Για ένα νέο ξεκίνημα με ανασυγκρότηση της παράταξης

Την παρακάτω δήλωση μας έστειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γουργούλης κάνοντας λόγο για παρέες, καθεστωτικές αντιλήψεις αλλά και δηλώνοντας μάχιμος στην πρώτη γραμμή για το νέο ξεκίνημα και την ανασυγκρότηση της παράταξης. Ενδιαφέρον στοιχείο το ότι αναφέρεται στην παράταξη εννοώντας προφανώς το γενικότερο πολιτικό χώρο του κόμματος που στήριξε τον κο Γιαννακόπουλο και όχι τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.




ΔΗΛΩΣΗ

Μετά από έντονο διαχρονικό και διαρκή προβληματισμό αλλά με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης και της πολιτικής υπευθυνότητάς μου απέναντι στις δημοκρατικές και θεμελιώδεις αρχές και αξίες της δημοτικής Παράταξης που ιδρύσαμε, αποφάσισα ότι δεν μπορώ να συμμετέχω σε  «παρέα».


Και λέω «παρέα» και όχι Παράταξη, γιατί όλοι μας στο μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, κατορθώσαμε  να την σκορπίσουμε αριστερά και δεξιά. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί φίλοι της Παράταξής μας  να ψηφίσουν άλλες δημοτικές δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν μας εμπιστεύτηκαν περίπου 1.000  ψηφοφόροι μας, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2006.


Με καθεστωτικές διαδικασίες και νοοτροπίες δεν ανασυγκροτείται η Παράταξη, αγνοώντας ικανά στελέχη και φίλους, περιφρονώντας τη διαφορετική άποψη και θέση και ισοπεδώνοντας ουσιαστικά τη βούληση των συμπολιτών μας.


Όπως και άλλες φορές έχω δηλώσει, ο δήμος δεν διοικείται από  «παρέα» αλλά από ομάδα συνεργατών που μπορεί να έχουν διαφορετικές θέσεις και απόψεις, αλλά η ομάδα αυτή μέσα από τη διαφορετικότητα μπορεί να συνθέσει και να προσφέρει τα μέγιστα στην  πόλη και στους πολίτες.


Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο τόσο μέσα στην Παράταξη, όσο και γενικότερα με την κοινωνία. Χρειάζονται δημιουργικές απόψεις που να διέπονται από καθαρότητα και ειλικρίνεια, έτσι ώστε να παίρνονται και να λαμβάνονται κάθε φορά οι σωστές αποφάσεις σε όλα και για όλα τα επίπεδα…


Μετά τη μεγάλη ήττα που υπέστη η Παράταξή μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν υπήρξε  το πολιτικό θάρρος και το πολιτικό ανάστημα ώστε να συζητήσουμε πολιτικά, ποιές είναι οι αιτίες που χάσαμε τις δεύτερες εκλογές στις τελευταίες τρείς εκλογικές αναμετρήσεις.


Με το να αναλάβουμε τις πολιτικές ευθύνες μίας ήττας επιδεικνύουμε πολιτική γενναιότητα και αρετή, το να μη θέλουμε να αναλάβουμε καμία ευθύνη επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους άλλους…, δείχνει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία. 


Αν θέλουμε να είμαστε πολιτικά συνεπείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει  η οικονομική διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση να ξεκινάει πρώτα μέσα από την Παράταξή μας…


Όλα αυτά και άλλα με οδήγησαν στην  παραίτησή μου και από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μια αντίδραση και ένα ξέσπασμα ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για να αφυπνιστούμε όλοι μας, βάζοντας τους πολιτικούς στόχους, των θεσμικών αρχών, αξιών, διαβούλευσης και διαφάνειας που θα προδιαγράψουν το μέλλον της Παράταξης.


Τέλος τιμώ και υπολήπτομαι όλους τους φίλους  της Παράταξης που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τις ίδιες αρχές και αξίες, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους και στη πρώτη γραμμή, ώστε να κάνουμε πράξη τη συλλογικότητα, βάζοντας στην άκρη το εγώ και προτάσσοντας το εμείς, για ένα νέο ξεκίνημα χωρίς δεσμεύσεις, αγκυλώσεις και πολιτική ιδιοτέλεια.


 


 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΡΓΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη