Οι αρρυθμίες του Δημοτικού Συμβουλίου

Έχει γίνει αισθητό ότι από την αρχή της χρονιάς τα δημοτικά συμβούλια διαρκούν αρκετή ώρα δίχως απαραίτητα να εμπεριέχουν ουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα με τους συμβασιούχους που για πολιτικούς λόγους αφιερώθηκαν κοντά τρεις ώρες όταν το όλο νόημα δε χρειαζόταν πάνω από πέντε λεπτά καθώς δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορούν να γίνουν.


Έτσι και χθες. Περίπου 45 λεπτά (!) διήρκησε το θέμα του πανηγυρικού λόγου για την 25η Μαρτίου και μάλιστα προκλήθηκε μια σχετική ένταση!  Ποιος άραγε από τους δημότες που θα βρεθούν στην πλατεία κατά την Εθνική μας εορτή ενδιαφέρεται να ακούσει χιλιοειπωμένους πανηγυρικούς λόγους; Η πλειοψηφία πηγαίνει για ένα πολύ απλό λόγο. Να καμαρώσει τα παιδιά της που θα παρελάσουν τιμώντας τους αγωνιστές του 1821.


Με αφορμή αυτά, αναρωτιέται κανείς το εξής γενικότερα ως προς τις συνεδριάσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να μαζευτεί λίγο αυτό το "μπάχαλο" (πώς αλλιώς να το πούμε;) που συμβαίνει με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.; Όσοι έχουν παραβρεθεί έστω μια φορά κατανοούν απόλυτα τι εννοούμε. Αντιδράσεις για την αντίδραση, παρεμβάσεις για την παρέμβαση και ξεχείλωμα της διαδικασίας από ορισμένους και συγκεκριμένους ; Μήπως πρέπει ορισμένοι που επαναλειμμένα δημιουργούν αναστάτωση και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσουν κάποιες συμπεριφορές / τακτικές, οι οποίες  το μόνο που πετυχαίνουν -πέρα από τι μπορεί να εξυπηρετούν- είναι να κάνουν άνω κάτω τις συνεδριάσεις; Στα προηγούμενα συμβούλια της παλιάς διοίκησης δεν παρατηρούσαμε αυτό το χάος με ορισμένους πρωτάρηδες που συμβαίνει τώρα.


Η πόλη μας χρειάζεται ουσία.

Νεότερη Παλαιότερη