενα της πόλης δεν επέδειξαν τέτοια συμπεριφορά όταν διάβαζαν στο agiaparaskevi-guide.gr κάτι που δεν τους άρεσε. Ίσως γιατί σέβονται και αναγνωρίζουν το ανεξάρτητο της προσπάθειας και θεωρούν ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν τους βολεύει ή τους αδικεί αν θέλετε, είναι πάρα ταύτα καλό να υπάρχουν κι αυτές οι φωνές.


 

6. Κ. Μαζιδη για να τελειωνουμε με αυτην την ιστορια …Θελετε να καταγραφετε ωστε να γνωριζουν οι φιλοι της ιστοσελιδας σας τι συμβαινει στα δημοτικα συμβουλια?καλως…Θα καταγραφετε ομως αυτα που γινονται και οχι αυτα που σας λενε….Τελεια και παυλα…Αλλιως θα προσφυγω εκει που πρεπει ωστε να προστατευσω και εγω την τιμη και την υποληψη μου…

Εμείς αυτό που κατανοούμε είναι ότι ο επιστολογράφος μας διατάζει τι πρέπει να κάνουμε, ορθά κοφτά, τελεία και παύλα όπως λέει. Καταγράψαμε ακριβώς αυτά που έγιναν και όχι ότι μας υπαγόρευσαν οι εντολοδότες μας, τους οποίους ο επιστολογράφος παρέλειψε να κατονομάσει. Είναι κι αυτό ένας λόγος να προσφύγουμε κι εμείς μαζί με τους υπαγορευτές μας εκεί που πρέπει για να προστατεύσουμε την τιμή μας και την υπόληψή μας. Εμείς δε θεωρούμε ότι προσβάλλαμε την τιμή και την υπόληψη του επιστολογράφου λέγοντας ότι μιλούσε επί ώρα αντί να ρωτά και επειδή τον συμπεριλάβαμε σε ένα τραγούδι με καθαρή διάθεση χιούμορ. Πού υπάρχει προσβολή σε αυτό; Προφανώς δε δέχεται ο επιστολογράφος την αντίθετη γνώμη γιατί όταν μας έστελνε τα κείμενα και τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης ήμασταν καλοί. Τώρα όμως απειλεί με μηνύσεις γιατί απλά απαγορεύεται να ακούγονται γνώμες που δεν αρέσουν. Εγώ που πραγματικά προσβάλλομαι από το «Θα καταγραφετε ομως αυτα που γινονται και οχι αυτα που σας λενε» δε θα καταφύγω διότι από την πλευρά μου επιτρέπω στον καθένα να έχει διαφορετική άποψη.  Έπειτα θεωρώ μαχαιριά στη δημοκρατία το να ποινικοποιούμε τη διαφορετική γνώμη, έστω και τη λάθος όπως του επιστολογράφου στη συγκεκριμένη κατηγορία του. Καταφεύγω όμως στον κόσμο της Αγίας Παρασκευής με τον οποίο στους 19 μήνες λειτουργίας μας οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης και δράσαμε πολλές φορές απο κοινού και στον οποίο είχα καταφύγει ξανά πριν μερικούς μήνες για άλλο λόγο.


Όπως προείπα, μπορεί ο καθένας να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να δημιουργήσει 3-4-5-10 blogs, sites κτλ και να τα γράφει «όπως πραγματικά είναι» ώστε και ο κόσμος να μην είναι υποχρεωμένος να διαβάζει εντολοδόχους και ψεύτες σαν εμένα.

 

7. Περιμενω την δημοσιευση της επιστολης μου:

Αυτό ήταν εκ των ουκ άνευ ώστε οι αναγνώστες μόνοι τους να κρίνουν. Από κει και πέρα δε θα ασχοληθώ ξανά με τον επιστολογράφο, ούτε θα τον αναφέρω πουθενά γιατί δε διαθέτω χρόνο να αναλώνομαι σε διαμάχες. Παρακαλώ και τον ίδιο να μη με ξαναενοχλήσει και αυτός καθ’οιονδήποτε τρόπο. Το μόνο που θα ανεβάσουμε ξανά από αυτόν αν μας στείλει κάτι, θα είναι τα ονόματα όσων μας υπαγορεύουν τι να γράφουμε.


Και κάτι τελευταίο, εγώ προσωπικά δεν έχω σχέση με την πολιτική, έχουμε όμως ως οικογένεια δεσμούς με την Αγία Παρασκευή από τα χρόνια που ξεριζωμένοι και συνωστισμένοι οι πρόγονοί μου έφυγαν από τη Σμύρνη. Άλλοι έχουν όνειρα και βλέψεις, άλλοι απλά θέλουμε μια καλύτερη Αγία Παρασκευή για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και έχουμε δώσει δείγματα γραφής σε κοινές δράσεις μαζί με τους αναγνώστες μας.


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη