Απαντούμε στην απάντηση του δήμου

Διαπιστώσαμε την κάτωθι ανάρτηση στο site του δήμου Αγίας Παρασκευής, προφανώς σε απάντηση των όσων γράφουμε για τα ξερά πεύκα εδώ και πάρα πολύ καιρό (και δυστυχώς δικαιωνόμαστε διαρκώς):


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες του ότι, όπως προβλέπεται από τον νόμο, έχει την δικαιοδοσία να επέμβει και να προχωρήσει σε κοπή πεύκων μόνο στην περίπτωση που αυτά δεν βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο. Στις περιπτώσεις που τα ξερά πεύκα βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο, την ευθύνη της κοπής τους έχει ο ιδιοκτήτης του χώρου.


Τονίζεται επίσης ότι ο έλεγχος για τον εντοπισμό ξερών πεύκων και οι διαδικασίες για την κοπή τους ,όπου αυτό είναι απαραίτητο (όπως έγινε με το ξερό πεύκο της οδού Ειρήνης),συνεχίζονται κανονικά με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.


και θέλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

1. Σε όλες μας τις αναρτήσεις ανεξαιρέτως έχουμε αναφέρει το τι ορίζει ο νόμος και τι όχι. Πάρα ταύτα όταν έπεσε το ένα από τα δύο ξερά πεύκα στην Ειρήνης με παρ'ολίγον ανθρώπινο θύμα, ο νόμος δεν εμπόδισε το συνεργείο να κόψει -και πολύ καλά έπραξε- και το δεύτερο ξερό πεύκο.


2. Σαφώς και την ευθύνη της κοπής έχει ο ιδιοκτήτης και πολύ κακώς κάποιοι δεν προσέχουν την ιδιοκτησία τους ώστε να μην αποτελεί πηγή κινδύνων.

3. Στο συγκεκριμένο σημείο της 28ης Οκτωβρίου όπου έχουμε επισημάνει τα δύο κολλητά σχεδόν ξερά πεύκα, τίθεται ή δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των δημοτών; Τόσο οι περίοικοι όσο και οι ένοικοι (πού έχουν χάσει κυριολεκτικά το μπούσουλα με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει) έχουν αποτανθεί στο δήμο ζητώντας βοήθεια δίχως αποτέλεσμα. Σημειώνουμε δε ότι ήδη υπάρχουν δύο μεγάλα σπασμένα κλαδιά πάνω στο πεύκο, τόσο μεγάλα ώστε αποκαλύφθηκε ο 4ος όροφος της πολυκατοικίας.


Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε "πόλεμο" ανακοινώσεων με τη δημοτική αρχή.  Απλά ας αναρωτηθούν ορισμένοι αν σημεία στα οποία συγκεντρώνονται νήπια που αναμένουν τα σχολικά τους για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,  παιδιά παίζουν στους κήπους, διέρχονται ανυποψίαστοι πεζοί (καθώς ο τεράστιος κισσός κρύβει το πρόβλημα) και δεσπόζουν δύο κατάξερα πεύκα με κλίση κοντά στις 30 μοίρες (με τα καλώδια  και την κολώνα της Δ.Ε.Η. να είναι έτοιμα να ξηλωθούν με την πιθανότατη πτώση τους), καθιστούν ή όχι απαραίτητη όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου την κοπή τους;


Για την ώρα όμως και σύμφωνα πάντα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ούτε ένας άνθρωπος από το δήμο δεν έχει μεταβεί στο σημείο να διαπιστώσει το μέγεθος των κινδύνων. Τόσο δύσκολο είναι; Και πέρα από τους νόμους, κάποιοι συμπολίτες μας φοβούνται τα χειρότερα και ζητούν τη συνδρομή του δήμου, κανείς δεν ενδιαφέρεται;


Για να δοθεί όμως απάντηση σε μας -που δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανένα- υπήρξε άμεση διαδικτυακή κινητοποίηση...

Νεότερη Παλαιότερη